Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

21 Σεπτεμβρίου 2023

Ανατροπή με μπαλάρα στην επανάληψη! (2023)


Σαν σήμερα στις 21/9/2023, για την πρώτη αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Conference League, o ΠΑΟΚ κέρδισε με 3-2 εκτός έδρας την Ελσίνκι ...


Ο Ραζβάν Λουτσέσκου παρέταξε στο αρχικό σχήμα τον Κοτάρσκι κάτω από τα δοκάρια, στην άμυνα τους Κεντζιόρα, Εκόνγκ, Κουλιεράκη, Μπάμπα, αμυντικά χαφ τους Τσιγγάρα, Σβαμπ, μπροστά τους τους Ζίβκοβιτς, Ντεσπόντοφ, Μουργκ και στην κορυφή της επίθεσης τον Σαμάτα.

Ο Δικέφαλος προβλημάτισε με την απόδοσή του στο πρώτο 45λεπτο, καθώς παρά το ότι είχε την κατοχή της μπάλας, δεν δημιούργησε φάσεις για γκολ. Η Ελσίνκι στο 13΄υποχρεώθηκε σε αναγκαστική αλλαγή του τερματοφύλακά της, με τον Εστ να μπαίνει αντί του Μάενπα, που έφυγε από το γήπεδο με φορείο, λόγω τραυματισμού στο γόνατο!

Στο 19ο λεπτό, το σουτ του Σβαμπ από καλή θέση πέρασε άουτ στην πρώτη καλή στιγμή μας στο ματς και στο 35ο λεπτό ο Κοτάρσκι σταμάτησε το σουτ του Σοΐρι, αποκρούοντας σε κόρνερ! Μετά την εκτέλεση του κόρνερ, ο Μπαντέ με κεφαλιά έδωσε προβάδισμα στους γηπεδούχους!


Στην καλύτερη στιγμή μας στο πρώτο ημίχρονο στο 40' το γυριστό σουτ του Ντεσπόντοφ κατέληξε άουτ! Η μπάλα πέρασε δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι του Εστ.

Στην επανάληψη η εικόνα του αγώνα άλλαξε άρδην! Ο ΠΑΟΚ μπήκε πολύ δυνατά και άρχισε να παράγει φάσεις! Στο 46
ο λεπτό ο Ντεσπόντοφ σούταρε από το ύψος του πέναλτι και ο Εστ απέκρουσε δύσκολα και στη συνέχεια αμυντικός έδιωξε σε κόρνερ. Μετά την εκτέλεση του κόρνερ, ο Εκόνγκ έστειλε την μπάλα στο δοκάρι!

Το δίλεπτο 50'-52' ανήκε στην Ελσίνκι, καθώς στο 50' είχαν δοκάρι με τον Ραντούλοβιτς στην κόντρα και στο 52' ο Κοτάρσκι απέκρουσε το σουτ του Ραντούλοβιτς!

Στο 55' ο ΠΑΟΚ ισοφάρισε με κεφαλιά του Κουλιεράκη, μετά από εξαιρετική εκτέλεση φάουλ του Ντεσπόντοφ και στο 81' ο Ντεσπόντοφ, έδωσε προβάδισμα στον ΠΑΟΚ, με την μπάλα να παίρνει απίστευτα φάλτσα στο σουτ που επιχείρησε, έχοντας και τη βοήθεια του δοκαριού. Οι Φινλανδοί διαμαρτυρήθηκαν για οφ σάιντ του Μπράντον, ο οποίος όμως καλυπτόταν.

Το διπλό κλείδωσε στο 93' όταν ο Μπράντον έγραψε το 1-3, μετά από υποδειγματική ανάπτυξη από τα δεξιά! Το τελικό 2-3 διαμορφώθηκε στο 99', από τον Ραντούλοβιτς με πέναλτι, που υποδείχτηκε με χρήση VAR.

Οι συνθέσεις:

Ελσίνκι:
Μάενπα (13' Εστ), Τοΐβιο, Ντα Γκράσα, Ραϊτάλα, Σοΐρι, Κανελλόπουλος (75' Παανάνεν ), Λίνγκμαν, Χαμαλάινεν (61' Τανάκα), Χετεμάι (61' Κουασίβι), Μπαντέ (61΄Κέσκινεν), Ραντούλοβιτς.

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Κεντζιόρα, Εκόνγκ, Κουλιεράκης, Μπάμπα, Τσιγγάρας (66' Οζντόεφ), Σβαμπ, Αν. Ζίβκοβιτς (66' Τάισον), Ντεσπόντοφ (84' Βιεϊρίνια), Μουργκ (74' Κωνσταντέλιας), Σαμάτα (74' Μπράντον).

...............................

Στις δυσκολίες που αντιμετώπισε ο ΠΑΟΚ μέχρι να αλλάξουν οι παίκτες του εικόνα κυριαρχώντας στο δεύτερο ημίχρονο στάθηκε στη συνέντευξη Τύπου ο Ραζβάν Λουτσέσκου.

 

«Πρέπει να βλέπουμε το παιχνίδι από την αρχή έως το τέλος. Ξεκινήσαμε καλά με στόχο να κυριαρχήσουμε. Μετά το γκολ που δεχτήκαμε διαφοροποιήθηκε η κατάσταση, έπεσε η αυτοπεποίθησή μας. Μας πίεσαν, ξέρουν άλλωστε καλά και το γήπεδο τους. Δεν συμφωνώ ότι ήταν το χειρότερο ημίχρονο. Υπάρχει πάντα και ο αντίπαλος. Δεν βρίσκεται κανείς κατά τύχη στους ομίλους.

Στο ημίχρονο είπα στους παίκτες μου ότι δεν πρέπει να πέφτουμε με την πρώτη αναποδιά. Επιστρέψαμε με αποφασιστικότητα, με επιθετικότητα στο πρέσινγκ, είχαμε ενέργεια στο να κλέβουμε μπάλες, αλλά και να τις εκμεταλλευτούμε. Στο πρώτο μέρος δεν ήμασταν αποφασιστικοί όταν κλέβαμε τις μπάλες, ενώ στο δεύτερο είχαμε ένταση και αποφασιστικότητα», ανέφερε αρχικά ο Ρουμάνος τεχνικός του «Δικεφάλου» μετά το παιχνίδι για να προσθέσει:

«Προσαρμοστήκαμε διαφορετικά στα δεδομένα του γηπέδου στο 2
ο ημίχρονο. Όπως και στο πώς πρέπει να κινήσουμε τη μπάλα, πώς να διασπάσουμε την αντίπαλη άμυνα. Στο πρώτο μέρος παίζαμε με μεγάλες μπάλες. Δεν είχαμε καμία ελπίδα όμως έτσι απέναντι σε μία άμυνα που ήταν χαμηλά. Στα πρώτα 30 λεπτά πιέσαμε, αλλά δεν το εκμεταλλευτήκαμε. Τα επόμενα 15 λεπτά ήταν τελείως διαφορετικά. Πρέπει όμως να σκεφτούμε και τον αντίπαλο. Ήταν φρέσκοι, ανταπεξήλθαν στην πίεση μας. Στο δεύτερο μέρος μειώθηκε η απόδοσή τους, έρχονται και τα λάθη. Αυτή είναι η συνολική εικόνα».

Κλείνοντας δήλωσε:
«Χρειάζεται χρόνο για να φτάσουμε στο σημείο που θέλουμε. Δεν είμαι απόλυτα χαρούμενος, αλλά είμαι ικανοποιημένος για το σημερινό αποτέλεσμα σε μία δύσκολη έδρα».

.................................

Ο Μπράντον Τόμας μπήκε, σκόραρε και «κλείδωσε» το διπλό για τον ΠΑΟΚ στο Ελσίνκι. Μετά το τέλος του αγώνα, ο Ισπανός μίλησε για τη νίκη στην πρεμιέρα των ομίλων, την πίεση στον Δικέφαλο ενώ αποθέωσε και τους Τάισον - Βιεϊρίνια.


«Πρέπει να συνεχίσουμε με τον ίδιο τρόπο αλλά και να βελτιώσουμε παράλληλα αρκετά πράγματα. Βρισκόμαστε στο ξεκίνημα της σεζόν αλλά έχουμε δώσει ήδη αρκετά παιχνίδια. Είμαι χαρούμενος για τη νίκη και για το χαρακτήρα που έδειξε η ομάδα. Σήμερα είμαστε χαρούμενοι αλλά πρέπει άμεσα να στραφούμε στο ματς πρωταθλήματος».

Η αλήθεια είναι πως ο συνθετικός χλοοτάπητας τους δυσκόλεψε αρκετά στο α΄ημίχρονο μέχρι να αντιληφθούν και να προσαρμοστούν σε αυτήν την σημαντική λεπτομέρεια του ματς, κάτι που επισημάνθηκε από το σύνολο των ποδοσφαιριστών μετά το τέλος του αγώνα. Όπως ανέφερε όμως ο Ίβηρας επιθετικός:

«Είναι κάτι περισσότερο από μία νίκη... Δεν ήταν εύκολο παιχνίδι, γνωρίζαμε τις ιδιαιτερότητες του γηπέδου, δεν είμαστε εξοικειωμένοι με τον συνθετικό χλοοτάπητα. Συνεπώς είναι μία σημαντική νίκη για το γκρουπ, για την αυτοπεποίθηση της ομάδας και αυτήν την προσέγγιση κρατάμε και για τα άλλα παιχνίδια της Ευρώπης».

Στην ερώτηση για το τι άλλαξε στο ημίχρονο για τον ΠΑΟΚ και μεταμορφώθηκε στο δεύτερο 45λεπτο, τόνισε: «Δεν ήμουν στα αποδυτήρια στο ημίχρονο. Δεν γνωρίζω τι ειπώθηκε από τον προπονητή αλλά είμαι σίγουρος πως ζήτησε άμεση βελτίωση γιατί δεν ήμασταν καλοί στο α΄μέρος. Όπως είπα και προηγουμένως μας δυσκόλεψε αρκετά στην αρχή το γήπεδο και είχαμε απέναντί μας μία ομάδα με πολλά παιχνίδια στα πόδια της, μία καλή ομάδα με ποιότητα. Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι αλλά στο τέλος πετύχαμε μία νίκη που μας κάνει χαρούμενους».


Μιλώντας για τα νέα πρόσωπα στον ΠΑΟΚ και την πίεση που υπάρχει, όπως την αντιλαμβάνεται ο ίδιος, σημείωσε: «Υπάρχουν αρκετοί παίκτες που ήρθαν φέτος στην ομάδα και θα πρέπει άμεσα να μπουν στην φιλοσοφία του προπονητή. Δεν είναι κάτι εύκολο στην πρώτη ανάγνωση του θέματος αλλά γι΄αυτό βοηθάμε ο ένας τον άλλον. Υπάρχουν σερί παιχνίδια σε μικρό χρονικό διάστημα, παιχνίδια ανά τρεις ημέρες και σίγουρα θα βοηθήσει όλο αυτό.

Στον ΠΑΟΚ υπάρχει πάντα πίεση γιατί υπέγραψα ως στράικερ και πρέπει να βάζω γκολ. Είτε παίζω λίγο είτε πολύ πρέπει να κάνω τη δουλειά μου. Όταν μπαίνω στο γήπεδο, πρέπει να βοηθάω την ομάδα μου. Και αυτό έκανα και πέρσι. Αν παίζω λιγότερο, θα δουλέψω για να έχω περισσότερο χρόνο. Αν μπορώ να σκοράρω και να βοηθάω την ομάδα, θα είναι το τέλειο γιατί έτσι έρχονται οι νίκες που θα χαροποιούν και εμένα...»

Όσο την υποδειγματική συνεργασία των Βιεϊρίνια - Τάισον και την «εκτέλεσή» του στο τρίτο γκολ; Ο Μπράντον Τόμας αποθέωσε τους συμπαίκτες του και υποκλίθηκε στην ποιότητά τους: «Νομίζω ότι έκαναν την τέλεια δουλειά. Ο Βιεϊρίνια έβγαλε καταπληκτική μπαλιά, ο Τάισον έκανε εξίσου υπέροχη ασίστ και αυτοί οι δύο νομίζω ότι έκαναν τη μεγαλύτερη δουλειά στο τρίτο γκολ, εγώ απλώς έσπρωξα τη μπάλα στα δίχτυα. Ήμουν στο κατάλληλο σημείο για να σκοράρω. Μπήκαν πολύ καλά στο γήπεδο και είμαι πολύ χαρούμενος για εκείνους γιατί ξέρω την ποιότητά τους και το τί μπορούν να κάνουν...»

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.400!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.400...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4