Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

11 Νοεμβρίου 2020

Νίκη επί του Παναιτωλικού στον δρόμο για τον τίτλο (2018)

Σαν σήμερα στις 11/11/2018, για την 10η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Super League, o ΠΑΟΚ κέρδισε στην Τούμπα τον Παναιτωλικό με 2-1 ...

Ο Δικέφαλος έχοντας τη συμπαράσταση 20.000 οπαδών, δυσκολεύτηκε αρκετά απέναντι στην ομάδα του Αγρινίου και ουσιαστικά καθάρισε το ματς στο τρίλεπτο 63' - 66'. 

Ο Λουτσέσκου παρέταξε στο αρχικό σχήμα τον Πασχαλάκη κάτω από τα δοκάρια, στην άμυνα τους Τόσκα - Βαρέλα - Κρέσπο - Κίτσιου, αμυντικά χαφ τους Κάνιας - Σάκχοφ, μεσοεπιθετικά τους Μπίσεσβαρ - Πέλκα - Λημνιό και στην κορυφή της επίθεσης τον Πρίγιοβιτς. 

Ο ΠΑΟΚ μπήκε καλά στο ματς, όμως οι καλές φάσεις που βγήκαν στο 16' και 28' με τον Πέλκα και στο 36' με τον Σάκχοφ δεν κατέληξαν στην εστία του Κυριακίδη και η λήξη του ημιχρόνου βρήκε τις ομάδες ισόπαλες 0-0. 

Η ομάδα μας είχε την κατοχή της μπάλας σε πολύ μεγάλο ποσοστό, κέρδισε πολλά κόρνερ που πέρασαν ανεκμετάλλευτα, ενώ γενικά δεν εκμεταλλεύτηκε τα στημένα της! 

Στο 50ό λεπτό το ψηλοκρεμαστό πλασέ του Μπίσεσβαρ πέρασε άουτ, στο 57' ο Λουυτσεσκου έριξε στο ματς τον Ακπόμ στη θέση του Μπίσεσβαρ και στο 63ο λεπτό ο ΠΑΟΚ άνοιξε το σκορ με αυτογκόλ του Μαρινάκη μετά από σέντρα του Λημνιού από τα δεξιά. 

Τρία λεπτά αργότερα έγινε το 2-0 από τον ο Ακπόμ με κοντινή προβολή! Προηγήθηκε φωτοβολίδα του Σάκχοφ που την απέκρουσε ο Κυριακίδης με τη βοήθεια του οριζόντιου δοκαριού. 

Στο 73ο λεπτό ο Καμαρά μείωσε σε 2-1, με τον ΠΑΟΚ να διαχειρίζεται το σκορ στα εναπομείναντα λεπτά και να χάνει στις καθυστερήσεις μεγάλη ευκαιρία ο Μαουρίσιο μετά από γύρισμα του Πρίγιοβιτς... 
Οι συνθέσεις: 

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Κίτσιου (84' Χατσερίδης), Βαρέλα, Κρέσπο, Τόσκα, Κάνιας, Σάκχοφ (72' Μαουρίσιο), Πέλκας, Λημνιός, Μπίσεσβαρ (58' Ακπόμ), Πρίγιοβιτς.

Παναιτωλικός: Κυριακίδης, Τσοκάνης, Άργκους (85' Λιάβας), Μάλης, Μαρινάκης, Μπαρμπόσα, Λουσέρο, Ντίαζ, Μανά (74' Ρότσα), Καμαράκ, Μάζουρεκ. 

.............................................. 

O τεχνικός του Δικεφάλου μίλησε για την αντίδραση της ομάδας μετά το ματς με τη Βίντι κιαι παράλληλα αναφέρθηκε και στον Τσούμπα Άκπομ...
Αναλυτικά ο Ραζβάν Λουτσέσκου τόνισε: 

Για την εικόνα του ματς συγκριτικά με αυτό της Βουδαπέστης: «Είναι δύσκολο να συγκρίνουμε τις καταστάσεις αυτές, είναι διαφορετικά παιχνίδια, διαφορετική διοργάνωση, διαφορετική κατάσταση, τελείως διαφορετικά πράγματα. Επίσης, διαφορετικοί παίκτες με διαφορετική εμπειρία μπροστά σου και δεν θα το συγκρίνω. Ήταν ένα παιχνίδι την Πέμπτη στο οποίο δεν μπορέσαμε να βρούμε τον τρόπο για να φτάσουμε προς την εστία του αντιπάλου ενώ ο αντίπαλος έφτασε δυο φορές και σκόραρε τρεις φορές. 

Σήμερα, ήταν μια διαφορετική κατάσταση, παλέψαμε για τους τρεις βαθμούς, λαμβάνοντας και τα αποτελέσματα τα οποία υπήρχαν σε αυτή την αγωνιστική και πιστεύω ότι η ομάδα έπαιξε με πολύ ενέργεια, θέληση, θέλοντας να σκοράρουμε αρκετά νωρίτερα και να είχαμε το παιχνίδι νωρίτερα κερδισμένο. 

Δεν καταφέραμε να σκοράρουμε όμως νωρίς και μετά υπάρχει ο κίνδυνος να δεχτούμε πίεση, στο τέλος μπορώ να πω ότι ήταν ένα πάρα πολύ καλό παιχνίδι από την μεριά μας, επίσης η διαφορά τερμάτων θα μπορούσε να ήταν μεγαλύτερη από την μεριά μας, αυτό είναι το ποδόσφαιρο, ένα γκολ, μια ενέργεια». 

Για τον Τσούμπα Άκπομ: «Εκείνη την στιγμή ο Άκπομ δεν είχε προσαρμοστεί απόλυτα, την εξέλιξη δηλαδή που θα θέλαμε από την μεριά του. Μιλώντας για την εξέλιξη του δεν μιλάμε για την ατομική του ποιότητα, αλλά να παίζει, να δουλεύει για την ομάδα, να αντιδράει για την ομάδα. Ξέρετε πολύ καλά ότι έχω αυτό την λογική, να προετοιμάζω τους παίκτες και όταν υπάρχει απόλυτη χημεία με τους υπόλοιπους τότε να μπορούν να δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό». 

Για την αντικατάσταση του Μπίσεσβαρ: «Εξαρτάται από πολλά πράγματα, είναι μια επιλογή που μπορούμε να έχουμε κατά την διάρκεια των παιχνιδιών. Έχουμε ποιοτικούς παίκτες πίσω από τους επιθετικούς, έχουμε παίκτες που έχουν πολύ καλή κατανόηση του παιχνιδιού και ο Μπίσεσβαρ είναι ένας από αυτούς. 

Ελέγχουμε καλύτερο το κέντρο του γηπέδου, μπορούμε να ασκήσουμε πίεση και πιέζοντας τους έτσι, είναι πολύ πιο εύκολο για εμάς να έχουμε δεύτερο επιθετικό. Γιατί ξεκινώντας έτσι από την αρχή, υπάρχει ο κίνδυνος αν δεν σου βγει το ματς, να υπάρχει πολύ άμεσο παιχνίδι πηγαίνοντας από την μια μεριά στην άλλη και υπάρχει ρίσκο». 

Για τους Μάτος – Βιεϊρίνια που δεν αγωνίστηκαν: «Είναι δύσκολη ερώτηση, γιατί μου ρωτάτε κάτι τέτοιο. Έχουμε ένα σύνολο στο οποίο κάθε παίκτης είναι σημαντικός. Ο Βιεϊρίνια είναι φανταστικό να τον έχουμε, ο Μάτος έχει την ποιότητα, αυτή την... τρέλα και μπορεί να φτάσει άμεσα σε οποιοδήποτε τελείωμα. 

Σήμερα είμαι χαρούμενος και για τον Κίτσιου, για το παιχνίδι που έκανε μετά το ματς του Κυπέλλου στο οποίο δεν ήταν κακός απλά είχε δυο λάθος αξιολογήσεις οι οποίες του κόστισαν. 

Πραγματικά ήθελα να μου δοθεί η ευκαιρία για να χρησιμοποιηθεί και ο Κίτσιου. Έχουμε ένα γκρουπ και ο καθένας έχει την ποιότητα του. Ο Τόσκα, μπορεί επιθετικά να μην προσφέρει αυτά που προσφέρει ο Βιεϊρίνια, αλλά μας δίνει μία πολύ καλή ισορροπία στην άμυνα. Είναι πολύ καλός σε αυτό, από την ισορροπία ξεκινούν όλα. Εμείς οργανώνουμε τη στρατηγική μας, για να παίρνουμε ότι καλύτερο μπορούμε από κάθε παιχνίδι. 

Είδατε τι έπαθε σήμερα στην έδρα της η Μπαρτσελόνα. Δείτε τον Σάκχοφ σήμερα... Ενδεχομένως χθες, να μην περίμενε κι αυτός ότι θα ξεκινούσε σήμερα και ήταν καλός. Παίζουμε πολλά και συνεχόμενα παιχνίδια και όλοι είναι σημαντικοί». 

Για την βαθμολογία: «Θα έλεγα, ότι ο κύριος αντίπαλος του ΠΑΟΚ, είναι ο ΠΑΟΚ». 

Για την κατάσταση του Κίτσιου: «Δέχθηκε ένα χτύπημα στο ημίχρονο και όσο περνούσε ο χρόνος έδειχνε να επιβαρύνεται. Δεν είναι κάτι σημαντικό». 

…………………………………………. 

Ο Τσούμπα Άκπομ αναφέρθηκε στις δηλώσεις του στο γκολ που πέτυχε και στη συνεργασία του με τον Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς...
Αναλυτικά τόνισε: 

Για το γκολ που σημείωσε: «Χάρηκα για το σημερινό γκολ γιατί το προηγούμενο ακυρώθηκε ως οφσάιντ και φυσικά γιατί κερδίσαμε και είμαστε στην κορυφή της βαθμολογίας. Δεν αισθανόμουν και τόσο καλά το προηγούμενο διάστημα, γιατί δεν είχα το χρόνο που ήθελα και τώρα αρχίζω να μπαίνω σταδιακά στην ομάδα!» 

Για την συνεργασία του με τον Πρίγιοβιτς: «Έχω πολύ καλή συνεργασία με τον Πρίγιοβιτς. Με ενημέρωσε ο κόουτς να παίζω τριγύρω από τον Πρίγιοβιτς. Είναι ένας πολύ καλός παίκτης». 

Για τον λιγοστό χρόνο συμμετοχής του έως τότε: «Απογοητεύτηκα όταν δεν έπαιζα και προσπαθούσα για το καλύτερο... Ο προπονητής μου μετέφερε πως του αρέσω σαν παίκτης και πρέπει να συνεχίσω να βελτιώνομαι και είπα πως θα προσπαθήσω όσο μπορώ περισσότερο». 

……………………………………………. 

Ο Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς μίλησε για την επικράτηση επί του Παναιτωλικού και τη συνεργασία του στο ματς με τον Τσούμπα Άκπομ...
Αναλυτικά ο Σέρβος "killer" του Δικεφάλου τόνισε: 

Για τη νίκη απέναντι στον Παναιτωλικό: «Σίγουρα θέλαμε να κυριαρχήσουμε και να παίξουμε επιθετικά. Το καταφέραμε αυτό, καθώς δημιουργήσαμε πολλές ευκαιρίες και το τελικό αποτέλεσμα δεν είναι αντιπροσωπευτικό των ευκαιριών που είχαμε». 

Για την συνεργασία του με τον Τσούμπα Άκπομ: «Για εμένα δεν παίζει ρόλο ποιος παίζει δίπλα μου. Ο Τσούμπα στα τελευταία παιχνίδια παίζει δίπλα μου. Είμαι ανοιχτός σε κάθε σχηματικό και είμαι έτοιμος να προσφέρω, ανάλογα και με το τι θα ζητήσει ο προπονητής». 

Για την εντός έδρας ήττα της ΑΕΚ από τον Ατρόμητο: «Γνωρίζαμε από τις αντιδράσεις του κόσμου ότι ο Ατρόμητος κέρδισε την ΑΕΚ, αλλά εμείς από την αρχή θέλαμε να κερδίσουμε τον Παναιτωλικό. Πρώτα κοιτάμε την ομάδα μας και μετά τα αποτελέσματα των άλλων». 

Για τον Ευθύμη Κουλούρη: «Ο Κουλούρης τα πηγαίνει πολύ καλά, είναι μια μάχη σε εξέλιξη για τον πρώτο σκόρερ. Του μίλησα και του έστειλα συγχαρητήρια για την απόδοσή του». 

………………………………………………. 

Ο Στέλιος Κίτσιου μίλησε για τη νίκη και το ντεμπούτο του σε εκείνο το πρωτάθλημα...
Αναλυτικά τόνισε: 

Για το αν αντιμετωπίζει πρόβλημα τραυματισμού: «Είμαι καλά, είχα ένα χτύπημα από το πρώτο ημίχρονο αλλά δεν είναι κάτι ανησυχητικό». 

Για το ντεμπούτο του στο πρωτάθλημα: «Πρώτα απ' όλα είμαι πολύ χαρούμενος για αυτή τη νίκη που πήρε η ομάδα, είναι πολύ σημαντική για τη συνέχεια του πρωταθλήματος. Από 'κει και πέρα, το να κάνεις ντεμπούτο μέσα Νοεμβρίου είναι λίγο περίεργο σαν συναίσθημα για εμένα, το προηγούμενο διάστημα δεν ήταν τόσο καλό είχα παίξει στο παιχνίδι με τον Άρη, όμως δεν σταμάτησα να δουλεύω και περίμενα αυτή τη στιγμή». 

Για το ότι ο κάθε αγώνας είναι πλέον σαν τελικός για τον ΠΑΟΚ: «Το κάθε παιχνίδι το βλέπουμε σαν τελικό, κοιτάμε να παίρνουμε τους τρεις βαθμούς για να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα. Νομίζω ότι καθ' όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού ήμασταν καλύτεροι και νομίζω ότι αξίζαμε τη νίκη. Πάντα όταν το σκορ είναι 2-1 υπάρχει ένα άγχος στο τέλος αλλά θεωρώ ότι ήταν ένα δίκαιο αποτέλεσμα». 

Για το αν υπήρχε πίεση στην ομάδα εξαιτίας της ήττας από τη Βίντι: «Πρέπει να κοιτάμε μπροστά. Εκείνο το παιχνίδι έχει τελειώσει, πρέπει να προχωράμε και να κοιτάμε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Σήμερα πήραμε ένα θετικό αποτέλεσμα και αυτό μετράει». 

Για το αν επηρεάστηκαν θετικά από τη νίκη του Ατρόμητου επί της ΑΕΚ: «Γνωρίζαμε το αποτέλεσμα αλλά έπρεπε να κοιτάξουμε τη δική μας ομάδα και το δικό μας παιχνίδι και να πάρουμε τους τρεις βαθμούς». 

Για τη σημασία του σημερινού αποτελέσματος για τη συνέχεια: «Μας δίνει δύναμη για τη συνέχεια, θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε και να βελτιωνόμαστε και πιστεύω ότι στο τέλος θα κατακτήσουμε το πρωτάθλημα». 

Για την επερχόμενη διακοπή του πρωταθλήματος: «Έχουμε τον αγώνα της Τετάρτης για το Κύπελλο και μετά υπάρχει διακοπή για να μπορέσει οι ομάδα να πάρει κάποιες ανάσες και να ξεκουραστούν κάποιοι παίκτες γιατί έχουμε παίξει πολλά παιχνίδια». 

Για τον αγώνα Κυπέλλου με τον Εργοτέλη στη Κρήτη: «Όποτε παίζουμε, πηγαίνουμε για τους τρεις βαθμούς. Εννοείται ότι θέλουμε να κερδίσουμε και γιατί όχι να κατακτήσουμε το Κύπελλο και φέτος είναι και αυτό μέσα στους στόχους μας». 

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4