Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

09 Νοεμβρίου 2020

Διπλό στο Ηράκλειο με Μίσιτς (2019)

Σαν σήμερα στις 9/11/2019, για την 10η αγωνιστική της Super League, o ΠΑΟΚ κέρδισε εκτός έδρας τον ΟΦΗ με 0-1 χάρη σε γκολάρα του Μίσιτς ...

Έχοντας τη συμπαράσταση περίπου 400 οπαδών του ο Δικέφαλος πέρασε από το "Θ. Βαρδινογιάννης", με το φτωχό 0-1, ενώ θα μπορούσε να είχε φτάσει σε μια πολύ άνετη επικράτηση, σε μια έδρα στην οποία ο ΟΦΗ είχε το 4 στα 4 ως σήμερα! Η επιθετική δυστοκία των παικτών μας για ένα ακόμη ματς ήταν παροιμιώδης και ευτυχώς δεν το πληρώσαμε! 
Ο Φερέιρα παρέταξε στο αρχικό σχήμα τον Ζίβκοβιτς κάτω από τα δοκάρια, στην άμυνα τους Γιαννούλη, Ίνγκασον, Κρέσπο, Μάτος, στα χαφ τους Μίσιτς, Ντόουγκλας, Λημνιό, Ελ Καντπυρί, μπροστά τους ο Μπίσεσβαρ και προωθημένος ο Σφιντέρσκι.

Μετά από ένα ανούσιο πρώτο 20λεπτο, ο ΠΑΟΚ άρχισε να παράγει φάσεις και στο 22ο λεπτό, ο Σωτηρίου έδιωξε με το πόδι το σουτ του Λημνιού, μετά από ωραία μπαλιά του Μίσιτς, ενώ στο 26ο λεπτό ο Σωτηρίου και πάλι απέκρουσε τη φοβερή κεφαλιά του Ελ Καντουρί, μετά από σέντρα του Μάτος από τα δεξιά! 

Οι μεγάλες φάσεις του ΠΑΟΚ τρίτωσαν στο 36ο λεπτό, όταν ο τερματοφύλακας του ΟΦΗ απέκρουσε και πάλι πολύ δύσκολα, το σουτ του Μπίσεσβαρ αυτή τη φορά!
Δε συνέβη όμως το ίδιο στο 56ο λεπτό, όταν ο ο Μίσιτς με σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή πέτυχε το 0-1! Προηγήθηκε πάσα του Ελ Καντουρί στον Μπίσεσβαρ, αυτός πάσαρε στον Λημνιό που με τη σειρά του την έστρωσε στον σκόρερ! 

Ο ΠΑΟΚ κυριαρχούσε στο γήπεδο, είχε την κατοχή της μπάλας και τον έλεγχο του παιχνιδιού και θα μπορούσε να είχε κλειδώσει τη νίκη τόσο στο 64ο λεπτό, όταν χάθηκε μεγάλη ευκαιρία με τον Λημνιό, ο οποίος μετά από μπαλιά του Ντόουγκλας σούταρε από καλή θέση άουτ όσο και στο 77ο λεπτό, όταν ο Σωτηρίου νίκησε και πάλι τον Ελ Καντουρί στο τετ α τετ 

Η τελευταία μας καλή προσπάθεια στην αναμέτρηση καταγράφηκε στο 80ό λεπτό, με τον εκπληκτικό σήμερα Σωτηρίου να αποκρούει το σουτ του Μπίσεσβαρ. 

Άκπομ, Βιεϊρίνια, Εσίτι ήταν οι κινήσεις του Φερέιρα από τον πάγκο και οι τρεις μπήκαν στο ματς στην επανάληψη, χωρίς να φανούν ιδιαίτερα ... Στα αξιοσημείωτα της αναμέτρησης το λάθος (δεν ήταν το μόνο στο ματς!) στο 70ό λεπτό, όταν έδειξε κίτρινη στον Νέιρα για χτύπημα στον Σφιντέρσκι, σε φάση που ήταν καραμπινάτη ΚΟΚΚΙΝΗ και την είδε και στο VAR
Οι συνθέσεις: 

ΟΦΗ: Σωτηρίου, Μπράουν, Μαρινάκης, Κουτρουμπής (83' Στάικος), Γιαννούλης, Κοροβέσης, Ναμπί (74' Μάνος), Νέιρα, Τσιλιανίδης (83' Φερέιρα), Σεμέντο, Φιγκεϊρέδο. 

ΠΑΟΚ: Ζίβκοβιτς, Μάτος, Κρέσπο, Ίνγκασον, Γιαννούλης, Ντόουγκλας, Μίσιτς, Λημνιός, Καντουρί (79' Βιεϊρίνια), Μπίσεσβαρ (87' Εσίτι), Σφιντέρσκι (73' Άκπομ). 

................................ 

Ο Γιόσιπ Μίσιτς μίλησε για το διπλό στο Ηράκλειο που προήλθε από το γκολ που σημείωσε ο ίδιος...
Αναλυτικά τόνισε: 

Για το παιχνίδι: «Είμαι πολύ χαρούμενος για το γκολ και την νίκη. Παίξαμε πολύ καλά, απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα που πάλεψε σε όλο το παιχνίδι. Ήταν τρεις δύσκολοι βαθμοί σε μια πολύ δυνατή έδρα». 

Για την παρουσία του γενικά στην σεζόν 2019-2020: «Δίνω το μάξιμουμ σε κάθε προπόνηση και στους αγώνες, η απόδοση μου είναι καλή και είμαι πολύ χαρούμενος για αυτό». 

Για το αν είναι η νίκη είναι νίκη τίτλου: «Είμαστε πρώτοι στην βαθμολογία και θα προσπαθήσουμε να παίξουμε καλύτερα, να δίνουμε το 100% για να πετύχουμε τους στόχους μας». 

Για το γεγονός ότι πέτυχε το τέταρτο του γκολ  εκείνη τη σεζόν: «Θα δούμε στο τέλος ποιος είναι ο πρώτος σκόρερ! Εγώ δίνω τα πάντα σε κάθε προπόνηση και σε κάθε αγώνα». 

Για το ποια είναι η αγαπημένη του θέση: «Δεν έχω πρόβλημα μπορώ να παίξω και σαν αμυντικός χαφ και σαν «οκτάρι» και σαν «10αρι». Παίζω όπου μου ζητήσει ο προπονητής». 

Για το ενδεχόμενο παραμονής του στον ΠΑΟΚ: «Είμαι πολύ χαρούμενος στον ΠΑΟΚ και την Θεσσαλονίκη. Θέλω να μείνω εδώ». 

……………………………………………. 

Ο τεχνικός του Δικεφάλου μίλησε για την σημερινή εκτός έδρας νίκη κόντρα στο ΟΦΗ, μετά το ανεπιτυχές αποτέλεσμα απέναντι στον Παναθηναϊκό...
Αναλυτικά ο Αμπέλ Φερέιρα τόνισε: 

Για την εικόνα του ματς: «Σίγουρα είμαστε ικανοποιημένοι από τη σημερινή νίκη, γιατί προερχόμασταν από μία εβδομάδα με μία μεγάλη απογοήτευση, γιατί δεν μπορέσαμε να κερδίσουμε τον Παναθηναϊκό. Ο ΟΦΗ έκανε τις ίδιες τελικές όπως στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό, απλά αυτός πέτυχε 2 γκολ, ενώ σήμερα ο ΟΦΗ δεν πέτυχε κανένα. 

Εμείς από τη μεριά μας, κάναμε ένα πολύ καλό παιχνίδι κυρίως στο δεύτερο μέρος. Στο πρώτο μέρος, δυσκολευτήκαμε να κρατήσουμε περισσότερο την μπάλα στα πόδια μας. Όταν βρίσκουμε τη θέση μας στο γήπεδο και τον ρυθμό μας, είναι δύσκολο να μας αντιμετωπίσει ο αντίπαλος. Ακόμη κι έτσι και στο πρώτο ημίχρονο, είχαμε 3 ευκαιρίες με τον Λημνιό, τον Μπίσεσβαρ και τον Ομάρ. 

Στο ημίχρονο μιλήσαμε με τους παίκτες και ήξεραν και οι ίδιοι ότι έπρεπε να κρατήσουμε περισσότερο την μπάλα στα πόδια μας και να τρέξει περισσότερο ο αντίπαλος, Το κάναμε αυτό σε πολύ καλό βαθμό. Δημιουργήσαμε πολλές ευκαιρίες, πετύχαμε ένα γκολ, θα μπορούσαμε να σκοράρουμε και περισσότερα, αλλά πήραμε αυτό που θέλαμε. 

Σίγουρα, τη νίκη την κάνει ακόμη πιο σημαντική η ποιότητα του αντιπάλου. Είχε το απόλυτο στην έδρα του, δεν βρίσκεται τυχαία σε αυτή τη θέση στη βαθμολογία και σίγουρα η σημασία μεγαλώνει, όταν παίζεις κόντρα σε έναν τέτοιο αντίπαλο. 

Για να έχουμε αυτή τη συμπεριφορά χρειάζεται θάρρος και ταυτότητα. Εμείς θέλουμε να κρατάμε όσο το δυνατόν περισσότερο την μπάλα στα πόδια μας, για να αναγκάζεται να αμύνεται ο αντίπαλος. Για μένα, όλοι οι βαθμοί είναι πολύ σημαντικοί και όλοι οι αντίπαλοι έχουν την ίδια σημασία. Κάθε αγώνας δίνει τρεις βαθμούς. Εμείς αυτό θέλαμε, μετά από ένα αποτέλεσμα που μας έκατσε... στο λαιμό. Ήμασταν άτυχοι στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό. Έτσι είναι όμως το ποδόσφαιρο. 

Αυτό που μου άρεσε περισσότερο σήμερα, είναι ότι η ομάδα μου αντέδρασε πολύ σωστά, είχε μεγάλη επιθετικότητα, έδειξε μία ταυτότητα. Σήμερα είμαι πραγματικά πολύ χαρούμενος. Και θα τονίσω και πάλι, όλα αυτά έγιναν κόντρα σε μία καλή ομάδα». 

Για την απόδοση του Μίσιτς: «Η απόδοση του Μίσιτς, δεν έχει να κάνει καθόλου με εμένα. Έχει να κάνει καθαρά με τη δουλειά που κάνει ο ίδιος. Και για να εξηγηθώ, οι οδηγίες και αυτά που ζητάω από τους μέσους, από τον Μίσιτς, τον Εσίτι, τον Ομάρ, τον Μαουρίσιο, δεν αλλάζουν. Είναι οι ίδιες. 

Για αυτό και λέω ότι τα συγχαρητήρια και τα εύσημα ανήκουν στον ίδιο. Όποιον και αν ρωτήσετε στην ομάδα, θα σας πει ότι ο Μίσιτς ό,τι κάνει στον αγώνα, το κάνει και στην προπόνηση. Ό,τι δουλεύουμε στην προπόνηση, βγαίνει και στον αγώνα. Και βέβαια, αποτελεί μέρος όλους του συνόλου. Εμείς αυτό που κάνουμε, είναι να έχουμε όλους τους παίκτες μας έτοιμους, γιατί προσπαθούμε να τους αξιοποιήσουμε όλους. 

Αν θυμηθούμε δηλαδή αυτούς τους πέντε που στην αρχή είχαν ένα μικρό προβάδισμα, σημαίνει ότι υπάρχει μεγάλος κι έντονος ανταγωνισμός. Ο καθένας πρέπει να παλέψει για τη θέση του. Έντεκα παίκτες αγωνίζονται στην αρχή και έχουμε να κάνουμε και τρεις αλλαγές. Δεν θέλω σε καμία περίπτωση να πω ότι αυτοί οι πέντε παίκτες δεν προπονούνται σωστά. Απλά εμείς, προσπαθούμε να φτιάξουμε μία ανταγωνιστική ομάδα, απέναντι σε κάθε αντίπαλο». 

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4