Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

22 Ιουλίου 2020

Νίκη στο φιλικό με την Σπάρτα Ρότερνταμ (2009)

Σαν σήμερα στις 22/7/2009, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε στο τελευταίο του φιλικό επί ολλανδικού εδάφους,  την Σπάρτα Ρότερνταμ (Sparta Rotterdam), την οποία νίκησε με 1-0 ...
 
Ο «Δικέφαλος» με σημάδια βελτίωσης στο παιχνίδι του,  έδειξε έτοιμος για το πρώτο ματς στο Όσλο απέναντι στη Βαλερένγκα, επικρατώντας με  1-0 της Σπάρτα, χάρη σε ένα εκπληκτικό γκολ που πέτυχε ο Μπρούνο Τσιρίλο στο 37'. 

Ο Ιταλός με σουτ στην κίνηση κατόρθωσε δώσει τη νίκη γοήτρου στην ομάδα μας που είχε και άλλες καλές φάσεις για να πετύχει ένα δεύτερο γκολ, όπως την κεφαλιά του Μουσλίμοβιτς στο 32', αλλά και το σουτ του Κουτσιανικούλη στο 66'. 

Το ξεκίνημα του αγώνα ήταν και πάλι μουδιασμένο για τους παίκτες του ΠΑΟΚ μόνο που αυτή τη φορά το νεκρό διάστημα - προσαρμογής δεν κράτησε τόσο πολύ, σε σχέση με τα προηγούμενα φιλικά. 

Μόλις πέρασε το διάστημα αυτό ένα δυνατό σουτ του Στρότμαν έξω από την περιοχή, στο 16' κατέληξε στο αριστερό δοκάρι του Χαλκιά. 

Η φάση αυτή ουσιαστικά ξύπνησε για τα καλά τους παίκτες του Σάντος που ανέβασαν ρυθμό και άρχισαν να απειλούν την ολλανδική εστία. Έτσι στο 24' ο Φιλομένο σούταρε από το ύψος της μεγάλης περιοχής αλλά η μπάλα πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Ολλανδού πορτιέρε. 

Ο ΠΑΟΚ στο 27' αναγκάστηκε να κάνει την πρώτη αλλαγή αφού ο Φωτάκης μετά από ένα χτύπημα που δέχτηκε δεν μπορούσε να συνεχίσει στο ματς και αντικαταστάθηκε από τον Αμπουμπακάρι. 

Στο 32' μετά από σέντρα του Σορλέν από αριστερά, ο Μουσλίμοβιτς πήρε την κεφαλιά, αλλά ο Σελίνγκα απόκρουσε ενστικτωδώς σταματώντας τον Βόσνιο επιθετικό. 

Πέντε λεπτά αργότερα (37'), όταν μετά την εκτέλεση κόρνερ του Κονσεϊσάο από δεξιά η μπάλα κατέληξε στον Τσιρίλο, ο οποίος με άπιαστο σουτ πάνω στην κίνηση έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της Σπάρτα, γράφοντας το 0-1. 

Στο ξεκίνημα της επανάληψης οι γηπεδούχοι έδειξαν πιο επιθετικοί και προσπάθησαν να φτάσουν στην ισοφάριση . Οι παίκτες του ΠΑΟΚ προσπαθούσαν από τα άκρα κυρίως να βγουν στην επίθεση αλλά δεν τα κατάφερναν να φτάσουν την μπάλα στον Μουσλίμοβιτς. 

Ο Πορτογάλος τεχνικός λίγο μετά το 60' θέλοντας να δει και άλλους παίκτες να αγωνίζονται άρχισε τις αλλαγές. Αρχικά πέρασε στο ματς τον Κουτσιανικούλη αντί του Φιλομένο. 

Στο 78' ο Κουτσιανικούλης μετά από έναν εξαιρετικό συνδυασμό με τον Βόσνιο επιθετικό του ΠΑΟΚ σούταρε δυνατά αλλά η μπάλα με την προσπάθεια και του Σελίνγκα πέρασε κόρνερ. 

Ο Κρέσιτς χρειάστηκε να επέμβει αποτελεσματικά στο 79', όταν ο Τζον από δεξιά μπήκε στην περιοχή του ΠΑΟΚ επιχείρησε διαγώνιο σουτ, αλλά ο Κροάτης τερματοφύλακας απέκρουσε . 

Στην τελευταία ευκαιρία του αγώνα και ενώ οι φιλοξενούμενοι έδειχναν σημάδια κόπωσης οι Ολλανδοί απείλησαν πριν την εκπνοή, όταν την κεφαλιά του Αντελέγιε μέσα από τη μικρή περιοχή, σταμάτησε εντυπωσιακά με τα ακροδάχτυλα ο Κρέσιτς. 

Οι συνθέσεις: 

Σπάρτα Ρότερνταμ (Αντελάαρ): Σελίνγκα, Μποάκιε, Αντελέγιε, Σλάινγκαρντ, Μπάκενς, Φαν Χέσελ (46' Φαν Μπέρεν), Στρότμαν, Φάλκενμπουργκ, Πέπον, Ντουπλάν (82' Ντίσελς), Τζον. 

ΠΑΟΚ (Σάντος): Χαλκιάς (46' Κρέσιτς), Λίνο, Μπιζέρα (78' Μαλεζάς), Κοντρέρας, Τσιρίλο, Γκαρσία, Σορλέν (79' Βερόν), Φωτάκης (27' Αμπουμπακάρι), Κονσεϊσάο, Φιλομένο (61' Κουτσιανικούλης), Μουσλίμοβιτς (78' Αναστασάκος). 


Σάντος: "Δεν έχουμε φτάσει ακόμα στο επίπεδο που θέλουμε..." 

Ικανοποιημένος εμφανίστηκε μετά το νικηφόρο τεστ με τους Ολλανδούς, ο Φερνάντο Σάντος. Ο τεχνικός του ΠΑΟΚ υποστήριξε πως η ομάδα του θέλει ακόμα δουλειά ωστόσο έστειλε το μήνυμα πως στο πρώτο ευρωπαϊκό ματς του "δικέφαλου του Βορρά", η ομάδα του θα είναι έτοιμη. 

"Είμαστε ικανοποιημένοι. Είδαμε κάποια πράγματα που θέλαμε να δούμε. Θέλουμε να είμαστε έτοιμοι για το σημαντικό ευρωπαϊκό παιχνίδι που μας περιμένει. 

Υπάρχουν πολλά πράγματα που πρέπει να βελτιώσουμε στο παιχνίδι μας. Έχουμε αρχίσει εδώ και 20-25 ημέρες την προετοιμασία και δεν έχουμε φτάσει ακόμα στο επίπεδο που θέλουμε" είπε στα πρώτα λόγια μετά το ματς ο Πορτογάλος τεχνικός. 

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4