Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

05 Σεπτεμβρίου 2020

Φιλικό διπλό στις Σέρρες με Βιεϊρίνια (2009)

Σαν σήμερα στις 5/9/2009, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε σε φιλικό παιχνίδι εκτός έδρας τον Πανσερραϊκό, σε παιχνίδι που έδωσαν οι δύο ομάδες στο πλαίσιο της μεταγραφής του Αμπουμπακάρι …

Αρκετές οι δοκιμές από τον Φερνάντο Σάντος. Στα θετικά του αγώνα ήταν σίγουρα και το ότι επανήλθαν με επιτυχία οι τραυματίες Αραμπατζής, Σορλέν, Κονσεϊσάο και Γκαρσία μιας και αγωνίστηκαν κανονικά χωρίς να νιώσουν κάποιες ενοχλήσεις. Θετικά στοιχεία επίσης είδαμε από τον Σαβίνι που αγωνίστηκε ως παρτενέρ του Στέλιου Μαλεζά στο κέντρο της άμυνας. 

Αφόρητη η ζέστη κατά τη διάρκεια του 1ου ημιχρόνου! Το θερμόμετρο έδειχνε κοντά στους 35 βαθμούς Κελσίου! Στο γήπεδο έδωσαν το παρόν και περίπου 1.000 οπαδοί της ομάδας μας, που συμπαραστάθηκαν από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό του αγώνα. 

Ο Φερνάντο Σάντος έμεινε πιστός στον «ρόμβο» που εφάρμοζε εκείνο το διάστημα. Ο Πορτογάλος χρησιμοποίησε στο κέντρο της άμυνας τους Σαβίνι, Μαλεζά, ενώ στα άκρα αγωνίστηκαν οι Αραμπατζής (δεξιά), Λίνο (αριστερά). 

Ο Βιτόλο ήταν στην βάση του ρόμβου, στην δεξιά πλευρά χρησιμοποιήθηκε ο Κονσεϊσάο και στην αριστερή ο Σορλέν. Ο Βλάνταν Ίβιτς ήταν στην κορυφή του σχήματος, ενώ στην επίθεση αγωνίστηκαν οι Βιεϊρίνια-Φιλομένο. 

Ο ΠΑΟΚ είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων από το ξεκίνημα του αγώνα και κατάφερε να μεταφράσει σε γκολ την υπεροχή του στο 21'. 
Ένα λάθος των παικτών του Πανσερραϊκού το εκμεταλλεύτηκε ο ταχύτατος Βιεϊρίνια και αφού πέρασε και τον Κυριακίδη έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα (αρχική εικόνα). 

Ο Πορτογάλος επιθετικός θα μπορούσε μάλιστα να διπλασιάσει τα τέρματά του λίγο αργότερα, όταν βγήκε τετ α τετ με τον γκολκήπερ αλλά δεν ολοκλήρωσε τη φάση. 

Στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, ο Σάντος προχώρησε σε τέσσερις αλλαγές, δίχως όμως να διαφοροποιήσει την διάταξη της ομάδας του. 

Ο Πανσερραϊκός πατούσε καλύτερα στο πρώτο 15λεπτο και έχασε τρεις ευκαιρίες για να ισοφαρίσει. Αρχικά, στο 49', ο Γεωργιάδης βρέθηκε σε θέση βολής, αλλά το πλασέ που επιχείρησε, δεν βρήκε στόχο. 
Τρία λεπτά αργότερα (52'), ο Γεωργιάδης «έστρωσε» την μπάλα στον Αθανασιάδη, αλλά ο Σαβίνι απομάκρυνε πριν προλάβει να εκτελέσει ο επιθετικός του Πανσερραϊκού. 

Στο 55' ήταν η σειρά του Κόντου να απειλήσει, αλλά ο Κρέσιτς αντέδρασε σωστά, αποκρούοντας την μπάλα. 

Ο ΠΑΟΚ συνήλθε μετά το 60', όπου δημιούργησε και την πρώτη καλή στιγμή, αλλά ο Παπάζογλου δεν μπόρεσε να αξιοποιήσει μια πραγματικά εξαιρετική ασίστ του Φιλομένο.
Ο ΠΑΟΚ έχασε ακόμα μια σπουδαία ευκαιρία με τον Αμπουμπακάρι στο 74', ο οποίος μετά από σέντρα του Γκαρσία, έκανε το δυνατό σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής αλλά η μπάλα πέρασε λίγο πάνω από την εστία του Πανσερραϊκού. 

Στο 84', οι γηπεδούχοι έχασαν την τελευταία σημαντική ευκαιρία να ισοφαρίσουν, όταν ο Ρούτσης - μετά από σέντρα του Κωνσταντινίδη - σούταρε πάνω από τα δοκάρια του Κρέσιτς . 

Διαιτητής: Χαραλαμπίδης (Καβάλας). 

Κίτρινες: Παπαδόπουλος, Τάντιτς, Κονσεϊσάο. 

Πανσερραϊκός: Κυριακίδης (46′ Βαλσαμάκης), Παγώνης (46′ Γαλανόπουλος), Κάστρο (46′ Σεγκιρί), Βοσκόπουλος, Γεωργίου (62′ Κωνσταντινίδης), Σκάγκλια (62′ Θισνέρος), Όγιος (82′ Βαρουξάκης), Τάντιτς (46′ Κόντος), Παπαδόπουλος (46′ Γεωργιάδης), Ριμόλντι (70′ Ρούτσης), Αθανασιάδης. 

ΠΑΟΚ: Κρέσιτς, Αραμπατζής (82′ Καραντασιάδης), Σαβίνι, Μαλεζάς, Λίνο, Βιτόλο (46′ Γκαρσία), Κονσεϊσάο (46′ Αμπουμπακάρι), Σορλέν, Βιεϊρίνια (46′ Παπάζογλου), Ίβιτς (46′ Βερόν), Φιλομένο. 

Δηλώσεις πρωταγωνιστών... 

Βιτόλο: "Ήταν ένα φιλικό παιχνίδι στα πλαίσια της προετοιμασίας για το παιχνίδι με την Τρίπολη. Ο προπονητής έβγαλε τα συμπεράσματα που ήθελε από την ομάδα, εμείς κάναμε το παιχνίδι μας, τρέξαμε πολύ στον αγωνιστικό χώρο και νομίζω ότι τα πήγαμε καλά. Σκοπός μας είναι να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις του προπονητή όποιο και αν είναι το σχήμα που μας παρατάσσει." 

Για τον αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης είπε: "Είναι ένα επίσημο παιχνίδι και διαφέρει πολύ σε σχέση με το σημερινό. Εμείς έχουμε πίστη στις δυνατότητες μας σαν ομάδα και δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα. Στόχος μας είναι πάντα οι 3 βαθμοί". 

Βιεϊρίνια: "Είναι πολύ ωραίο συναίσθημα να σκοράρεις. Δε νιώθω να βρίσκομαι σε πλήρη φόρμα καθώς έχασα ένα σημαντικό κομμάτι της προετοιμασίαςς της ομάδας και βρίσκομαι λίγο πίσω σε σχέση με τους υπόλοιπους συμπαίκτες μου. 

Δουλεύουμε σε μια διάταξη την οποία δεν είχαμε δουλέψει πέρσι και δε βρισκόμαστε στα επιθυμητά επίπεδα για να αποδώσουμε το 100% των δυνατοτήτων μας. Προσπαθούμε όλα τα παιδιά πολύ σκληρά ώστε να ανταπεξέλθουμε σε όποια διάταξη μας ζητά ο προπονητής."

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.400!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.400...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4