Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

17 Σεπτεμβρίου 2023

Έμεινε στο "Χ" ο ακίνδυνος ΠΑΟΚ! (2023)


Σαν σήμερα στις 17/9/2023, για την 4η αγωνιστική της Super League, o ΠΑΟΚ έμεινε στο 0-0 στην Τούμπα με τον Άρη ...

Μπροστά σε 23.000 θεατές, ο Λουτσέσκου παρέταξε στο αρχικό σχήμα τον Κοτάρσκι κάτω από τα δοκάρια, στην άμυνα του Βιεϊρίνια, Εκόνγκ, Κουλιεράκη, Μπάμπα, αμυντικά χαφ τους Οζντόεφ, Μεϊτέ, μπροστά τους τους Κωνσταντέλια, Τάισον, Ζίβκοβιτς και στην κορυφή της επίθεσης τον Σαμάτα.

Ο ΠΑΟΚ μπήκε αποφασισμένος να ελέγξει τον ρυθμό του αγώνα, είχε από την αρχή την κατοχή της μπάλας, αλλά δυσκολευόταν να βγάλει τελικές, με το παιχνίδι του να είναι προβλέψιμο.

Ο Άρης από την πλευρά του έπαιξε με τις γραμμές κοντά και περιορίστηκε πίσω από το μισό του γηπέδου, αναζητώντας την κόντρα που θα τον έκανε απειλητικό.

Ουσιαστικά ο ΠΑΟΚ απείλησε στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου με τον Ζίβκοβιτς να σουτάρει και τον Κουέστα να σταματάει το σουτ του Αντρίγια. Νωρίτερα πάντως, και στο 38', ο Μοντόγια βρήκε την μπάλα με ... μανσέτα, με τον Σιδηρόπουλο να θεωρεί τη φάση καθαρή και να μην καλεί τον Παπαπέτρου να τη δει!

Παρόμοιο το σκηνικό και στην επανάληψη, ο ΠΑΟΚ είχε κατοχή, αλλά μέχρι εκεί! Στο 61
ο λεπτό, ο Παπαπέτρου δε δείχνει την 2η κίτρινη στον Ντουκουρέ που μπλόκαρε την μπάλα! Στο επόμενο λεπτό, ο Κουλιεράκης έπιασε την κεφαλιά στην πλάτη της άμυνας, αλλά έστειλε την μπάλα άουτ!

Στο 84' ακυρώθηκε σαν οφ σάιντ το γκολ του Ντεσπόντοφ, με τη βοήθεια του VAR, με τον Παπαπέτρου να δείχνει αρχικά σέντρα! Στα λεπτά που ακολούθησαν ο ΠΑΟΚ δεν πίεσε για το γκολ και έτσι κάπως ήρθε το τελικό 0-0...

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ
: Κοτάρσκι, Βιεϊρίνια (73' Κεντζιόρα), Εκόνγκ, Κουλιεράκης, Μπάμπα, Μεϊτέ, Οζντόεφ (73' Σβαμπ), Α. Ζίβκοβιτς, Κωνσταντέλιας (65' Ντεσπόντοφ), Τάισον (90' Μουργκ) και Σαμάτα (73' Μπράντον).

Άρης: Κουέστα, Μοντόγια, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Οντουμπάτζο, Ντουκουρέ (67' Βέλεθ), Βερστράτ (92' Πάρδο), Κάρλσον (92' Χριστοδουλόπουλος), Μενέντες (67' Σαμόρα), Ρουπ (67' Σουλεϊμάνοφ), Μορόν.

.......................

Ο Μαγκομέντ Οζντόεφ μετά το τέλος του παιχνιδιού δήλωσε:

«Παίξαμε καλά, αλλά το αποτέλεσμα δεν ήρθε όπως το περιμέναμε. Θέλαμε τη νίκη, αλλά πήραμε έναν βαθμό που θα μας βοηθήσει στη συνέχεια.

Μου άρεσε που συνεργαστήκαμε σήμερα με τον Μεϊτέ, αλλά δεν έχω θέμα είτε παίζω με τον Τσιγγάρα, είτε με τον Σβαμπ.

Δεν έκανε ο Άρης κάτι διαφορετικό από αυτό που περιμέναμε και προετοιμαστήκαμε. Πιστεύω ότι στη συνέχεια του πρωταθλήματος θα βρούμε τα γκολ που πρέπει.

Η προσαρμογή μου ήταν σχετικά εύκολη στον ΠΑΟΚ, το ίδιο θα συμβεί και με τους νέους ποδοσφαιριστές που έχουν έρθει. Βέβαια και εγώ είμαι 3 εβδομάδες εδώ, άρα και εγώ είμαι νέος. Είμαι σίγουρος όμως ότι στη συνέχεια θα έρθουν τα αποτελέσματα».

Σε ερώτηση για την προσπάθεια που έκανε ο Οζντόεφ να μείνει ελεύθερος από την Τουρκία για να έρθει στον ΠΑΟΚ, είπε: «Αφού είμαι εδώ σημαίνει ότι όλα πήγαν καλά και όπως έπρεπε».

............................

Ο Σουαλιχό Μεϊτέ στάθηκε στην ατμόσφαιρα της Τούμπας την οποία χαρακτήρισε ως την κορυφαία που έχει ζήσει στην καριέρα του.

Ο 29χρονος Γάλλος μέσος του Δικεφάλου μίλησε για το ντεμπούτο του στο αρχικό σχήμα και πρόσθεσε τα στοιχεία που έλειπαν από την ομάδα του και τους κόστισαν τη νίκη στο ντέρμπι με τον Άρη.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για την εμπειρία του στο πρώτο του ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ: «Αισθάνομαι καλά έπαιξα βασικός, σε όλο το παιχνίδι μετά από καιρό. Νιώθω πως έπαιξα καλά. Είμαστε απογοητευμένοι που δεν πήραμε αυτό που θέλαμε, θα έπρεπε να είμαστε πιο επιθετικοί να κάνουμε περισσότερες ευκαιρίες. Κοιτάμε το επόμενο παιχνίδι που είναι σε έναν μήνα».

Για τις πρώτες του εντυπώσεις από τον ΠΑΟΚ: «Η υποδοχή μου ήταν φανταστική με υποδέχτηκαν με τον καλύτερο τρόπο. Προσπαθώ να μπω ακόμα καλύτερα στο τακτικό πλάνο του προπονητή. Θα είμαι ακόμα καλύτερος στην συνέχεια».

Πρόσθεσε: «Τα παιχνίδια είναι διαφορετικά στην Ευρώπη. Θα πρέπει να είμαστε πιο συγκεντρωμένοι και να κάνουμε καλύτερες επιλογές».

Για την ατμόσφαιρα της Τούμπας: «Η ατμόσφαιρα ήταν απίστευτη. Είχα πάρει μια μικρή γεύση. Το γήπεδο δεν είναι πολύ μεγάλο συγκριτικά με άλλα που έχω παίξει στο εξωτερικό, αλλά η ατμόσφαιρα ήταν σίγουρα η καλύτερη της καριέρας μου και είμαι χαρούμενος που θα το ζω συνεχώς με την παρουσία μου εδώ».

...............................

Αιχμές κατά του διαιτητή Παπαπέτρου άφησε και στη συνέντευξη τύπου ο Ράζβαν Λουτσέσκου, με τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ να είναι οργισμένοι για τις αποφάσεις του Έλληνα ρέφερι.

Ιδιαίτερα για το γεγονός ότι δεν απέβαλλε με δεύτερη κίτρινη τον Ντουκουρέ, ενώ υπέδειξε φάουλ σε βάρος του όταν αγκάλιασε τη μπάλα, με τον ίδιο να δικαιολογείται μετά το τέλος του αγώνα ότι... δε θυμάται τη φάση!

Αρχικά, ο τεχνικός του Δικεφάλου είπε:

«Είμαι εδώ οκτώ χρόνια, δεν είμαι χαζός. Καταλαβαίνω τι γίνεται. Ο διαιτητής αυτός ήρθε εδώ και για να λήξει το ματς 0-0, είναι ξεκάθαρο. Δεν πρέπει να αφήνουμε εκτός την διαιτησία. Ο Άρης έχει την δική του ποιότητα, ήρθε με μια πρόθεση να αμυνθεί και αυτά τα ματς κρίνονται από μια στιγμή. Αν έβγαινε η κόκκινη ο Άρης θα έπαιζε με παίκτη λιγότερο για 30 λεπτά και κόντρα σε εμάς που έχουμε έναν τρόπο να παίξουμε εντός Τούμπας.

Μας έλειψε η εκμετάλλευση της μπάλας γύρω γύρω από την περιοχή του αντιπάλου. Είχαμε ένα μεγάλο έλεγχο του ματς, στα τελευταία 20 μέτρα δεν είχαμε καλές επιλογές στα τελειώματα των φάσεων. Δεν είχαμε την αυτοπεποίθηση για τις κατάλληλες αποφάσεις. Από την άλλη, είμαι ικανοποιημένος από την πίεση που ασκήσαμε, αλλά είμαστε μια εντελώς διαφορετική ομάδα. 
 
Θα είμαστε ακόμα καλύτεροι και με τον Ντεσπόντοφ, ο Μεϊτέ που αρχίζει να προσαρμόζεται. Τον πιέσαμε να μπει άμεσα τον Μεϊτέ, θέλω να δω πως θα αυτή η ομάδα σε δυο μήνες με την προσθήκη όλων των παικτών που έχουμε στο ρόστερ. Με τον τρόπο που παίξαμε και τον ρυθμό που είχαμε, είχαμε τις φάσεις μας, όπως σε εκείνη την φάση με τον Ζίβκοβιτς στο 98ο λεπτό που δεν δόθηκε φάουλ πάνω στην γραμμή. Είμαι απογοητευμένος από το αποτέλεσμα, αλλά ικανοποιημένος από την προσπάθεια των παιδιών ειδικά στο επίπεδο πρέσινγκ».

Σε ερώτηση για την έλλειψη φάσεων και γιατί βιάζεται να βάλει τους νέους παίκτες που ήρθαν στην ομάδα: «Γιατί θέλουμε να είμαστε καλύτεροι, να βελτιωνόμαστε, έχουμε ένα άλλο ματς την Πέμπτη υπάρχουν αρκετά μπροστά μας. Είμαστε αναγκασμένοι να τους χρησιμοποιήσουμε. Δεν είχαμε τον χρόνο να βάλουμε τους παίκτες τον χρόνο που έπρεπε. Ο προπονητής πρέπει να σκέφτεται την στρατηγική και πρέπει να σκέφτομαι διαφορετικές παραμέτρους. 
 
Σας λέω ότι είμαι με καλή ψυχολογία, αισθάνομαι όπως μετά από το ματς με την Μπεϊτάρ, γιατί βλέπω πράγματα που μου δίνουν ελπίδα μέσα από την ομάδα. Έχουμε βελτιωθεί ως ομάδα και μέσα από αυτές τις συνθήκες σήμερα με τον διαιτητή ελέγξαμε το παιχνίδι. Σε άλλη φάση θα είχαμε χάσει την ψυχραιμία μας, σήμερα όμως ελέγξαμε το ματς. Αισθάνομαι ότι αυτή η ομάδα μπορεί να κάνει κάτι καλό.

Ένα σημαντικό κομμάτι για την έλλειψη φάσεων είναι η τακτική θέση του Κωνσταντέλια που παίζει ως δεκάρι, θα έρχεται αρκετές φορές στα πλάγια και δεν θα έρθει καλή σύνδεση με τον επιθετικό. Ο Άρης αμύνθηκε χαμηλά, όταν πέρασαν οι μπάλες οι παίκτες από την δεύτερη γραμμή δεν ήταν εκεί που έπρεπε. Μας έλειψε η καθαρή απόφαση και στα δυο τελευταία ματς. 
 
Είχαμε τελειώματα με πολλούς παίκτες σήμερα αλλά θα έπρεπε η μπάλα να πάει στην εστία και ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να συμβεί όπως στην φάση του γκολ που ακυρώθηκε. Θα έπρεπε να έχουμε καλύτερη μετάβαση στην επίθεση στα δυο τελευταία παιχνίδια, αλλά αυτή η ένταση θα μας βοηθήσει και θα έχουμε και αλλά περιθώρια να βελτιωθούμε. Πρέπει να εκμεταλλευόμαστε τις ευκαιρίες που μας δίνονται και να τελειώνουμε τις φάσεις, ακόμα και στις δεύτερες φάσεις».

Για τους Σαμάτα και Οζντόεφ και γιατί δεν βρίσκονται στα πλάνα Λύρατζης και Σάστρε: «Δεν είναι εύκολο και για τους δυο η προσαρμογή. Ο κάθε παίκτες το αντιμετωπίζει διαφορετικά. Σε κάθε περίπτωση ο Οζντόεφ είδα σήμερα μια σημαντική βελτίωση, ο Σαμάτα πρέπει να σκεφτούμε ότι είχε ένα περίπλοκο καλοκαίρι και μόλις δεύτερη φορά έπαιξε βασικός. Δεν είναι κάτι εύκολο η προσαρμογή του και σήμερα δεν πήρε βοήθεια από την δεύτερη γραμμή. Το παιχνίδι ήταν δύσκολο και δεν βοηθήθηκε, ενώ ο Οζντόεφ έδειξε ότι μπορεί να προσφέρει πράγματα σε πολλούς τομείς.

Είναι κάποιες αποφάσεις που έχουμε πάρει λόγω τραυματισμών και λόγω των όσων βλέπουμε στην προπόνηση, έτσι αποφάσισα βλέποντας και κάποια πράγματα που έγιναν πέρσι. Κάποιοι δεν είναι τόσο έτοιμοι για να είναι μαζί μας. Ο χρόνος θα δείξει τι μπορεί να συμβεί. Είναι κάθε παιχνίδι διαφορετικό και θα χρειαστούν όλοι για να παίξουν, επιβάλλεται να έχουμε μια φρεσκάδα. Έχουμε αποβάλλει αυτό το περσινό που δεχόμασταν... ηλίθια γκολ. Κάποιος παίκτες είναι πιο έτοιμος, κάποιο πιο πίσω αλλά το σημαντικό είναι να έχουμε επιλογές».

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.400!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.400...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4