Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

24 Απριλίου 2017

Επιστροφή στις νίκες με 4 γκολ (1966)

Σαν σήμερα στις 24/4/1966,ο ΠΑΟΚ με τον Μίλε Κος στον πάγκο του, υποδεχόταν στην Τούμπα τα Τρίκαλα, για την 22η αγωνιστική του πρωταθλήματος, της περιόδου 1965-1966...

Σε μια χρονιά που η ομάδα τερμάτισε στην 6η θέση, έχοντας τον Γιουγκοσλάβο Μίλε Κος στον πάγκο, παρά το γεγονός ότι μετά την βαριά ήττα στην Κατερίνη από τον Πιερικό, ο τεχνικός του ΠΑΟΚ είχε εξαναγκασθεί σε παραίτηση! 

Ο Κος δεν κάθισε στον πάγκο της ομάδας μας για ένα παιχνίδι κυπέλλου (είχε κοουτσάρει ο Λευτέρης Παπαδάκης), αλλά στη συνέχεια ολοκλήρωσε τη σεζόν μετρώντας 30 παρουσίες σε 30 συνολικά παιχνίδια που έδωσε ο ΠΑΟΚ τη σεζόν 1965-66.

Σε μια σεζόν που η ομάδα είχε 10 νίκες, 9 ισοπαλίες και 11 ήττες, συγκέντρωσε 59 βαθμούς με 43-49 τέρματα. Από τα 43 τέρματα του ΠΑΟΚ, τα 26 τα είχαν πετύχει οι Κούδας - Χαραλαμπίδης (από 13 ο καθένας).

Εκείνη λοιπόν την Κυριακή (24/4/1966) ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στην Τούμπα τα Τρίκαλα, με τον Γάλλο διαιτητή Λα Μουρ να είναι ο άρχοντας της αναμέτρησης. 

Ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε στο 17' με τον Λέανδρο (δυνατό σουτ στη γωνία), δέχτηκε την ισοφάριση στο 27' με απευθείας εκτέλεση κόρνερ του Μπεβενίου (!) και πήγε στα αποδυτήρια προηγούμενος με 2-1 χάρη σε γκολ του Χαραλαμπίδη στο 42', με ένα πολύ δυνατό σουτ. 

Στην επανάληψη ένα γκολ του Λέανδρου στο 65' (πλάσαρε από πάνω τον τερματοφύλακα) και ένα του Αφεντουλίδη στο 89' μετά από μπαλιά του Κούδα, διαμόρφωσαν το τελικό 4-1, δίνοντας διαστάσεις στη νίκη του ΠΑΟΚ... 

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΠΑΟΚ: Μουσελεμίδης, Μήτρακας, Μουρατίδης, Μακρής, Θεοφανίδης, Βασιλειάδης, Λέανδρος, Κούδας, Χαραλαμπίδης, Νικολαΐδης, Αφεντουλίδης.

Τρίκαλα: Μιχαηλίδης, Πανταζής, Μπρουζούκης, Κόκκαλης, Τόσκας, Κλαπανάρας, Χαριτίδης, Ζάχος, Ζαφειρόπουλος, Καλαντζής, Μπεβενίου.

* Στα αξιοσημείωτα της 22ης αγωνιστικής, η ήττα του Ολυμπιακού από τη ουραγό Νίκη Βόλου με 1-0 (συνέβαιναν και τέτοια τότε!!!), ένα αποτέλεσμα που άναψε για τα καλά τη μάχη της κορυφής ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό!

* Στην αρχική photo είναι η ομάδα της σεζόν 1964-1965. 
Σε αυτήν την ομάδα προστέθηκαν το καλοκαίρι του 1965, ο Αιμίλιος Θεοφανίδης (Πτολεμαΐδα), ο Ανέστης Αφεντουλίδης (Καστοριά), ο Ονούφριος Χαραλαμπίδης (Καβάλα), ενώ ... αφαιρέθηκε ο "φυγάς" Ραπτόπουλος, που πήγε στον Άρη! 

Στο ρόστερ της ομάδας του 1965-1966 ανήκαν ακόμη οι: Μουσελεμίδης, Βασιλειάδης, Μήτρακας, Μουρατίδης, Γιακουμής, Λέανδρος, Νικολαΐδης, Αποστολίδης, Κούδας (13 γκολ εκείνη τη χρονιά!)

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4