Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

05 Σεπτεμβρίου 2020

Νίκη με Ολυμπιακό στα πέναλτι για το ΟΠΑΠ (1971)

Σαν σήμερα στις 5/9/1971, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε στο Αλκαζάρ τον Ολυμπιακό, σε παιχνίδι διαβάθμισης του θερινού πρωταθλήματος ΟΠΑΠ …


Ο Δικέφαλος, μπροστά σε 4.500 θεατές (3.800 τα εισιτήρια)  αναδείχτηκε ισόπαλος 1-1, αν και ήταν φανερά καλύτερος του Ολυμπιακού, μετά και την ολοκλήρωση της παράτασης με αποτέλεσμα η 5η θέση να κριθεί στη διαδικασία των πέναλτι. 

Εκεί οι παίκτες μας επικράτησαν με συνολικό σκορ 9-8 και εξασφάλισαν το χρηματικό ποσό των 130.000 δρχ, με την ομάδα του Πειραιά να παίρνει 20.000 δρχ λιγότερα. 

Μετά από ένα ισόπαλο (0-0) πρώτο ημίχρονο, ο Ολυμπιακός ήταν η ομάδα που πήρε το προβάδισμα στο 59’ με γκολ του Μίλλερ. Η ισοφάριση για τον ΠΑΟΚ ήρθε στο 92’ (κρατήθηκε δίλεπτη καθυστέρηση) με σκόρερ τον Καραμήτσο, που αιφνιδίασε με έξυπνο σουτ τον Προκοπίδη.
Το σκορ δεν άλλαξε στην 30λεπτη παράταση και μοιραία οδηγηθήκαμε στη διαδικασία των πέναλτι. Αρχικά χτυπήθηκαν από 5 με τις ομάδες να ευστοχούν στα 4 από αυτά.

Ακολούθησε άλλη μια πεντάδα με τον ΠΑΟΚ να βρίσκει δίχτυα στα 4 και ο Ολυμπιακός στα 3… 
Να σημειωθεί πως οι ομάδες τελείωσαν το ματς με 9 (!) παίκτης η καθεμία, καθώς ο διαιτητής Λάτσιος απέβαλε τους Φοράκη - Καψιμάλη του Ολυμπιακού και Σταυρίδη - Λάζο του ΠΑΟΚ.

Οι συνθέσεις: 

ΠΑΟΚ: Σαββουλίδης, Παπαχρηστούδης (71’ Κόπανος), Χατζηκαπετάνης, Χατζηαντωνίου, Καλλιφούλης, Λάζος, Τσακιρόπουλος (53’ Αναστασιάδης), Καραμήτσος, Παράσχος, Σταυρίδης, Ντένης.

Ολυμπιακός: Προκοπίδης, Γκιον, Σταύρου, Καψιμάλης, Ζοάνος, Πλάκας, Μίλλερ, Βενέτης (46’ Μπιτούνης, 70’ Λογοθέτης), Φοράκης, Καλούδης, Χασομέρης.

Στους υπόλοιπους αγώνες διαβάθμισης είχαμε: 

1η θέση: Εθνικός – Ηρακλής 1-0 
3η θέση: Καβάλα – ΑΕΚ 1-0 
7η θέση: Αιγάλεω – Πιερικός 4-2 στα πέναλτι 
9η θέση: Βέροια – Πανιώνιος 3-1

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.400!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.400...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4