Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

25 Απριλίου 2017

Με "φονιά" στο κυνήγι της κορυφής! (1982)

Σαν σήμερα στις 25/4/1982, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στην Τούμπα τον Άρη, για την 29η αγωνιστική του πρωταθλήματος, της περιόδου 1981-1982...

Ο Δικέφαλος ήταν στο κυνήγι του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού στη μάχη του τίτλου, καθώς πριν το συγκεκριμένο ματς η βαθμολογία ήταν: 1. Παναθηναϊκός 41, 2. Ολυμπιακός 40, 3. ΠΑΟΚ 39 και εκείνη την αγωνιστική και οι τρεις πήραν από δύο βαθμούς, πετυχαίνοντας δύσκολες νίκες (2-1 ο Παναθηναϊκός τη Ρόδο, 1-2 ο Ολυμπιακός στην Κόρινθο και 1-0 ο ΠΑΟΚ τον Άρη).

Το παιχνίδι το οποίο σφύριξε ο Βασσάρας (πατήρ), συγκέντρωσε περίπου 28.000 θεατές (26.499 τα εισιτήρια), είχε ποιότητα, με τον Αρη να έχει ελαφρά υπεροχή στο πρώτο μισό της αναμέτρησης και με την μπάλα να ανεβοκατεβαίνει.
Στο 37', ο Δημόπουλος έχασε μια καλή ευκαιρία, πιάνοντας από πολύ καλή θέση ένα χλιαρό σουτ το οποίο μπλόκαρε ο Παπαφλωράτος!

Στο 43', ο Δημόπουλος πέτυχε τελικά το πολύτιμο γκολ που έκρινε τον αγώνα.
Η φάση του γκολ ήταν περιπετειώδης και ξεκίνησε από φάουλ που εκτέλεσε με σέντρα ο Δαμανάκης, ο Πέλλιος πήρε την κεφαλιά, ο Παπαφλωράτος απέκρουσε, η μπάλα έφτασε στον Κωστίκο που σούταρε με τη μία.

Ο Παπαφλωράτος απέκρουσε με το σώμα, στέλνοντας την μπάλα στον Τσουρέλα που προσπάθησε να σκοράρει με κεφαλιά, η μπάλα κόντραρε στον Μιχαλίτσιο, κατέληξε στον Δημόπουλο και από εκεί με δυνατό σουτ στο πλεκτό, ξεσηκώνοντας την Τούμπα (αρχική photo και αυτή που ακολουθεί)!
Μεγάλη ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ χάθηκε στο 51', με τον Κωστίκο να πιάνει την κεφαλιά από τα δύο μέτρα και να στέλνει την μπάλα άουτ.

Στο 64' το ευθύβολο δυνατό σουτ του Γούναρη αποκρούστηκε σε κόρνερ, με τον ρυθμό του παιχνιδιού στο τελευταίο μισάωρο να πέφτει κατακόρυφα, καθώς ο Άρης δεν έδειχνε ικανός να αντιδράσει.
Κορυφαίοι του ΠΑΟΚ οι Γούναρης, Γεωργόπουλος, Δαμανάκης και Δημόπουλος.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Φούρτουλα, Γούναρης, Αλαβάντας, Ιωσφίδης, Πέλλιος, Δαμανάκης, Τσουρέλας (54' Γεωργόπουλος), Ψαρράς, Δημόπουλος, Κούδας, Κωστίκος.

Άρης: Παπαφλωράτος, Μιχαλίτσιος, Τζιφόπουλος, Πασιαλής, Βένος, Ζελελίδης (85' Μόκαλης), Ζήνδρος (85' Σαββίδης), Σεμερτζίοδης, Χαραλαμπίδης, Κούης, Χατζηαντωνίου.

Δηλώσεις Χάινς Χέερ: "Γνωρίζαμε ότι αυτό το παιχνίδι ήταν το πιο δύσκολο από τα 6 τελευταία! Σε αυτό το δύσκολο κομμάτι του πρωταθλήματος κάναμε μια καλή αρχή. Η νίκη ήταν αποτέλεσμα καλής δουλειάς. Ο Άρης μας δυσκόλεψε."
* Ο ΠΑΟΚ εκείνη τη σεζόν είχε στον πάγκο του τον Γερμανό Χανς Χέερ, έναν προπονητή που ήρθε στην ομάδα μετά το καλό του πέρασμα από τον Εθνικό Πειραιώς και την Φορτούνα Ντύσελντορφ την οποία έσωσε από βέβαιο υποβιβασμό!

Ήταν ένας εργατικός προπονητής, 100% επαγγελματίας από τον οποίον θυμόμαστε το πόσο πολύ μπορούσε να αλλάξει την ομάδα στην ανάπαυλα του ημιχρόνου! Μιλάμε για πολλές περιπτώσεις στις οποίες άλλον ΠΑΟΚ βλέπαμε στο πρώτο ημίχρονο και άλλον στο δεύτερο!

* Η ομάδα τερμάτισε στην 3η θέση με 46 βαθμούς, έχοντας 18 νίκες - 10 ισοπαλίες - 6 ήττες, εξασφαλίζοντας ευρωπαϊκό εισιτήριο, ενώ ο Παντελάκης κράτησε τον Χέερ και την επόμενη σεζόν στην ομάδα. Η χρονιά πάντως σημαδεύτηκε από τα ιστορικά ματς με την Άιντραχτ Φρανκφούρτης και τον άδικο αποκλεισμό στα πέναλτι...

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4