Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

20 Απριλίου 2022

Λαμπρή εκδήλωση για τα 90 χρόνια ΠΑΟΚ (2016)


Σαν σήμερα στις 20/4/2016, η οικογένεια του ΠΑΟΚ γιόρτασε τα 90 χρόνια από την ίδρυση του μεγαλύτερου Συλλόγου της Μακεδονίας (και όχι μόνο)...

Πέρασαν 90 χρόνια. 90 χρόνια γεμάτα πάθος. 90 χρόνια γεμάτα ένταση. Χαρές, αλλά και λύπες!

Σαν σήμερα πριν από ακριβώς 90 χρόνια, το Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης λάμβανε μια τόσο τυπική κι όμως κομβικής σημασίας απόφαση. Με τον αριθμό 822 στις 20.04.1926 ενέκρινε την σχετική αίτηση του πρώτου διοικητικού συμβουλίου του ΠΑΟΚ και αναγνώρισε επισήμως τον σύλλογο που έμελλε ν' αλλάξει τα δεδομένα στην πόλη.

Το πρώτο έμβλημα του ΠΑΟΚ ήταν το τετράφυλλο τριφύλλι και το πέταλο. Τα φύλλα ήταν πράσινα και πάνω από το καθένα ήταν χαραγμένα τα αρχικά της λέξης ΠΑΟΚ. Το σκέφτηκε ο αείμνηστος Κώστας Κοεμτζόπουλος που πήρε την ιδέα από το πακέτο τσιγάρων μάρκας «Λήθη» που κάπνιζε.

Το, δε, πρώτο ΔΣ απαρτιζόταν από τους: Πρόεδρος: Τριαντάφυλλος Τριανταφυλλίδης, Α' αντιπρόεδρος: Παντελής Καλπακτσόγλου, Γενικός γραμματέας: Κωνσταντίνος Κρητικός, Ειδικός γραμματέας: Μενέλαος Τσούλκας, Ταμίας: Ιωακείμ Ιωακειμόπουλος, Έφορος ποδοσφαίρου: Αλέξανδρος Αγγελόπουλος, Έφορος αθλητών: Αριστόδημος Δημητριάδης, Σύμβουλοι: Παναγιώτης Μαλέσκας, Κωνσταντίνος Κοεμτζόπουλος και Μιχάλης Θεοδοσιάδης.

Η συνέχεια λίγο πολύ γνωστή. Ο Σύλλογος όσο περνούσαν τα χρόνια, γινόταν όλο και πιο δυνατός και οι διακρίσεις δεν άργησαν να έρθουν.

Τα 90 χρόνια του ΠΑΟΚ, γιορτάστηκαν με μια εντυπωσιακή εκδήλωση στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, την οποία μπορείτε να θυμηθείτε στο video που ακολουθεί.
Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.400!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.400...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4