Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

11 Αυγούστου 2017

Νίκη επί της Σαουθάμπτον με μαγικά γκολ (1996)

Σαν σήμερα στις 11/8/1996, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στην Τούμπα σε φιλικό αγώνα, την αγγλική Σαουθάμπτον (Southampton FC) στο πλαίσιο της προετοιμασίας του...

Το παιχνίδι έγινε παρουσία 18.000 θεατών που αψήφησαν την καλοκαιρινή ζέστη και βρέθηκαν στην Τούμπα για να δουν την ομάδα του Γκίντερ Μπένγκτσον σε ένα δυνατό φιλικό απέναντι στους "Άγιους".
Οι πολλοί θεατές της αναμέτρησης αποζημιώθηκαν από το θέαμα στην επανάληψη, διάστημα στο οποίο ο Δικέφαλος έπαιξε καλό ποδόσφαιρο και πέτυχε δύο πανέμορφα σε εκτέλεση γκολ που του χάρισαν τη νίκη με 2-0.
Ο ΠΑΟΚ είχε δυο καλές στιγμές στο 5' και στο 10' με τους Τουρσουνίδη και Βρύζα, για να απαντήσει στις ευκαιρίες ο Λετισιέ στο 15', όταν πλάσαρε τον Πουρλιοτόπουλο, όμως ο Παναγιωτίδης με υπερπροσπάθεια πρόλαβε πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή της εστίας μας.
Στα υπόλοιπα λεπτά ως τη λήξη του 45λεπτου κύλησαν χωρίς κάτι το αξιομνημόνευτο, με τον κόσμο στις εξέδρες ψιλοδυνασχετεί...

Στην επανάληψη όμως η εικόνα άλλαξε άρδην! Ο ΠΑΟΚ μπήκε φουριόζος και στο 55' ο Πολωνός Λέσεκ Πις, σημείωσε ένα αξέχαστο γκολ, στέλνοντας την μπάλα στο "Γ" της εστίας της Σαουθάμπτον, γνωρίζοντας την αποθέωση.
Τρία λεπτά αργότερα το γυριστό σουτ του Ζουμπούλη σταμάτησε στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Μος, ενώ στο 68' ο Λετισιέ είδε τον Πουρλιοτόπουλο με έξοχη επέμβαση να του στερεί την ισοφάριση!
Το τελικό 2-0 ήρθε στο 80' με δράστη τον Καπετανόπουλο που με μακρινό σουτ κρέμασε τον τερματοφύλακα, διαμορφώνοντας το τελικό 2-0.
Κορυφαίοι του ΠΑΟΚ οι Ζαγοράκης, Πις, Βρύζας και Τουρσουνίδης... Απουσίαζαν οι Κατσούρης (Εθνική Ελπίδων) και ο Τσερνίσοφ.
Η σύνθεση του ΠΑΟΚ: Πουρλιοτόπουλος, Παναγιωτίδης, Καπετανόπουλος, Τασιόπουλος, Αλεξίου, Αναστασιάδης, Ζαγοράκης, Πις, Βρύζας, Τουρσουνίδης (80' Χάβος), Ζουμπούλης (83' Ντιμκόφσκι).
Ο Σουηδός τεχνικός του ΠΑΟΚ, μετά το παιχνίδι είχε δηλώσει: "Η εμφάνιση της ομάδας ήταν πολύ καλή, ενώ όλοι οι ποδοσφαιριστές που χρησιμοποιήθηκαν, αγωνίστηκαν σωστά. Είμαι πολύ ικανοποιημένος, αλλά η δουλειά πρέπει να συνεχιστεί".
Ο τεχνικός των "Αγίων", τόνισε: "Η εμφάνιση του ΠΑΟΚ ήταν φανταστική, όπως και ο κόσμος στις εξέδρες! Όλοι οι παίκτες του ΠΑΟΚ έπαιξαν πολύ καλά, αλλά ιδιαίτερα μου άρεσαν οι Ζουμπούλης - Βρύζας".

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.400!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.400...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4