Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

04 Μαρτίου 2022

Ο νόμος της Τούμπας και ... ανατροπή από 0-2! (2020)


Σαν σήμερα στις 4/3/2020, ο ΠΑΟΚ κέρδισε στην Τούμπα τον Ολυμπιακό με 3-2, για τον πρώτο ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, της περιόδου 2019-2020 ...

Ο Φερέιρα παρέταξε στο αρχικό σχήμα τον Πασχαλάκη κάτω από τα δοκάρια, στην άμυνα τους Γιαννούλη, Μιχάι, Ίνγκασον, Μάτος, στα χαφ τους Μίσιτς Μαουρίσιο, Πέλκα, Ελ Καντουρί και μπροστά τους τους Μπίσεβαρ και Άκπομ, σε ένα 4-4-1-1.


Το ξεκίνημα του παιχνιδιού ήταν κάτι παραπάνω από εκρηκτικό! Ο Ολυμπιακός προηγήθηκε στο σκορ στο 3ο λεπτό με τον Χασάν μετά από ολέθριο λάθος του Πασχαλάκη (στην αρχή της φάσης υπήρχε οφ σάιντ που δε δόθηκε!) και στο 8ο λεπτό έγινε το 0-2 με αυτογκόλ του Ελ Καντουρί που πιεζόταν από τον Γκιγιέρμε!

Όπως καταλαβαίνει ο καθένας το γήπεδο ήταν ένα ηφαίστειο έτοιμο να εκραγεί, όμως ο ΠΑΟΚ έβγαλε αντίδραση και μάλιστα άμεση!


Στο 10ο λεπτό ο Γιαννούλης γύρισε την μπάλα από τα αριστερά, αυτή έφτασε στον Πέλκα που από κοντά με δυνατό σουτ δε δυσκολεύτηκε να νικήσει τον Τζολάκη.

Δύο λεπτά αργότερα οι 20.000 θεατές είδαν τον Μίσιτς με ασύλληπτο σουτ στη δεξιά γωνία της εστίας του Ολυμπιακού να ισοφαρίζει και το γήπεδο να σηκώνεται στο πόδι!

Ο ΠΑΟΚ είχε μέσα σε ένα δίλεπτο καταφέρει να φέρει το ματς στα ίσα παγώνοντας τους αντιπάλους του και στα λεπτά που ακολούθησαν ως τη λήξη του ημιχρόνου, ο αγώνας απέκτησε άγρια ομορφιά!

Δυνατές μονομαχίες, ένταση και πάθος σε κάθε φάση, με αρκετές κίτρινες κάρτες εκατέρωθεν, χωρίς όμως το σκορ να αλλάξει μέχρι το 45'.

Το ίδιο δυνατό παιχνίδι και στη επανάληψη με τον ΠΑΟΚ να φτανει σε 3ο γκολ στο 69' με σκόρερ τον Πέλκα με πέναλτι μετά από χέρι του Σεμέδο.

Στο 85' ο Ισπανός ρέφερι έδειξε κόκκινη στον Γιαννούλη για μαρκάρισμα στον Ραντζέλοβιτς και στα λεπτά που ακολούθησαν ο ΠΑΟΚ χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία κράτησε το σκορ και πήρα τη νίκη με 3-2.


Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Γιαννούλης, Μιχάι, Ίνγκασον, Μάτος, Μίσιτς Μαουρίσιο, Πέλκας (81' Ροντρίγκο), Ελ Καντουρί (79' Λημνιός), Μπίσεσβαρ (89' Εσίτι), Άκπομ. Αναπληρωματικοί: Παπαδόπουλος, Μιχαηλίδης, Σοάρες, Εσίτι, Ντόουγκλας, Λημνιός, Σφιντέρσκι

Ολυμπιακός: Τζολάκης, Τσιμίκας, Σισέ, Σεμέδο, Ελαμπντελαουί (70' Γκασπάρ), Μπουχαλάκης, Καμαρά (86' Ελ Αραμπί), Γκιγιέρμε, Βαλμπουενά, Μασούρας (77' Ραντζέλοβιτς), Χασάν.

................................

Ο τεχνικός του Δικεφάλου μίλησε για τη νίκη με 3-2 επί του Ολυμπιακού με ανατροπή...


Αναλυτικά ο Αμπέλ Φερέιρα τόνισε:

Για το παιχνίδι: «Δεν ξέρω αν γνωρίζεται πόσα γκολ έχουμε βάλει από στατικές φάσεις. Το ποδόσφαιρο έτσι είναι, ο καθένας έχει μια άποψη, δεν θα διαφωνήσω, σήμερα δεν ήμασταν τόσο αποτελεσματικοί, όσοι είμαστε εδώ προσπαθούμε να κάνουμε σωστά την δουλειά μας, δεν είναι ότι δεν θέλουμε, υπάρχουν κάποιες στιγμές που δεν βγαίνουν τα πράγματα όπως τα θέλουμε αλλά πρέπει να συνεχίζουμε να δίνουμε τον καλύτερο μας εαυτό. Σήμερα αυτό δεν το βγάλαμε στον αγωνιστικό χώρο, είναι ένα κομμάτι οι στατικές φάσεις που θα πρέπει να δουλέψουμε».

Για την αντίδραση του ΠΑΟΚ μετά το 0-2: «Κάτι το οποίο συνέχεια λέω στους παίκτες μου, είναι ότι δεν μπορούμε να εγγυηθούμε αποτελέσματα αλλά αυτό που μπορώ να εγγυηθώ είναι ότι μπορεί να μην κερδίζουμε πάντα, αλλά πάντα πρέπει να δίνουμε ότι έχουμε μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο. 

Δεν είναι εύκολο να γίνει κάτι τέτοιο, για την ακρίβεια είναι κάτι σπάνιο, αξίζουν συγχαρητήρια στους παίκτες μου για αυτό που πέτυχαν και είναι μια καλή απάντηση σε αυτά που ειπώθηκαν ότι τα αποδυτήρια δεν είναι ενωμένα, έδειξαν ότι το θέλουν πάρα πολύ και αξίζουν συγχαρητήρια οι παίκτες. 

Αυτό που έχω να πω είναι ότι όντας ο πρώτος μου χρόνος εδώ, νιώθω περηφάνια που προπονώ αυτούς τους παίκτες, είτε κερδίζουμε είτε χάνουμε, είμαι σίγουρος ότι τόσο εγώ όσο και εκείνοι μαθαίνουμε κάθε μέρα και προσπαθούμε να φτιάξουμε όσο καλύτερη ομάδα μπορούμε».

Για την πρόσφατη δήλωση του ότι ο Ολυμπιακός είναι φέτος καλύτερος: «Αυτό που είπα, το είπα ως υπεράσπιση των παικτών και ότι έλεγαν ότι υπάρχουν προβλήματα στα αποδυτήρια, το μοναδικό που είπα, είναι ότι ο αντίπαλος μας στο πρωτάθλημα μέχρι εκείνο το σημείο, είχε μεγαλύτερη σταθερότητα στην απόδοση του. Ο σεβασμός είναι ο νούμερο ένα κανόνας στην ομάδα».

................................

Ο Δημήτρης Πέλκας μίλησε για την αντίδραση που έβγαλε ο ΠΑΟΚ μετά το 0-2 και έφτασε στην νίκη...


Αναλυτικά ανέφερε:

«Από την κόλαση στον παράδεισο. Είπαμε ότι δεν θα το αφήσουμε να περάσει έτσι αυτό το πράγμα, βγάλαμε αντίδραση και είμαι περήφανος για όλους τους συμπαίκτες μου. Ήταν ένα ντέρμπι με τα όλα του, θέλαμε να τα δώσουμε όλα.

Μιλήσαμε αντρικά μεταξύ μας και είπαμε όλοι να μπούμε και να βγάλουμε αντίδραση σε αυτό το ματς. Κρατάω την θέληση και το πάθος που βγάλαμε στον αγωνιστικό χώρο. Από αύριο κιόλας θα σκεφτόμαστε τα Play Off.

Πρέπει να δούμε για πιο λόγο δεν μπήκαμε καλά, αλλά χαίρομαι για την αντίδραση που βγάλαμε, πρέπει να δούμε κάθε ματς ξεχωριστά και να παλέψουμε μέχρι το τέλος. Τώρα θα πρέπει να πάμε να πάρουμε την πρόκριση στην έδρα του Ολυμπιακού».

................................

O Ενέα Μιχάι μίλησε για το ντεμπούτο του που συνδυάστηκε με νίκη επί του Ολυμπιακού...


Αναλυτικά τόνισε:

Για το ντεμπούτο του σε ντέρμπι με τον Ολυμπιακό: «Σίγουρα ήταν δύσκολο, η αλήθεια είναι ότι αν και μπήκαμε καλά ο Ολυμπιακός σημείωσε δύο γρήγορα γκολ. Από εκεί και πέρα ο ΠΑΟΚ είναι μια ομάδα που δεν τα παρατάει ποτέ, αυτό κάναμε και σήμερα και καταφέραμε να κερδίσουμε».

Για την συνεργασία του με τον Ίνγκασον: «Θεωρώ ότι είχαμε καλή συνεργασία, αλλά πρέπει να δούμε λίγο τις στημένες φάσεις γιατί ο Ολυμπιακός μας δημιούργησε προβλήματα. Δουλέψαμε καλά και πρέπει να κοιτάξουμε αύριο το παιχνίδι να το αναλύσουμε, να δούμε τι κάναμε καλά και τι όχι».

Για τα γκολ που δέχθηκε ο ΠΑΟΚ: «Έπρεπε να είμαστε πιο δυνατοί στο κέντρο της άμυνας, είναι δύσκολες φάσεις για τους στόπερ. Πρέπει να αναλύσουμε το παιχνίδι για να βελτιώσουμε τις αδυναμίες που δείξαμε σήμερα».

Για τα δικά του συναισθήματα: «Ο ΠΑΟΚ δεν τα παρατάει ποτέ. Συγκινήθηκα γιατί δεν έπαιζα πολύ και όταν έρχεται η ανταμοιβή, υπάρχει μια συγκίνηση. Πρέπει να δουλεύουμε καθημερινά για να βελτιωθούμε».


Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4