Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

30 Νοεμβρίου 2022

Τρίποντο παρά την κακή εμφάνιση! (2015)


Σαν σήμερα στις 30/11/2015, στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής της Super League, o ΠΑΟΚ κέρδισε στο Δημοτικό Στάδιο Μυτιλήνης την ΑΕΛ Καλλονής με 1-3...

Επιτέλους νίκη για τον Δικέφαλο μετά από τρία παιχνίδια! Ο Τούντορ παράταξε στο αρχικό 3-4-2-1 τους Γλύκο κάτω από τα δοκάρια, Σκόνδρα - Μαλεζά - Τζαβέλλα στην άμυνα, Λέοβατς - Κάτσε - Τζιόλη – Ροντρίγκες στη μεσαία γραμμή, Πέλκα μπροστά τους και στην επίθεση Αθανασιαδης – Μακ.

Σε ένα παιχνίδι από το οποίο το ζητούμενο για τον Δικέφαλο ήταν η κατάκτηση των τριών βαθμών που θα τον βοηθήσουν και ψυχολογικά ενόψει της συνέχειας εντός συνόρων, ο ΠΑΟΚ εμφανίστηκε στο πρώτο 45λεπτο με δύο πρόσωπα.

Μπήκε καλά στο ματς και μόλις στο 7' άνοιξε το σκορ με τον Κλάους μετά από σέντρα του Ροντρίγκες, αλλά από εκεί και πέρα σταδιακά έριξε την απόδοσή του, παρά την κατοχή της μπάλας που είχε και έδωσε στους γηπεδούχους το δικαίωμα να αρχίσουν να πλησιάζουν στην περιοχή μας με αξιώσεις.

Χωρίς να δημιουργήσουν την μεγάλη φάση, στο 39
ο λεπτό, δόθηκε από τον Δελφάκη πέναλτι για την Καλλονή, το έκανε ο Σκόνδρας (ήταν πάντως βελτιωμένος στην επανάληψη), που γλίστρησε σε κρίσιμο σημείο και πέφτοντας ανέτρεψε τον αντίπαλο. Το εκτέλεσε ο Μανούσος και 1-1 παρά την προσπάθεια του Γλύκου.

Με την ομάδα έχει σε κακή μέρα και πάλι, βασικούς παίκτες, η εικόνα της ήταν προβληματική. Αδυναμία να δημιουργήσει φάσεις, με έναν Πέλκα που δεν βοήθησε ούτε αμυντικά αλλά ούτε και στο δημιουργικό κομμάτι, έναν Λέοβατς που είχε ημιτελείς προσπάθειες, ένα Σκόνδρα ικανό ανά πάσα στιγμή να κάνει την γκάφα, και τους Μακ – Ροντρίγκες εξαφανισμένους, το 1-1 με το οποίο οι ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια έμοιαζε απόλυτα φυσιολογικό. 
 
Η επιλογή του Πέλκα αντί του Σάμπο δεν δικαίωσε τον Τούντορ στο πρώτο 45λεπτο, καθώς ο ΠΑΟΚ δεν είχε το κέντρο στο μεγαλύτερο μέρος του ημιχρόνου.

Στο 59' ο Μυστακίδης πέρασε στη θέση του Λέοβατς και στο 65' ο Γκολάσα αντί του Πέλκα, με τον Τούντορ να προσπαθεί να βελτιώσει την εικόνα της ομάδας που ... παραπατούσε και ο Κροάτης τα κατάφερε! 
 
Ως τότε δημιουργικό παιχνίδι δεν υπήρχε για τον ΠΑΟΚ από την αρχή της επανάληψης, Μακ και Ροντρίγκες δεν έπαιρναν μπάλες, ο άξονας δεν λειτουργούσε καθόλου αλλά μέσα από αυτήν την πολύ κακή εικόνα, στο 77ο λεπτό ο Κλάους με κοντινό πλασέ μετά από εξαιρετικό γύρισμα του Μακ από τα αριστερά βρήκε δίχτυα!

Ο Δημήτρης Κωνσταντινίδης ήταν η τελευταία κίνηση του Τούντορ, πέρασε στο ματς στο 78' στη θέση του Μακ και στο 79' ο Μυστακίδης με πολύ ψύχραιμο πλασέ εκτέλεσε τον Δαύκο και κλείδωσε το διπλό. Η Καλλονή τελείωσε το ματς με "10", λόγω αποβολής του Κεϊτά (άρπαξε από τον λαιμό τον Κωνσταντινίδη).

Ο ΠΑΟΚ έφτασε τους 19 βαθμούς (2 λιγότερους από τον Αστέρα) και βρισκόταν στην 6η θέση της βαθμολογίας, ενώ την επόμενη αγωνιστική υποδεχόταν στην Τούμπα τον Πανιώνιο.

Οι συνθέσεις:

Καλλονή:
Δαύκου, Τσαμπούρης, Αντέτζο, Αναστασιάδης, Γιορέντε (85' Χιντασέλι), Καλτσάς (89' Γιουκαρής), Κεϊτά, Γεωργίου, Σάμπα (80' Μάρκοβιτς), Μπαργκάν, Μανούσος.

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Μαλεζάς, Σκόνδρας, Τζαβέλλας, Λέοβατς (59' Μυστακίδης), Τζιόλης, Κάτσε, Ροντρίγκες, Πέλκας (65' Γκολάσα), Μακ (79' Κωνσταντινίδης), Αθανασιάδης.

...................................

Ο πρωταγωνιστής της αναμέτρησης με τα δύο τέρματα που σημείωσε, Στέφανος Αθανασιάδης, τοποθετήθηκε μετά την λήξη του αγώνα...

Αναλυτικά τόνισε:

Για την ανάγκη που υπήρχε σήμερα για την κατάκτηση των τριών βαθμών: 
"Αυτό που θέλαμε ήταν ένα γρήγορο γκολ για να καταφέρουμε να πάρουμε την ψυχολογία, να κερδίσουμε και να πάρουμε τους τρεις βαθμούς".

Για το ότι δεν υπάρχει σταθερότητα στην απόδοση της ομάδας, σχολίασε: 
"Αυτό που πιστεύω είναι όταν χτίζεις μια ομάδα θα υπάρχουν σκαμπανεβάσματα. Το σημαντικό είναι να είμαστε όλοι συγκεντρωμένοι για να βγάλουμε ότι καλύτερο μέσα στο γήπεδο. Δουλεύουμε πάρα πολύ όλοι οι παίκτες μαζί με τον προπονητή και από σήμερα κάνουμε μια νέα αρχή. Έχουμε ζητήσει πολλές φορές υπομονή από τον κόσμο, αλλά όταν χτίζεται μια ομάδα, χρειάζεται υπομονή για να φτάσει εκεί που μπορεί".

Για το ποιο είναι το αγωνιστικό πλάνο του ΠΑΟΚ στα παιχνίδια: 
"Σε κάθε παιχνίδι πρέπει να παίζεις για να πάρεις τρεις βαθμούς Είτε έρθει με καλό ποδόσφαιρο είτε με κακό, οι τρεις βαθμοί μετράνε. Πρέπει να το καταλάβουμε όλοι. Οσο παίρνεις τους τρεις βαθμούς, μετά έχεις και την ψυχολογία για να παίξεις καλύτερο ποδόσφαιρο".

Για την γενικότερη κατάσταση στην ομάδα: 
"Ίσως ακούγεται γιατί μερικοί δε θέλουν το καλό της ομάδας. Δείξαμε και σήμερα ότι δεν έχουμε κανένα πρόβλημα μεταξύ μας και ότι υπάρχει ένα πολύ καλό κλίμα στα αποδυτήρια. Όταν δεν έρχονται τα αποτελέσματα, πολλοί ψάχνουν προβλήματα. Αυτά δεν υπάρχουν. Το αποδείξαμε σήμερα, που γίναμε όλοι μια αγκαλιά στα γκολ. Είναι μια εικόνα για το τι συμβαίνει στα αποδυτήρια του ΠΑΟΚ".

Για τον Ιγκόρ Τούντορ: 
"Έχει δεθεί με την ομάδα. Το δείχνει με το πάθος που βγάζει σε κάθε παιχνίδι".

Για την επέτειο της μεγάλης νίκης στο Λονδίνο,απέναντι στην Τότεναμ:
"Η ομάδα έχει μέλλον. Φέτος ήταν μια κακή χρονιά στο Γιουρόπα Λιγκ αλλά πιστεύω ότι στο μέλλον θα μπορέσουμε να δούμε και άλλες ανάλογες στιγμές".

Για την Eθνική Eλλάδος: 
"Είναι ευλογία για κάθε παίκτη να παίζει στην Εθνική. Αυτό που συμβαίνει στην εθνική είναι παρόμοιο με τον ΠΑΟΚ. Χτίζεται μια νέα ομάδα, με νέα παιδιά. Πιστεύω ότι στη συνέχεια θα φέρουμε την εθνική εκεί που θέλει ο κόσμος".

Για ενδεχόμενη μετακίνηση του σε ομάδα του εξωτερικού: 
"Δεν έχω κάποια πρόταση. Θα πω το κλασσικό, ότι έχω συμβόλαιο με τον ΠΑΟΚ και είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι εδώ".

...................................

Ο Στέλιος Μαλεζάς μετά το παιχνίδι με τη Καλλονή δήλωσε ικανοποιημένος από τη νίκη που νίκη που θα δώσει ψυχολογία στην ομάδα.

Αναλυτικά:

"Μετά από πολύ καιρό κάναμε μια νίκη που θα μας δώσει ψυχολογία, μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση για να μπορέσουμε να κοιτάξουμε τα επόμενα παιχνίδια διαφορετικά. Είναι αλήθεια ότι υπάρχει διακύμανση στην απόδοση μας, αλλά το γεγονός ότι έχουμε να κερδίσουμε τόσο μεγάλο διάστημα έπαιξε το ρόλο του. 
 
Σίγουρα ακούγεται σαν δικαιολογία αλλά θα πρέπει να κοιτάξουμε τι δεν λειτούργησε καλά όλο αυτό το διάστημα, έτσι ώστε να δούμε τι φταίει γιατί δεν είμαστε καλοί σε διάρκεια. Ξεκινήσαμε να παίζουμε ποδόσφαιρο, όπως ξέρουμε και θέλουμε.

Το διάστημα 30' με 60' ήμασταν κακοί και δεν παίξαμε αυτό που μπορούσαμε. Η αλήθεια είναι ότι είμαστε μακριά στην βαθμολογία από την κορυφή αλλά στόχος και σκοπός μας είναι να βελτιωνόμαστε. Με καλό ποδόσφαιρο και νίκες ώστε να είμαστε στις θέσεις των play offs και διεκδικήσουμε αυτό που μπορούμε εκεί πέρα. 
 
Είναι πολύ μακρινό αυτό που λέω, γι΄ αυτό επιμένω στην βελτίωση μας. Δεν νομίζω ότι έχουμε εύκολα παιχνίδια, αποδείξαμε ότι στα εύκολα δεν είμαστε έτσι όπως έπρεπε και έχουμε χάσει αρκετούς πόντους, οπότε δεν νομίζω ότι το παιχνίδι με τα Χανιά είναι εύκολο".

......................................

Ο κόουτς του Δικεφάλου αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην καλή απόδοση του πρώτου ημιχρόνου, καθώς και στην κίνηση των ποδοσφαιριστών να του αφιερώσουν τα τέρματα που σημείωσαν,δείχνοντας έτσι την στήριξη τους στο πρόσωπο του...

Αναλυτικά ο Ιγκόρ Τούντορ επισήμανε:

Για την εικόνα του παιχνιδιού: 
"Υπήρχε πίεση στους ποδοσφαιριστές. Αν και μπήκαμε καλά στο παιχνίδι, στο δεύτερο ημίχρονο δώσαμε δικαίωμα στον αντίπαλο να πιστέψει ότι μπορεί να μας κερδίσει. Και στο χειρότερο σημείο του παιχνιδιού σε επίπεδο απόδοσης από εμάς, τελικά σκοράραμε εμείς και πήραμε τη νίκη".

Για το ότι οι ποδοσφαιριστές του αφιέρωσαν τα γκολ που πέτυχαν:
"Ομολογώ ότι με εξέπληξαν θετικά οι παίκτες. Δείχνουν πόσο πιστεύουν στη δουλειά που κάνουμε και πόσο δεμένοι ήμαστε. Αυτά είναι τα αποδυτήριά μας".

Για το αν έπαιξαν θετικό ρόλο οι αλλαγές που έκανε: 
"Η πραγματικότητα είναι ότι μας έδωσαν θετικά στοιχεία, Πρέπει να σας πω ότι δεν με ενδιαφέρει το όνομα του ποδοσφαιριστή, αρκεί που θα μπει στο παιχνίδι να προσφέρει. Και η αλήθεια είναι ότι έχουμε παίκτες με ποιότητα".

Για το αν θα αγωνιστεί ο Τσίμιροτ στην επικείμενη αναμέτρηση του Κυπέλλου: 
"Πιθανότατα θα ξεκινήσει ο Τσίμιροτ. Θέλουμε να φρεσκάρουμε την ομάδα. Θα κατεβάσουμε όμως ένα σύνολο για να νικήσει γιατί είναι σημαντικό για μας".

Για τις πολλές κίτρινες κάρτες που δέχθηκαν οι παίκτες του:
"Οφείλεται στη νευρικότητα. Για μένα ο διαιτητής ήταν οκ".

Για την ομάδα της Καλλονής:
"Έχουν καλούς ποδοσφαιριστές με ποιότητα, κυρίως στη μεσοεπιθετική γραμμή. Τους εύχομαι τα καλύτερα".

.....................................

Ο Εργκούς Κάτσε μίλησε για τη νίκη του ΠΑΟΚ, εστιάζοντας στις δηλώσεις του και στον τρόπο που πανηγυρίστηκαν τα γκολ του Δικεφάλου...

Αναλυτικά τα όσα είπε:

Για το παιχνίδι ανέφερε: "Σήμερα είχαμε πολύ μεγάλη θέληση για να νικήσουμε. Δυσκολευτήκαμε αλλά σημασία έχει ότι τα καταφέραμε και φύγαμε νικητές. Ξέρουμε ότι ο κόσμος της ομάδας είναι πολύ πικραμένος και θέλουμε να τα αλλάξουμε όλα. Χρειαζόμαστε ένα σερί νικών για να διορθώσουμε την βαθμολογική μας θέση και να προχωρήσουμε όσο πιο πολύ γίνεται στο Κύπελλο. 
 
Αυτοί είναι οι δύο πραγματικοί μας στόχοι. Υπήρχαν στο παιχνίδι διαστήματα που δεν ήμασταν καλοί. Η Καλλονή είχε την ευκαιρία να προηγηθεί στο σκορ στη φάση που έσωσε ο Τζιόλης στο 2ο ημίχρονο. Από εκείνο το σημείο και μετά δείξαμε ότι είμαστε ΠΑΟΚ, δείξαμε αντανακλαστικά και πήραμε μία σημαντική νίκη. Πιστεύω πως θα μας βοηθήσει αυτή η νίκη για να αποκτήσουμε αυτοπεποίθηση στη συνέχεια".

Για τον τρόπο που πανηγυρίστηκαν τα γκολ σχολίασε: "Οι σχέσεις στην ομάδα είναι άριστες! Ήταν ένα ξέσπασμα το οποίο δείχνει ξεκάθαρα ότι είμαστε ενωμένοι και λειτουργούμε σαν σύνολο. Δεν υπάρχουν προβλήματα. Σύντομα θα το διαπιστώσουν όλοι".

......................................

Ο σκόρερ του 3ου γκολ του ΠΑΟΚ, Γιάννης Μυστακίδης, αναφέρθηκε στη σημασία της σημερινής νίκης αλλά και στη συνέχεια των υποχρεώσεων της ομάδας.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για το παιχνίδι τόνισε: "Ήρθαμε στη Μυτιλήνη για να πάρουμε τους τρεις βαθμούς και τα καταφέραμε. Πετύχαμε το πρώτο γκολ, στη συνέχεια μάς ισοφάρισαν με το πέναλτι, αλλά στο δεύτερο μπήκαμε αποφασισμένοι και καταφέραμε να προηγηθούμε και στη συνέχεια να πανηγυρίσουμε μία νίκη γοήτρου την οποία χρειαζόμασταν πάρα πολύ! 
 
Αυτό που εύχομαι είναι να έχουμε ανάλογη συνέχεια. Ήμασταν λίγο αγχωμένοι στο παιχνίδι... Ψάχναμε να βρούμε τα πατήματά μας εδώ και αρκετό καιρό. Σε αυτό το διάστημα ήμασταν και άτυχοι. Αυτό ήταν που μας έκανε να αγχωθούμε λίγο. Πήραμε τους τρεις πόντους και είμαστε όλοι καλά και φυσικά χαρούμενοι".

Όσο για τη σημασία του διπλού: "Η σημερινή νίκη μάς δίνει δύναμη για τη δύσκολη συνέχεια. Πρέπει να δουλέψουμε σκληρά ώστε να έχουμε ανάλογη συνέχεια με καλά αποτελέσματα".

Για το πόσο βοήθησαν οι αλλαγές του Τούντορ την ομάδα, δήλωσε:
"Όλα τα παιδιά βοηθάνε την ομάδα για αυτό άλλωστε μάς χρησιμοποιεί ο προπονητής. Εγώ προπονούμαι σκληρά και δίνω τον καλύτερο μου εαυτό ώστε να βελτιώνομαι. Θέλω να αφιερώσω το σημερινό γκολ στον προπονητή μου, στους συμπαίκτες μου και στον κόσμο, τον οποίον θέλουμε και στα καλά και στα άσχημα αποτελέσματα κοντά μας".

Για τον τρόπο που πανηγύρισε το γκολ του, είπε: "Ότι έγινε, έγινε, τελείωσε. Ο προπονητής με πιστεύει, εγώ έγινα καλύτερος παίκτης και θέλω να βοηθάω όσο μπορώ την ομάδα να παίρνει τα αποτελέσματα. Κάθε φορά στις προπονήσεις δίνω τον καλύτερο μου εαυτό μου".

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4