Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

10 Νοεμβρίου 2020

Πρόκριση με γκολ και θέαμα στη Ριζούπολη (1993)

Σαν σήμερα στις 10/11/1993, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε στη Ριζούπολη τον Απόλλωνα Σμύρνης (Αθηνών τότε), σε επαναληπτικό παιχνίδι του β’ γύρου Κυπέλλου Ελλάδας της περιόδου 1993-1994 …

Ο Δικέφαλος με τον Ουκρανό τεχνικό Όλεγκ Μπλαχίν στον πάγκο του, μπροστά σε 1.000 θεατές (957 τα εισιτήρια), αναδείχτηκε ισόπαλος 4-4 και σε συνδυασμό με τη νίκη του με 1-0 στον αγώνα της Τούμπας πήρε την πρόκριση για την επόμενη φάση της διοργάνωσης! 

Ο ΠΑΟΚ πραγματοποίησε μια καταπληκτική εμφάνιση σε ένα «στοιχειωμένο» γήπεδο, με τον Μπλαχίν να ρισκάρει και να χρησιμοποιεί τον Λαγωνίδη λίμπερο, τον Δερμιτζάκη αμυντικό χαφ (!) και τους Μαλιούφα, Βολτέζο, βεντούζες πάνω στους Καρασαββίδη Α. και Σέου αντίστοιχα. 

Ο Απόλλων ήταν κυρίαρχος στο πρώτο μισάωρο του παιχνιδιού και είχε τρεις καλές στιγμές για να σκοράρει, με τον Α. Καρασαββίδη στο 9’, τον Βελέντζα στο 20’ και τον Θ. Καρασαββίδη στο 28’, με τον τελευταίο να σημαδεύει με βολίδα το δοκάρι μας! 

Στη συνέχεια ο ΠΑΟΚ ισορρόπησε και άρχισε να παράγει σιγά σιγά επικίνδυνες επιθέσεις. Στο 38’ ο Αναστασιάδης έχασε μεγάλη ευκαιρία όταν νικήθηκε από τον Χαμουζά στο τετ α τετ, για να έρθει στο 45’ ο Λούχοβι να κάνει το 0-1. 

Η φάση ξεκίνησε από απόκρουσε του Χαμουζά σε δυνατό σουτ του Λαγωνίδη, με τον Λούχοβι να πετιέται ανάμεσα σε Ρούσσο – Κολιτσιδάκη και με προβολή να ανοίγει το σκορ. 

Στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου, ο Α. Καρασαββίδης βγήκε από πλάγια σχετικά θέση μόνος με τον Μιχόπουλο, ο τερματοφύλακάς μας απέκρουσε, η μπάλα πήρε πορεία προς τα δίχτυα και ο Λαγωνίδης στην προσπάθειά του να την απομακρύνει την έστειλε στην εστία μας, κάνοντας με αυτογκόλ το 1-1. 
Με το σκορ στο 1-1 πήγαν οι ομάδες στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του ημιχρόνου όταν ακούστηκε το σφύριγμα του διαιτητή Ντούτσια. 

Στην επανάληψη έγινε πραγματικά ένα καταπληκτικό παιχνίδι! Μόλις στο 48’ ο Αναστασιάδης από τα δεξιά σέντραρε και ο Λούχοβι με καρφωτή κεφαλιά έδωσε και πάλι το προβάδισμα στον ΠΑΟΚ. 

Στο 60’ ο Καπετανόπουλος βγήκε στην πλάτη της άμυνας, πέρασε και τον Χαμουζά και σημείωσε το 1-3. 

Ο Α. Καρασαββίδης στο 64’ με ανύπαρκτο πέναλτι, που δόθηκε σε μαρκάρισμα εκτός περιοχής του Βολτέζου στον Σέου, μείωσε σε 2-3, για να γίνει το 2-4 στο 77’ από τον Γιουκούδη με δυνατό σουτ από το ύψος του πέναλτι. 

Στα τελευταία λεπτά η άμυνά μας χαλάρωσε πολύ, κάτι που εκμεταλλεύτηκαν οι γηπεδούχοι και αφού αρχικά μείωσαν στο 82’ σε 3-4 με τον Σέου, έφτασαν και στην ισοφάριση στο 86’ με πέναλτι του Α. Καρασαββίδη, στο οποίο υπέπεσε ο Λαγωνίδης ανατρέποντας τον σκόρερ. 

Κορυφαίοι από πλευράς ΠΑΟΚ οι Λούχοβι, Αναστασιάδης, Χάβος, Λαγωνίδης και από τον Απόλλωνα οι Κολιτσιδάκης, Σέου, Βελέντας, Καρασαββίδης Α. 

Οι συνθέσεις: 

Απόλλων: Χαμουζάς, Αλέξης (62’ Πλατινάκης), Ποζαπαλίδης, Ρούσσος, Κολιτσιδάκης, Καρασαββίδης Θ., Βελέντζας, Κάτσεμπαχ (58’ Καραγκιοζόπουλος), Καρασαββίδης Α., Κοβάσεβιτς, Σέου. 

ΠΑΟΚ: Μιχόπουλος, Βολτέζος, Καπετανόπουλος, Μαλιούφας, Δερμιτζάκης (50’ Οικονομίδης), Λαγωνίδης, Χάβος, Γιουκούδης, Λούχοβι, Τουρσουνίδης (70’ Ηλιάδης), Αναστασιάδης. 

Δηλώσεις … 

Όλεγκ Μπλαχίν: «Ο θεσμός του Κυπέλλου έχει τέτοια ενδιαφέροντα παιχνίδια και δεν είναι σαν το πρωτάθλημα. Στο πρώτο ημίχρονο ο Απόλλων είχε την υπεροχή και τις ευκαιρίες και εμείς είχαμε ορισμένα αμυντικά προβλήματα. Αυτά όμως προήλθαν και από τις απουσίες μας. 

Στο β’ μέρος άλλαξε το ματς και μετά το 4-2 χαλαρώσαμε και κινδυνέψαμε να χάσουμε. Και εδώ πρέπει να πω ότι ο ΠΑΟΚ χρειάζεται ακόμη δουλειά. Συγχαρητήρια και στις δύο ομάδες και εύχομαι στον Απόλλωνα και στον προπονητή του καλή επιτυχία στη συνέχεια». 

Κώστας Λαγωνίδης: «Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά. Παίξαμε καλά και καλύψαμε τις ελλείψεις που είχαμε, παίρνοντας την πρόκριση. Πιστεύω ότι η σημερινή εμφάνιση ήταν μετά από αυτήν με τον ΟΦΗ, η δεύτερη καλή και δείξαμε ότι βρισκόμαστε σε ανοδική πορεία. Τώρα θέλουμε τη βοήθεια του κόσμου μας». 

Γιάννης Παθιακάκης: «Μας έλειπε η τύχη! Στο α’ ημίχρονο χάσαμε 2-3 ευκαιρίες για να προηγηθούμε. Αφού δεν το πετύχαμε δίκαια αποκλειστήκαμε. Είπα στους παίκτες μου ότι η προϊστορία στον θεσμό του Κυπέλλου δεν παίζει ρόλο. Κάναμε λάθη στην επίθεση και πιστεύω ότι δίκαια προκρίθηκε ο ΠΑΟΚ, στον οποίον εύχομαι καλή συνέχεια».



Στην 52η διοργάνωση του κυπέλλου Ελλάδας 1993-94 μετείχαν συνολικά 72 ομάδες (18 Α' εθνικής, 18 Β' εθνικής και 36 Γ' εθνικής κατηγορίας) και διεξήχθη σε 6 γύρους, συμπεριλαμβανομένου του τελικού. 

Στη φάση των ομίλων ο ΠΑΟΚ συμμετείχε στον 5ο όμιλο μαζί με την Προοδευτική, τον ΑΟ Βελισσαρίου, τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης και τον Ατρόμητο Αθηνών. Συγκέντρωσε 8 βαθμούς (2 νίκες και 2 ισοπαλίες) και πήρε την πρόκριση για την επόμενη φάση, μαζί με την Προοδευτική, η οποία είχε 2 βαθμούς λιγότερους. 

Στον β’ γύρο απέκλεισε τον Απόλλωνα Σμύρνης σε διπλά ματς (1-0 στη Τούμπα και 4-4 στη Ριζούπολη), αλλά στον επόμενο γύρο αποκλείστηκε από τον Παναθηναϊκό στα πέναλτι στην Τούμπα μετά από δύο λευκές ισοπαλίες μέσα – έξω. 

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4