Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

25 Απριλίου 2017

Ένας ΠΑΟΚ πραγματική καταιγίδα! (1979)

Σαν σήμερα στις 25/4/1979, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε τον Παναθηναϊκό, στο πλαίσιο της 29ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος, της περιόδου 1978-1979...

Ο Δικέφαλος με τον Έγκον Πίχατσεκ στον πάγκο του, υποδέχτηκε την αθηναϊκή ομάδα και κυριολεκτικά την ισοπέδωσε.

Το τελικό 3-0 σε καμιά περίπτωση δεν αντικατοπτρίζει τη διαφορά δυναμικότητας των δύο ομάδων εκείνη τη μέρα, καθώς αδικεί τον ΠΑΟΚ!

Οι δύο αντίπαλοι πριν από αυτό το ματς ισοβαθμούσαν στην 4η θέση με 36 βαθμούς και κυνηγούσαν το ευρωπαϊκό εισιτήριο. Όπως γίνεται κατανοητό το ενδιαφέρον για τη νίκη ήταν αμφίπλευρο και συγκέντρωσε 30.000 κόσμο στην Τούμπα (27.656 τα εισιτήρια - 4.603.570 δρχ οι εισπράξεις).

Για να έχετε μια εικόνα του αγώνα σημειώνουμε μόνο αυτό: κορυφαίος του Παναθηναϊκού ήταν ο τερματοφύλακάς του Βασίλης Κωνσταντίνου, που έπιανε τα άπιαστα, αλλά υποχρεώθηκε και τρεις φορές να μαζέψει το τόπι από το πλεκτό!

Ας ξετυλίξουμε το κουβάρι της αναμέτρησης.
Κερμανίδης - Δημητρίου σε μια μονομαχία τους...

Μόλις στο 6' ο Γκουερίνο από υπερβολική σιγουριά στέλνει την μπάλα άουτ με κεφαλιά, μετά από σέντρα του Κερμανίδη.

Στο 19' ο Κωνσταντίνου αποκρoύει σε κόρνερ κεφαλιά του Δαμανάκη.

Στο 22' και πάλι ο Κωνσταντίνου απομακρύνει κεφαλιά ψαράκι του Σαράφη αλλά η μπάλα είχε ήδη περάσει τη γραμμή (ευθύνη του βοηθού, πιθανότατα ήταν ο γνωστός μετέπειτα διαιτητής - σφαγέας του ΠΑΟΚ, Λίτσας).

Στο 36' ο τερματοφύλακας του Παναθηναϊκού αποκρούει σε κόρνερ δυνατό σουτ του Ορφανού, στη συνέχεια διαδοχικές κεφαλιές του Θόδωρου Αποστολίδη και του Σαράφη και πάλι αποκρούσθηκαν από τον πορτιέρο.

Στο 38' όλο το γήπεδο χειροκρότησε τον Κωνσταντίνου, όταν σε διπλή ευκαιρία του ΠΑΟΚ εξουδετέρωσε αρχικά κοντινό σουτ του Κερμανίδη και στη συνέχεια κεφαλιά του Σαράφη!

Μιλάμε για ένα ΠΑΟΚ πραγματική καταιγίδα, σε ένα διάστημα που ο Παναθηναϊκός δεν έβγαλε ούτε μισή φάση!

Και φτάσαμε στο 43'. Ο ΠΑΟΚ είχε κερδίσει κόρνερ, το εκτέλεσε ο Γκουερίνο με πάσα στον Γούναρη, αυτός σέντραρε, η μπάλα έφτασε στον Ορφανό που προτίμησε να σιγουρέψει το γκολ πασάροντας στον αμαρκάριστο Κερμανίδη και αυτός από κοντά άνοιξε το σκορ μέσα σε αποθέωση...
Με την έναρξη της επανάληψης ο Ορφανός πήρε την κεφαλιά μετά από σέντρα του Κούδα, η μπάλα έγλειψε το κάθετο δοκάρι του Κωνσταντίνου και πέρασε άουτ.

Στο 52' ο Παναγιώτης Κερμανίδης ξεσήκωσε την Τούμπα πετυχαίνοντας ένα εκπληκτικής ομορφιάς γκολ!

Συνδυασμός Γούναρη - Κούδα - Ορφανού, σέντρα του τελευταίου στον Κερμανίδη που από πλάγια θέση με δυνατό βολέ έστειλε την μπάλα στο "Γ" του Κωνσταντίνου κάνοντας το 2-0 (εικόνες που ακολουθούν).
Στο 53΄η κεφαλιά του Σαράφη πέρασε άουτ και στο 60' ο Παναθηναϊκός είχε την πρώτη τελική του στο ματς με τον Αντωνίου να πλασάρει άουτ.
Στο 72' μετά από σέντρα ακριβείας του Κώστα Ιωσηφίδη, ο Ορφανός με κεφαλιά άφησε άγαλμα τον Κωνσταντίνου σημειώνοντας το 3-0, σε ένα γήπεδο που κόχλαζε από ενθουσιασμό (δεν είναι κλισέ η φράση)!
Ήταν ένα παιχνίδι που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί άνετα παιχνίδι της γάτας με το ποντίκι, ένα παιχνίδι που όσοι το είδαν σίγουρα το θυμούνται ακόμη.
Σφύριξε ο Βουράκης με βοηθούς τους Γλύνη και Λίτσα, άπαντες από τον Πειραιά!

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Φούρτουλα, Γούναρης, Ιωσηφίδης, Θ. Αποστoλίδης, Πέλλιος, Δαμανάκης (79' Σίγγας), Κερμανίδης (79' Αλαβάντας), Σαράφης, Γκουερίνο, Κούδας, Ορφανός.

Παναθηναϊκός: Κωνσταντίνου, Δημητρίου, Γιαννακούλας, Κόβης, Καψής, Τερζανίδης, Υφαντίδης (65' Συντυχάκης), Αντωνίου, Δεληκάρης, Βακάλης, Αλβαρές.
Η νίκη επί της αθηναϊκής ομάδας έφερε στους παίκτες μας ένα υψηλό πριμ, όπως μπορείτε να δείτε στο ντοκουμέντο που ακολουθεί ...
 
* Το τέλος εκείνης τη σεζόν βρήκε τον ΠΑΟΚ να τερματίζει στην 4η θέση, έχοντας 18 νίκες - 9 ισοπαλίες - 7 ήττες, με τέρματα 73-23 και 45 βαθμούς. Η ομάδα αν και τερμάτισε 4η έχασε το ευρωπαϊκό εισιτήριο λόγω Πανιωνίου, που κατέκτησε το κύπελλο στον τελικό με την ΑΕΚ.

Στην μοναδική έγχρωμη φωτογραφία του κειμένου (που είναι αποκαταστημένη και επεξεργασμένη από τις Ασπρόμαυρες Ιστορίες) εικονίζεται ο Παναγιώτης Κερμανίδης να σημειώνει το δεύτερο γκολ του Δικεφάλου στο παιχνίδι. 
Ήταν το 52' της αναμέτρησης όταν ο Παναγιώτης Κερμανίδης ξεσήκωσε την Τούμπα πετυχαίνοντας ένα εκπληκτικής ομορφιάς γκολ! 
Συνδυασμός Γούναρη - Κούδα - Ορφανού, σέντρα του τελευταίου στον Κερμανίδη που από πλάγια θέση με δυνατό βολέ, έστειλε την μπάλα στο "Γ" του Κωνσταντίνου κάνοντας το 2-0.

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4