Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

19 Ιουλίου 2022

Νίκη στο φιλικό με Βίλεμ (2009)

Σαν σήμερα στις 19/7/2009, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε σε φιλικό παιχνίδι τη Βίλεμ, την οποία κέρδισε με 2-0...

Αυτό ήταν το προτελευταίο φιλικό που έδωσε ο ΠΑΟΚ στη χώρα της τουλίπας, απέναντι σε μια ομάδα που ήταν σε προχωρημένο στάδιο προετοιμασίας μιας και οι υποχρεώσεις της για το ολλανδικό πρωτάθλημα θα άρχιζαν την 1η Αυγούστου.

Εκείνη την ημερομηνία θα υποδεχόταν στην έδρα της, τη Φιτέσε του Άρνεμ στα πλαίσια της 1ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Ολλανδίας. Την προηγούμενη σεζόν η Βίλεμ τερμάτισε στην 12η θέση συγκεντρώνοντας 37 βαθμούς σε 34 παιχνίδια.
Στο γήπεδο έδωσαν το παρόν περίπου 300 ΠΑΟΚτσήδες που δημιούργησαν ωραία ατμόσφαιρα, με τα συνθήματα και τις φωνές τους. 

Το σκορ άνοιξε στο 33' ο Μουσλίμοβιτς. Το γκολ βέβαια ανήκε στον Φωτάκη που έκλεψε την μπάλα, έκανε την σέντρα, ο Φιλομένο έπιασε ωραία κεφαλιά ψαράκι την οποία απέκρουσε ο πορτιέρε με τα πόδια και ο Μουσλίμοβιτς σε κενή εστία σκόραρε με κεφαλιά.

Στο 37' ο Τσιρίλο δοκίμασε το δεξί του πόδι, εντούτοις η μπάλα πέρασε απελπιστικά άουτ. Λίγο πριν την ανάπαυλα του ημιχρόνου οι "τρικολόρε" πίεσαν για την ισοφάριση, αλλά αποδείχθηκαν επιπόλαιοι στην τελική προσπάθεια. 

Ο "Δικέφαλος του Βορρά" κινδύνεψε στο 42', όταν ο Μουράτ επωφελήθηκε από την ασυνεννοησία του Κοντρέρας με τον Μπιζέρα, όμως το πλασέ του πέρασε παράλληλα με την εστία.

Στην επανάληψη ο Σάντος επανέφερε τη διάταξη του αρχικού σχήματος, αντικαθιστώντας τον Λίνο με τον Αραμπατζή. Η Βίλεμ θέλησε να αιφνιδιάσει με το "καλημέρα", με τον Τουταχάρ να βρίσκει άτσαλα τη μπάλα μέσα στην περιοχή, ανακουφίζοντας τον Χαλκιά. 

Στο 57' με ο Φωτάκης σούταρε άστοχα από καλή θέση και στο 68' δυνατή εκτέλεση φάουλ από τον Μπρούνο Τσιρίλο έφυγε περίπου μισό μέτρο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Αερτς.
Εν συνεχεία, η συνάντηση έχασε το ρυθμό της, με συνέπεια να γίνονται διαδοχικά λάθη και από τις δύο πλευρές. Στο 80' καταγράφηκε και η τελευταία καλή στιγμή των Ολλανδών στο ματς με το σουτ του Γκρεγκουάρ να μη βρίσκει στόχο. 

Ένα λεπτό πριν το σφύριγμα της λήξης ο Ηλίας Αναστασάκος διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα με κοντινή προβολή έπειτα από εξαιρετική προσπάθεια και σέντρα του Αραμπατζή.

Οι συνθέσεις:

Βίλεμ: Άερτς, Σβίνκελς, Τουταχάρ, Βελόσο, Μουράτ, Ντίμανς, Ζάιλερ (60' Γιάνσεν), Βάου (60' Μελτς), Περέιρα, Κάργκο (46' Βάλκερς), Γκρεγκουάρ

ΠΑΟΚ: Χαλκιάς, Κοντρέρας, Λίνο (46? Αραμπατζής), Τσιρίλο (87? Μαλεζάς), Μπιζέρα, Γκαρσία, Σορλέν (87' Βερόν), Φωτάκης (82' Αμπουμπακάρι), Κονσεϊσάο, Φιλομένο, Μουσλίμοβιτς (82' Αναστασάκος).

Δηλώσεις Φερνάντο Σάντος...

"Νομίζω ότι ξεκάθαρα ήμασταν πιο κοντά σε αυτό που θέλουμε. Ημουν σίγουρος ότι θα κάναμε καλύτερο παιχνίδι και ήταν φυσιολογικό, γιατί σιγά-σιγά οι ρυθμοί προπονήσεων πέφτουν. Απελευθερώνονται οι παίκτες, είναι πιο φρέσκοι, θα δούμε και τα επόμενα παιχνίδια με απώτερο σκοπό να είμαστε έτοιμοι για τους αγώνες που θα ακολουθήσουν", είπε αρχικά και συμπλήρωσε σχετικά με το παιχνίδι.

"Είδαμε στα πρώτα 10-15 λεπτά ότι δεν ήμασταν καλά στον αγωνιστικό χώρο. Είτε λόγω ατομικών λαθών, είτε λόγω έλλειψης συγκέντρωσης. Μετά ισορροπήσαμε το παιχνίδι, βάλαμε το γκολ και κυριαρχήσαμε ξεκάθαρα στον αγωνιστικό χώρο. Ξέρουμε ότι υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης, παραμένουμε μακριά από τον ΠΑΟΚ που ξέρουμε και θέλουμε, όπως γνωρίζουμε επίσης ότι δεν θα είμαστε 100% έτοιμοι στο πρώτο παιχνίδι".

Ερωτηθείς για τον αγώνα με την Σίβας, είπε πως "δεν μπορούμε να συγκρίνουμε τους δύο αγώνες. Με την Σίβας, τίποτα δεν πήγε καλά. Δεν λέω ότι σήμερα κάναμε κάποιο εξαιρετικό παιχνίδι, αλλά είμαστε στον κατάλληλο δρόμο για να γίνουμε η ομάδα την οποία δύσκολα κερδίζει ο οποιοσδήποτε αντίπαλος".

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ αναφέρθηκε και στο σύστημα που επέλεξε, τονίζοντας ότι στη παρούσα φάση, η ομάδα του δεν μπορεί να αγωνιστεί με το 4-4-2. "Αυτή τη στιγμή δεν μπορούμε να παίξουμε αυτό το σύστημα και δεν έχουμε το χρόνο για να δουλέψουμε πάνω σε αυτό. Δεν θέλουμε να βιάσουμε καταστάσεις, αφού ξεκινούν νωρίς οι υποχρεώσεις μας. Επιλέξαμε το σύστημα που ξέρουν οι παίκτες από τη περσινή σεζόν".

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.400!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.400...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4