Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

22 Αυγούστου 2022

Κατάφερε και έχασε 1-0 στη Σλοβακία (2019)


Σαν σήμερα στις 22/8/2019, o ΠΑΟΚ έχασε στη Μπρατισλάβα από τη μέτρια Σλόβαν, με 1-0, δεχόμενος το γκολ στο 94', στο πρώτο παιχνίδι των Play-offs του Europa League,  της περιόδου 2019-2020...

Ο Αμπέλ Φερέιρα παράταξε στο αρχικό σχήμα (4-4-2), τον Πασχαλάκη κάτω από τα δοκάρια, στη άμυνα τους Γιαννούλη, Κρέσπο, Βαρέλα, Μάτος, στη μεσαία γραμμή τους Ζαμπά, Εσίτι, Ελ Καντουρί, Μπίσεσβαρ και επιθετικό δίδυμο τους Άκπομ, Πέλκα.

Ο Δικέφαλος έχοντας τη συμπαράσταση περισσοτέρων από 1.000 οπαδούς του, χωρίς να πιάσει καμιά ζηλευτή απόδοση, είχε τον έλεγχο του παιχνιδιού στο πρώτο μισό της αναμέτρησης, είχε την κατοχή της μπάλας, όμως στο μεσοεπιθετικό κομμάτι πολύ λίγα πράγματα!

Με εξαίρεση ένα σουτ του Ζαμπά στο 8' που βρήκε το οριζόντιο δοκάρι του και στη συνέχεια πέρασε άουτ, καθώς και ένα μακρινό δυνατό σουτ του Εσίτι, η ομάδα δεν κατάφερε να κάνει την άμυνα της Σλόβαν να αισθανθεί ιδιαίτερη πίεση.

Και πώς να αισθανθεί πίεση, όταν βασικοί παίκτες κλειδιά, για ένα ακόμη παιχνίδι ΔΕΝ βλεπόταν! Χωρίς ενέργεια και με πολλά αβίαστα λάθη, ανέκοπταν τις όποιες προσπάθειες του ΠΑΟΚ να αναπτυχθεί είτε από τον άξονα είτε από τα φτερά.

Οι γηπεδούχοι σπάνια επισκέπτονταν την περιοχή μας, είχαν όμως 1-2 καλές στιγμές, κυρίως μετά από στημένα, με τον Πασχαλάκη να φωνάζει παρόν όποτε χρειάστηκε.

Η εικόνα παρέμεινε ίδια και στην επανάληψη, με την έναρξη της οποίας σε γύρισμα ο Μπίσεσβαρ, δεν μπόρεσε να βρει την μπάλα ο Πέλκας. Ίσως σπρώχτηκε, χωρίς να δοθεί κάτι από τον ρέφερι.

Στο 53', ο Γκρέιφ απέκρουσε το κοντινό σουτ του Πέλκα, σε μια πολύ καλή στιγμή για τον ΠΑΟΚ που πέρασε ανεκμετάλλευτη, όπως και τα στημένα που κέρδισε στη συνέχεια ο ΠΑΟΚ γύρω από την περιοχή της Σλόβαν.

Και εκεί που όλα έδειχναν πως το ματς πάει στη λευκή ισοπαλία, στο 94', μετά από διαδοχικά λάθη των Βαρέλα - Πασχαλάκη, ήρθε ο Αμπενα να μπει με την μπάλα στα δίχτυα σημειώνοντας το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση!

Δε βοήθησαν οι αλλαγές του Φερέιρα (Σφιντέρσκι, Ντόουγκλας, Στοχ), ενώ στη ρεβάνς της ερχόμενης Πέμπτης ο ΠΑΟΚ θα αγωνιζόταν χωρίς τον Μάτος που συμπλήρωσε τρεις κίτρινες κάρτες σε τρία παιχνίδια!
Οι συνθέσεις:

Σλόβαν:
Γκρέιφ, Ντε Καμπς (76' Νόνο), Μόχα (87' Ντάνιελ), Λιούμπιτσιτς, Σποράρ, Αμπενά, Μεντβέντεφ, Χόλμαν, Μποζίκοφ, Κάβριτς (54' Ρατάο), Ντε Μάρκο.

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Μάτος, Κρέσπο, Βαρέλα, Γιαννούλης, Εσίτι (77' Ντόουγκλας), Ελ Καντουρί, Ζαμπά, Μπίσεσβαρ (80' Στοχ), Πέλκας (65' Σφιντέρσκι), Ακπόμ.

............................................

Ο τεχνικός του Δικεφάλου μίλησε για το τι πήγε λάθος στο ματς της Μπρατισλάβας ...

Αναλυτικά ο Αμπέλ Φερέιρα τόνισε:

"Θα πρέπει να είμαστε περισσότερο συγκεντρωμένοι και να ζητάμε περισσότερα από τον εαυτό μας για να βάζουμε τα γκολ που πρέπει να βάλουμε".

Για τα νεύρα των παικτών του: "Μετά το 70' όταν πλέον έχεις αρχίσει να κουράζεσαι και γίνονται λάθη είναι λογικό να υπάρχουν νεύρα. Νομίζω ότι είδαμε νεύρα και από τις δυο ομάδες. Το γκολ που βάζει ο αντίπαλος είναι σαν να έπεσε από τον... ουρανό. Τέσσερις δικοί μας, δυο του αντιπάλου και όμως η μπάλα πήγε στα δίχτυα".

Για τις επιλογές στην αρχική ενδεκάδα: "Δεν είμαι εδώ για να ψάξω για δικαιολογίες, γνωρίζετε τι έχει γίνει με τις απουσίες και χρειάζεται να βρούμε και πάλι ένα σχήμα. Προσπαθούμε όσο πιο γρήγορα γίνεται να εντάξει τους παίκτες με λιγότερο χρόνο στην ομάδα, ο ΠΑΟΚ έχει πολύ καλή βάση 11 ποδοσφαιριστών και πρέπει να συνεχίσουμε στον ίδιο ρυθμό για να φέρουμε τα αποτελέσματα".

Για το τι δεν του άρεσε σήμερα στην ομάδα του: "Δεν παίζουμε μόνοι μας. Από την άλλη πλευρά υπάρχει ένας αντίπαλος που θέλει να περάσει όσο εμείς. Θέλαμε να διατηρήσουμε την ίδια ένταση στο παιχνίδι μας και να πετύχουμε γκολ, αλλά δεν καταφέραμε και σίγουρα είναι κάτι που πρέπει να δούμε".

..............................................

Ο Ομάρ Ελ Καντουρί μίλησε για το πήγε στραβά και παράλληλα έδωσε το σύνθημα για πρόκριση στη ρεβάνς της Τούμπας...

Αναλυτικά τόνισε:

Για την εικόνα του ματς: 
"Έπρεπε να κάνουμε κάποια πράγματα παραπάνω, η Σλόβαν έπαιξε με αντεπιθέσεις. Δεν κάναμε ένα κακό παιχνίδι, αλλά μπορούμε να κάνουμε πολλά παραπάνω στον αγωνιστικό χώρο. Χάσαμε ένα παιχνίδι στο τέλος, που θα μπορούσαμε να έχουμε κερδίσει", και στην συνέχεια πρόσθεσε: 
 
«Στο πρώτο ημίχρονο ήμασταν καλοί και είχαμε την κατοχή της μπάλας, φτάσαμε στην αντίπαλη περιοχή αλλά δεν κάναμε γκολ. Σε κάποιες περιπτώσεις έπρεπε να λειτουργήσουμε πιο έξυπνα όταν είχαμε χώρο. Σε κάθε περίπτωση μιλάμε για ένα νέο στυλ παιχνιδιού και πρέπει όσο πιο γρήγορα να προσαρμοστούμε στα νέα δεδομένα".

Για την ρεβάνς: "Την επόμενη εβδομάδα είμαι σίγουρος ότι θα δούμε ένα εντελώς διαφορετικό παιχνίδι και θα πάρουμε την πρόκριση στην επόμενη φάση. Θα παρουσιαστούμε καλύτεροι και στην έδρα μας θα είναι όλα καλύτερα με τον κόσμο στο πλευρό μας".

...............................................

Ο Λέο Μάτος μίλησε για το που κρίθηκε το ματς στην Μπρατισλάβα, και εμφανίστηκε σαφώς απογοητευμένος για το γεγονός πως δε θα αγωνιστεί στη ρεβάνς λόγω της κίτρινης κάρτας που δέχτηκε ...

Αναλυτικά ανέφερε:

"Είμαι εκνευρισμένος για το γεγονός ότι δεν θα μπορέσω να αγωνιστώ στη ρεβάνς και για το αποτέλεσμα. Ήταν μία σχετικά καλή προσπάθεια. Είχαμε τον έλεγχο στο 70-80% του αγώνα, είχαμε ευκαιρίες για γκολ αλλά δεν το βάλαμε.

Όλοι είδαμε τον τρόπο με τον οποίο μπήκε το γκολ του αντιπάλου. Πραγματικά το γεγονός ότι δεν θα μπορέσω να παίξω στη ρεβάνς, με αφήνει πολύ στενοχωρημένο".


Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.500!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.500...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4