Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

16 Ιουλίου 2020

Φιλική ήττα από την Τσίβας Γκουανταλαχάρα (2009)

Σαν σήμερα στις 16/7/2009, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε σε φιλικό παιχνίδι προετοιμασίας τη μεξικάνικη Τσίβας Γκουανταλαχάρα (CD Guadalajara) , από την οποία έχασε με 1-0 …
 
Ο Φερνάντο Σάντος έκανε πολλές δοκιμές στην αναμέτρηση. Έβαλε δύο πρωτοεμφανιζόμενες ενδεκάδες, χρησιμοποίησε παίκτες σε θέσεις που δεν είχαμε συνηθίσει όπως ο Κοντρέρας που έπαιξε δεξιά ή ο Κουτσιανικούλης αρκετά μπροστά. 

Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε με 4-4-2 και όπως αναμενόταν τον Κοντρέρας στο δεξί άκρο της άμυνας, τους Γκαρσία – Αμπουμπακαρί στον άξονα, τους Σορλέν – Κονσεϊσάο στα άκρα της μεσαίας γραμμής και στην επίθεση τον Μουσλίμοβιτς με τον Κουτσιανικούλη. 

Το παιχνίδι δεν είχε πολλές φάσεις και πλην ενός δύσκολου τετ α τετ του Μουσλίμοβιτς το οποίο απέκρουσε ο τερματοφύλακας και μίας φάσης με τον Κονσεϊσάο ο οποίος μέσα στην περιοχή από πλεονεκτική θέση δεν έκανε ούτε σουτ ούτε όμως και πάσα σε κάποιον συμπαίκτη του, ο ΠΑΟΚ δεν δημιούργησε άλλες ευκαιρίες. 

Με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου ο Σνάουτσνερ πέρασε στη θέση του Κοντρέρας, ο Σαβίνι στη θέση του Λίνο και ο Μπιζέρα στη θέση του Τσιρίλο αλλάζοντας έτσι ο Σάντος τα 3/4 της αμυντικής γραμμής. 

Ο Βερόν πήρε τη θέση του Αμπουμπακάρι και ο Φωτάκης αυτή του Σορλέν, ενώ ο Φιλομένο μπήκε στη θέση του Κουτσιανικούλη. 

Το σύστημα δηλαδή με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου γύρισε σε 4-3-3 από 4-4-2 με τον Φιλομένο να παίζει αριστερά, τον Κονσεϊσάο δεξιά και τον Μουσλίμοβιτς στην κορυφή, ενώ στον άξονα βρέθηκαν οι Βερόν – Φωτάκης – Γκαρσία. 

Οι Κονσεϊσάο – Φιλομένο από τα άκρα δεν μπορούσαν να δημιουργήσουν φάσεις, ενώ επίσης δεν βοηθούσαν και τους Σνάουτσνερ – Σαβίνι στα μαρκαρίσματα και έτσι η Τσίβας πήρε τον έλεγχο του αγώνα και την απόλυτη κατοχή μπάλας. 

Στη συνέχεια στο 70’ και ενώ ο ΠΑΟΚ ήταν ήδη πίσω στο σκορ με 1-0, ο Αναστασάκος μπήκε στη θέση του Γκαρσία και στο 78’ ο Παπάζογλου πήρε τη θέση του Μουσλίμοβιτς και ο Μπαλάφας τη θέση του Κονσεϊσάο. 

Οι συνθέσεις: 

ΠΑΟΚ: Κρέσιτς, Κοντρέρας (46’ Σνάουτσνερ), Λίνο (46’ Σαβίνι), Τσιρίλο (46’ Μπιζέρα), Μαλεζάς, Γκαρσία (70′ Αναστασάκος), Αμπουμπακάρι (46’ Βερόν), Κονσεϊσάο (78′ Μπαλάφας), Σορλέν (46’ Φωτάκης), Μουσλίμοβιτς (78′ Παπάζογλου), Κουτσιανικούλης (46’ Φιλομένο). 

Τσίβας Γουαδαλαχάρα: Ο. Ερνάντες, Πόνσε, Εσπάρζα (75′ Γκαλβάν), Ρεϊνόζο, Οκάμπο, Αραούχο (75′ Πέρεζ), Πινέδα, Σολίς, Φαμπιάν (79′ Νάβα), Μοράλες (58′ Μπάεζ), Χ. Ερνάντες. 

Σάντος: "Δεν μας άρεσε το αποτέλεσμα"

Τον προβληματισμό του για την εικόνα του Π.Α.Ο.Κ. εξέφρασε με δηλώσεις του μετά τη λήξη του φιλικού ο Φερνάντο Σάντος, που υποσχέθηκε ότι η ομάδα θα είναι έτοιμη για τα παιχνίδια του Europa League. 

"Πρώτα από όλα σίγουρα δεν μας άρεσε το αποτέλεσμα και ότι δεν μας άρεσε θα κοιτάξουμε να το αλλάξουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Δεν πιέσαμε όσο πολύ θέλαμε τους αντιπάλους μας στον επιθετικό τομέα. Θα πρέπει πάντα να κοιτάμε για το γκολ. 

Στις μέρες που μένουν μέχρι το επόμενο παιχνίδι θα μιλήσω με τους ποδοσφαιριστές μου ώστε να παρουσιαστούμε καλύτεροι. Πιστεύω πως θα είμαστε έτοιμοι για τα παιχνίδια του Europa League". 

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.400!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.400...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4