Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

06 Σεπτεμβρίου 2020

Ήττα στον τελικό του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ (1972)

Σαν σήμερα στις 6/9/1972, ημέρα Τετάρτη, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε στη Λεωφόρο την Παναχαϊκή, στο τελικό του πρωταθλήματος του ΟΠΑΠ εκείνης της περιόδου … 

Η ομάδα της Πάτρας ήταν αυτή που πήρε δίκαια τη νίκη με 4-2, κατακτώντας την 1η θέση, παίρνοντας ταυτόχρονα το ποσό των 500.000 δρχ, με τον ΠΑΟΚ να παίρνει 350.000 δρχ σαν δεύτερος! 

Το Κύπελλο στους νικητές παρέδωσε ο Γενικός Γραμματέας Αθλητσμού (Βλαδίμηρος), ενώ το παρόν στο γήπεδο έδωσαν ο Πρόεδρος της ΕΠΟ (Δέδες) και ο Γενικός Γραμματέας της (Κούβαρης). 

Η Παναχαϊκή μπήκε επιθετικά στο ματς και μόλις στο 4’ άνοιξε το σκορ με τον Παππά μετά από μπαλιά του Μιχαλόπουλου, για να ισοφαρίσει για τον ΠΑΟΚ στο 19’ ο Σταυρίδης. 

Στο 37’ ο διαιτητής Παπαβασιλείου καταλόγισε πέναλτι σε βάρος μας, όταν ο Παπαφωτίου ανέτρεψε τον Δαβουρλή, το οποίο μετέτρεψε σε γκολ ο Στραβοπόδης. 
Στο 44’ ο Ρήγας σημείωσε το 3-1 και με αυτό το σκορ πήγαν οι ομάδες στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του ημιχρόνου. 

Στο 52’ ο Σταυρίδης μείωσε σε 3-2 ξαναβάζοντας τον ΠΑΟκ στο παιχνίδι, αλλά στο 80’ ο Μιχαλόπουλος διαμόρφωσε το τελικό 4-2. 

Όπως μπορείτε να δείτε από τις συνθέσεις των ομάδων, η Παναχαϊκή αγωνίστηκε με βασικούς παίκτες ενώ ο ΠΑΟΚ κυρίως με αναπληρωματικούς… 

Οι συνθέσεις: 

Παναχαϊκή: Τζανετουλάκος, Ανδρούτσος, Καλφίν, Λεβεντάκος (63’ Καραμπινάς), Τούντας, Ρήγας, Μιχαλόπουλος, Στραβοπόδης (46’ Ιωακειμίδης), Τζανετάκος, Δαβουρλής. 

ΠΑΟΚ: Στέφας, Παπαφωτίου (46’ Αναστασιάδης), Φουντουκίδης, Χατζηαντωνίου, Πέλλιος, Λάζος, Κόπανος, Παράσχος, Σταυρίδης, Μαντζουράκης (35’ Τερίτης), Τσακιρόπουλος. 

Στα υπόλοιπα παιχνίδια διαβάθμισης είχαμε: 

3η θέση: Εθνικός – Ολυμπιακός Βόλου 2-1 (στην Χαλκίδα). 
5η θέση: ΑΕΚ – Άρης 2-1 (στη Λαμία).

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.400!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.400...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4