Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

03 Απριλίου 2017

Η βαριά ήττα έφερε την παραίτηση! (1966)

Σαν σήμερα στις 3/4/1966, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε εκτός έδρας τον Πιερικό, στο πλαίσιο της 19ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της περιόδου 1965-1966...

Προπονητής της ομάδας είναι ο Γιουγκοσλάβος Μίλε Κος, που ανέλαβε από την αρχή της χρονιάς παίρνοντας τη θέση του Ούγγρου Γκιόργκι Μπαμπολτσάι, ο οποίος καθόταν στον ασπρόμαυρο πάγκο για δύο γεμάτες χρονιές (1963-64 & 1964-65)...

Μάλιστα την 2η από τις προαναφερθείσες χρονιές, ο ΠΑΟΚ πήρε το εισιτήριο για να συμμετέχει στο τότε Κύπελλο Πόλεων Διεθνών Εκθέσεων (το 1971 μετονομάστηκε σε Κύπελλο ΟΥΕΦΑ), όπου αντιμετώπισε την Αυστριακή Βίνερ Κλαμπ (νίκη με 2-1 στη Θεσσαλονίκη, ήττα με 6-0 στην Αυστρία!)
Ήταν μια χρονιά που ξεκίνησε με πολλά όνειρα, όμως στην πορεία της η ομάδα έβγαλε πολλά προβλήματα, για να τερματίσει 6η, με 10 νίκες, 9 ισοπαλίες και 11 ήττες.
 
Σαν σήμερα λοιπον "ασπρόμαυρα καραβάνια" βρέθηκαν στο ξερό γήπεδο της πρωτεύουσας της Πιερίας και είδαν έναν τραγικό ΠΑΟΚ να χάνει με 4-1!!! 
Ο κόσμος απέδωσε την ήττα στο αλλοπρόσαλλο σχήμα που παρέταξε ο Κος, ο οποίος άφησε τον Χαραλαμπίδη στον πάγκο και πέρασε τον Θεοφανίδη σε ρόλο επιθετικού, μια κίνηση που κανείς δεν κατάλαβε...
Ο Πιερικός προηγήθηκε πολύ νωρίς με 3-0 (15' Φελεκίδης, 35' Χριστοφορίδης, 41' Φελεκίδης), ο Κούδας με πέναλτι μείωσε σε 3-1 στο 71', για να διαμορφωθεί το τελικό 4-1 για τους γηπεδούχους με τον Σιδηρόπουλο στο 75'!

Οι συνθέσεις:

Πιερικός: Δοκός, Αναστασιάδης, Πορτοκαλίδης, Μουστακίδης, Σιδηρόπουλος, Κιζίρογλου, Λιάπης, Γιαννούλης, Φουλίδης, Φελεκίδης, Χριστοφορίδης.
ΠΑΟΚ: Καζίας, Μήτρακας, Μακρής, Βασιλειάδης, Μουρατίδης, Νικολαΐδης, Κούδας, Κοντογιώργος, Θεοφανίδης, Γιακουμής, Αφεντουλίδης.

Οι εκδρομείς - οπαδοί του Δικεφάλου τα έβαλαν με τον προπονητή και τον έφορο της ομάδας (Καλπακτσόγλου), τους αναζητούσαν μετά τη λήξη του αγώνα, κάτι που αποδείχτηκε μάταιο, καθώς αμφότεροι την είχαν κάνει δια της πλαγίας οδού, με ελαφρά πηδηματάκια!

Λίγες ώρες αργότερα ο Μίλε Κος, υπέβαλε παραίτηση που έγινε αποδεκτή από τη διοίκηση. Την επόμενη μέρα, η ομάδα προπονήθηκε υπό τις οδηγίες του παλαίμαχου άσου του ΠΑΟΚ, Λευτέρη Παπαδάκη. 
Τελικά ο Κος δεν κάθισε στον πάγκο της ομάδας μας για ένα παιχνίδι κυπέλλου (είχε κοουτσάρει ο Λευτέρης Παπαδάκης), αλλά στη συνέχεια ολοκλήρωσε τη σεζόν μετρώντας 30 παρουσίες, σε 30 συνολικά παιχνίδια που έδωσε ο ΠΑΟΚ τη σεζόν 1965-66.

Το καλοκαίρι του 1966 ο Νίκος Πάγκαλος αναλαμβάνει την ομάδα, ενώ 2 μήνες αργότερα ξέσπασε η γνωστή υπόθεση "Κούδα" που απασχόλησε τον σύλλογο για σχεδόν ενάμισι χρόνο...

* Στην αρχική εικόνα, η ομάδα της σεζόν 1964-65. Σε αυτήν την ομάδα προστέθηκαν το καλοκαίρι του 1965, ο Αιμίλιος Θεοφανίδης (Πτολεμαΐδα) και ο Ανέστης Αφεντουλίδης (Καστοριά), ο Ονούφριος Χαραλαμπίδης (Καβάλα), ενώ ... αφαιρέθηκε ο "φυγάς" Ραπτόπουλος, που πήγε στον Άρη! 
 Στο ρόστερ της ομάδας του 1965-66 ανήκαν ακόμη οι: Μουσελεμίδης, Βασιλειάδης, Μήτρακας, Μουρατίδης, Γιακουμής, Λέανδρος, Νικολαΐδης, Αποστολίδης, Κούδας (13 γκολ εκείνη τη χρονιά!)
Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4