Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

21 Απριλίου 2022

Διπλό στο "Βικελίδης" με Σβαμπ (2021)


Σαν σήμερα στις 21/4/2021, o ΠΑΟΚ νίκησε εκτός έδρας τον συμπολίτη με 0-1, για την 5η αγωνιστική των play offs, της Super League, της περιόδου 2020-2021...

Σκόρερ του μοναδικού τέρματος της αναμέτρησης ήταν ο Σβαμπ στο 6', με τους ασπρόμαυρους να έχουν δύο ακόμα πολύ σπουδαίες ευκαιρίες για να κλειδώσουν το τρίποντο, με τους Καντουρί (44') και Ζίβκοβιτς (69') αλλά και να στέκονται όρθιοι στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων όταν ο Πασχαλάκης χρειάστηκε να κάνει τρομερή επέμβαση σε τετ α τετ του με τον Μπερτόγλιο.

Αυτή ήταν η δεύτερη σερί επιτυχία σε ντέρμπι για τον Δικέφαλο καθώς είχε προηγηθεί το 2-0 επί του Ολυμπιακού στην Τούμπα την περασμένη Κυριακή, με κοινό παρονομαστή και στα δύο παιχνίδια να είναι η επιλογή του Πάμπλο Γκαρσία να παρατάξει την ομάδα του με σύστημα 3-4-3.

Μάλιστα στο 44' θα μπορούσε να γίνει κάλλιστα το 0-2, με τους φιλοξενούμενους να έχουν την πιο κλασική φάση στο πρώτο ημίχρονο πέρα από το γκολ, αλλά τον Κουέστα να εκτινάσσεται εντυπωσιακά και να διώχνει σε κόρνερ με τις άκρες των δαχτύλων του, μετά την ευφυέστατη λόμπα εκτός περιοχής με την οποία προσπάθησε να τον νικήσει ο Καντουρί.

Στο 62' ο Σβαμπ στόπαρε εξαιρετικά μέσα στην περιοχή αλλά το σουτ του πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι ενώ στο 69' είχε τεράστια ευκαιρία για να αγκαλιάσει το τρίποντο, όταν από γύρισμα του Ελ Καντουρί ο Ζίβκοβιτς βρέθηκε σε θέση βολής αλλά ο Κουέστα κατέβασε τα ρολά με εντυπωσιακή απόκρουση.

Λίγα λεπτά αργότερα (72') ο Πάμπλο Γκαρσία θέλησε να θωρακίσει ακόμα περισσότερο την ομάδα του μεσοαμυντικά, με τους Ουάρντα και Τσιγγάρα να αντικαθιστούν τους Σβιντέρσκι και Ελ Καντουρί. 
 
Στο 79' ο Μάντζιος απάντησε στην σκακιέρα των πάγκων περνώντας στον αγωνιστικό χώρο τους Μήτρογλου και Σίλβα αντί των Μάνου και Γκαρσία, με την ελπίδα να ασκήσει πίεση στον Δικέφαλο από τη στιγμή που οι γηπεδούχοι δεν είχαν ούτε μία τελική εντός εστίας στο δεύτερο 45λεπτο και ήταν πολύ λιγότερο κινητικοί σε σχέση με το πρώτο μέρος.

Με το ματς να μπαίνει στην τελική ευθεία πάντως ο Άρης δέχτηκε ένα απρόσμενο δώρο, με τον Αμρ Ουάρντα -που τον έβαλε ο Γκαρσία στο ματς για να παίξει το ρόλο του μοναδικού προωθημένου- να δέχεται δύο κίτρινες κάρτες για ισάριθμα φάουλ σε αντιπάλους του μέσα σε δύο λεπτά (84' και 86') και να αφήνει τον Δικέφαλο με δέκα παίκτες μέχρι το φινάλε.

Η "τιμωρία" μάλιστα για τον ΠΑΟΚ για την απερισκεψία του Ουάρντα θα μπορούσε να έρθει στο 91', όπου από πάσα του Σάσα ο Μπερτόγλιο έκανε το πλασέ από πλεονεκτική θέση, με τον Πασχαλάκη να κάνει όμως απίστευτη επέμβαση κρατώντας το 0-1.

Αυτή ήταν η πρώτη και τελευταία τελική εντός εστίας για τον Άρη στο δεύτερο ημίχρονο, με τον ΠΑΟΚ από την πλευρά του να αντέχει στο φινάλε έστω με αριθμητικό μειονέκτημα και με όπλο την άριστη αμυντική του διάταξη να υπερασπίζεται εξαιρετικά το υπέρ του 1-0 από το 6ο λεπτό για να πάρει ένα σπουδαίο τρίποντο στην οικονομία των play offs.

Οι συνθέσεις:

Άρης:
Άρης: Κουέστα, Ροζ, Δεληζήσης, Γκάνεα, Σάκιτς (70' Σούντγκρεν), Τζέγκο (58' Ματίγια), Σάσα, Μπερτόγλιο, Γκαρσία (79' Σίλβα), Μαντσίνι (58' Γκάμα), Μάνος (79' Μήτρογλου).

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Βιεϊρίνια, Βαρέλα, Κρέσπο (57' Μιχαηλίδης), Μπάμπα, Ροντρίγκο, Ντόουγκλας, Σβαμπ, Α. Ζίβκοβιτς (93' Κρμέντσικ), Ελ Καντουρί (71' Τσιγγάρας), Σφιντέρσκι (71' Ουάρντα).

............................

Ο σκόρερ της νίκης του ΠΑΟΚ στο Βικελίδης, Στέφαν Σβαμπ, μίλησε μετά τη λήξη του ματς..

Αναλυτικά τα όσα είπε:

Για την αξία της νίκης: «Ήταν πολύ σημαντική νίκη για εμάς την χρειαζόμασταν. Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι όμως με το γκολ μου καταφέραμε να πάρουμε τη νίκη».

Για την δεύτερη θέση και το γεγονός πως είναι ισόβαθμοι πλέον ο ΠΑΟΚ με Άρη: «Ναι ήταν σημαντική νίκη βαθμολογικά όμως είναι έτσι τα play offs που αν χάσουμε ένα παιχνίδι θα μας πάει πάλι πίσω. Θέλουμε τη νίκη κόντρα στον Παναθηναϊκό τώρα και μετά θα κοιτάξουμε να πάρουμε την πρόκριση στον τελικό στο παιχνίδι με την ΑΕΚ που είναι πολύ σημαντικό για εμάς».

............................

Ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης μίλησε για την νίκη του ΠΑΟΚ στο "Βικελίδης"...

Αναλυτικά τόνισε:

«Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά. Ήταν μια σπουδαία νίκη κόντρα στον Άρη και χαίρομαι που βγάλαμε ψυχή».

Για το τι έχει αλλάξει: «Αρχικά το σύστημα. Έχουν γίνει πιο κλειστές οι γραμμές μας. Έχει βοηθήσει στο να βρούμε καλύτερα τα αμυντικά μας καθήκοντα. Όπως σας είπα χαίρομαι που βγάλαμε ψυχή».

Για την επέμβασή του στο τέλος του ματς: «Δεν μπορώ να κάτσω να ασχολούμαι με φάσεις. Θέλω να τελειώσει η σεζόν με την καλύτερη συγκομιδή για τον ΠΑΟΚ. Μόνο οι τρεις βαθμοί μετρούν και αυτό μας κάνει όλους χαρούμενους στο τέλος. Είμαστε μια οικογένεια και θέλουμε να κρατήσουμε αυτή την ομοιογένεια».

Για τις δύο διαδοχικές νίκες: «Είμαστε σε καλό δρόμο και έχουμε όλα τα φόντα για να γυρίσουμε την κατάσταση. Η αγκαλιά του κόουτς Γκαρσία στο τέλος δείχνει πως στηρίζει όχι εμένα, αλλά όλους τους παίκτες στην ομάδα. Τι να πρωτοπώ για τον προπονητή μου; Είναι ο άνθρωπος που έχει δώσει τα περισσότερα στον σύλλογο. Είναι ο καταλληλότερος άνθρωπος για τον ΠΑΟΚ. Τον έχει βοηθήσει πολύ, όπως και εμένα που με έχει στηρίξει».

............................

Όλα όσα είπε ο Πάμπλο Γκαρσία μετά τη νίκη επί του Άρη στο "Κλεάνθης Βικελίδης" για την 5η αγωνιστική των play offs της Super League.

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4