Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

14 Ιουλίου 2018

Φιλική ισοπαλία με τη Ναϊμέγκεν (2009)


Σαν σήμερα στις 14/7/2009, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε σε φιλικό παιχνίδι την ολλανδική Ναϊμέγκεν, στο πλαίσιο της προετοιμασίας του για τη σεζόν 2009-2010...


Η ομάδα με τον Φερνάντο Σάντος στο τιμόνι της βρισκόταν στην Ολλανδία και πιο συγκεκριμένα στο Άρνεμ, για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας της και εκτός από τις συνεχείς προπονήσεις έδωσε και τα παρακάτω φιλικά παιχνίδια!

11.07.2009: SDC Putten - ΠΑΟΚ 0-4
11.07.2009: BV De Graafschap - ΠΑΟΚ 1-1
13.07.2009: FC Zutphen - ΠAOK 0-5
14.07.2009
NEC Nijmegen - ΠΑΟΚ 1-1
16.07.2009
ΠΑΟΚ - CD (Chivas) Guadalajara 0-1
19.07.2009: Wilem II - ΠΑΟΚ 0-2
22.07.2009: Sparta Rotterdam - ΠΑΟΚ 0-1

Το παιχνίδι με τη Ναϊμέγκεν ήταν ποιοτικά μέτριο, με τον ΠΑΟΚ να φαίνεται πως βρίσκεται σε στάδιο προετοιμασίας (το πρωί της ίδιας μέρας η ομάδα είχε προπόνηση!), ο Δικέφαλος έφερε ισοπαλία 1-1 αλλά θα μπορούσε να νικήσει αν ο διαιτητής έδινε καθαρό πέναλτι σε ανατροπή του Κουτσιανικούλη.

Από το παιχνίδι θυμόμαστε κυρίως την γκολάρα του Φωτάκη... Αυτό ήταν το δεύτερο γκολ του Φωτάκη αφού είχε σκοράρει και με την Πούτεν.
Μεγάλος πρωταγωνιστής του αγώνα ήταν για άλλη μια φορά ο κόσμος του ΠΑΟΚ που έδωσε ρυθμό στο ολλανδικό γήπεδο και το μετέτρεψε σε Τούμπα, με ατέλειωτο τραγούδι και συνθήματα. Την ίδια ώρα στη Θεσσαλονίκη γινόταν sold out στα διαρκείας, με τον αριθμό τους να φτάνει τις 21.000!

Με το αγαπημένο του 4-4-1-1 παράταξε την ομάδα στο τέταρτο φιλικό προετοιμασίας ο Φερνάντο Σάντος. Την εστία του ΠΑΟΚ υπερασπίστηκε ο Κώστας Χαλκιάς, κεντρικό αμυντικό δίδυμο ήταν οι Μπιζέρα και Τσιρίλο, αριστερό μπακ ήταν ο Λίνο, δεξιά ο Σνάουτσνερ.

Στα χαφ Βερόν και Φωτάκης, στην αριστερή πτέρυγα ήταν ο Σορλέν, δεξιά ο Κονσεϊσάο, στην κορυφή της επίθεσης ο Ζλάταν Μουσλίμοβιτς (που έπαιξε τελικά παρά τις ενοχλήσεις στην μέση) ενώ λίγο πιο πίσω σε ρόλο δεύτερο επιθετικού ο Φιλομένο.

Τα πρώτα λεπτά ήταν αναγνωριστικά τόσο για τους παίκτες του ΠΑΟΚ όσο και για αυτούς της Ναϊμέγκεν. Η ομάδα του Φερνάντο Σάντος δεν άργησε να πάρει τα ηνία του αγώνα κι ήταν αυτή που είχε τον έλεγχο της μεσαίας γραμμής.

Οι παίκτες του Δικεφάλου προσπαθούσαν να εφαρμόσουν και στην πράξη τις εντολές του Πορτογάλου τεχνικού και έπαιζαν κυρίως με την μπάλα κάτω, με πολλές πάσες και καλή κυκλοφορία μέχρι να τους δοθεί η ευκαιρία να απειλήσουν την αντίπαλη εστία.

Χρειάστηκε να περάσουν 35 ολόκληρα λεπτά προκειμένου ο ΠΑΟΚ να κάνει αισθητή τη παρουσία του στα αντίπαλα καρέ. Όλα ξεκίνησαν από μια σέντρα του Φωτάκη από τα δεξιά με τον Σορλέν να γίνεται αποδέκτης και απευθείας να κάνει ένα δυνατό σουτ, αλλά η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ.

Τα λεπτά περνούσαν και οι Ολλανδοί ανέβασαν στροφές. Στο 40' βρήκαν για πρώτη φορά την άμυνα του ΠΑΟΚ εκτεθειμένη, όμως το σουτ του Σαΐντ κατέληξε άουτ.

Δύο λεπτά αργότερα (42') η Ναϊμέγκεν δημιούργησε την καλύτερη φάση του αγώνα σε μια οργανωμένη επίθεση για σεμινάριο. Ο Ελ Ακαουί έκανε την σέντρα από τα αριστερά, ο Σένε έκανε με τη μια το σουτ από το ύψος του πέναλτι όμως η μπάλα πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Χαλκιά.

Στα πρώτα λεπτά της επανάληψης ο Δικέφαλος δεν έμοιαζε με την ομάδα του πρώτου μέρους. Οι παίκτες του Φερνάντο Σάντος μπήκαν μουδιασμένοι, έδωσαν χώρο στους παίκτες της Ναϊμένγκεν και αντιμετώπισαν αρκετά προβλήματα.
 

Στο 57' η πίεση των Ολλανδών απέφερε καρπούς καθώς άνοιξαν το σκορ με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Βλέμινγκς.

Η απάντηση του Δικεφάλου του Βορρά ήρθε μόλις έξι λεπτά αργότερα (63') με εντυπωσιακό σουτ του Φωτάκη έξω από την περιοχή. Ο Έλληνας μέσος έδειξε για μια ακόμη φορά πως έχει φαρμακερό σουτ και έκανε το 1-1 για τον ΠΑΟΚ. 

Αμέσως μετά το γκολ του Φωτάκη, ο Φερνάντο Σάντος έκανε τις καθιερωμένες αλλαγές, προκειμένου να τεστάρει κι άλλους παίκτες. Κουτσιανικούλης, Αναστασάκος, Μαλεζάς, Ίβιτς πήραν τις θέσεις των Τσιρίλο, Μουσλίμοβιτς, Βερόν και Κονσεϊσάο με αποτέλεσμα ο ΠΑΟΚ να αλλάξει πρόσωπο. 

Οι συνθέσεις: 

Ναϊμέγκεν: Μπάμπος, Γκούζενς, Μπούργκζοργκ, Ζόμερ, Ντιμπαζονκίζα, Φαν Έιντεν, Ελ Ακαουί, Ραντόμτσκι, Βλέμινγκς, Σένε, Τεν Φόορντε.

ΠΑΟΚ: Χαλκιάς, Σνάουτσνερ, Λίνο, Τσιρίλο, Μπιζέρα, Βερόν, Φωτάκης, Κονσεϊσάο, Σορλέν, Φιλομένο, Μουσλίμοβιτς.
------------------------

Ικανοποιημένος, τηρουμένων των αναλογιών, έμεινε ο Φερνάντο Σάντος, μετά το τέλος του αγώνα με την Ναϊμέγκεν. 

Στις δηλώσεις που έκανε είπε... "Στη φάση που είμαστε, πάντα θα υπάρχουν θετικά και λιγότερα θετικά στοιχεία. Βλέπω ότι η ομάδα προπονείται καλά. Ακόμη και σήμερα το πρωί προπονηθήκαμε, οπότε ήξερα ότι ο ρυθμός μας θα είναι χαμηλός. Ήθελα να δω πως κινείται η ομάδα ως ένα σύνολο, πως καλύπτουν οι ποδοσφαιριστές στο γήπεδο. 

Αμυντικά ήμασταν καλά τοποθετημένοι, πιέσαμε. Στον επιθετικό τομέα είχαμε δυσκολίες, κυρίως στο να πάμε ως ομάδα στην αντίπαλη περιοχή. Θέλαμε δηλαδή περισσότερες περιπτώσεις σαν αυτές του Φωτάκη, με το ωραίο γκολ που πέτυχε. Είναι φυσιολογικό και οι ποδοσφαιριστές να αισθάνονται κουρασμένοι. Μου άρεσε που είχαμε την κατοχή, αλλά ήμασταν λίγο "φλύαροι", μας έλειπε το τελείωμα των φάσεων.

Ξέρουμε ότι τα φιλικά είναι για να δούμε που βρισκόμαστε και να διορθώσουμε όσο γίνεται συντομότερα πράγματα, γι' αυτό επιλέξαμε να παίξουμε φιλικά με δυνατούς αντιπάλους. Αν ήθελα κάτι διαφορετικό θα διάλεγα άλλους αντιπάλους. 

Από εδώ και στο εξής δεν θα υπάρχουν πολλές αλλαγές, γιατί μας πιέζει ο χρόνος. Θα πρέπει γρήγορα να καταλήξουμε σε έναν κορμό. Σε δεκαπέντε μέρες ο Βιεϊρίνια θα μπορέσει να είναι έτοιμος. Για την ώρα δεν είναι".

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4