Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

20 Αυγούστου 2019

"Αν δε διεκδικήσουμε εμείς σαν πρωταθλητές τον τίτλο, ποιος θα το κάνει;" (1985)

Σαν σήμερα στις 20/8/1985, ο τύπος της εποχής φιλοξενέι συνέντευξη του Βασίλη Βασιλάκου, όπου μιλούσε για τους στόχους της ομάδας στο πρωτάθλημα της περιόδου 1985-1986, το οποίο επρόκειτο να αρχίσει σε λίγες μέρες...

Αναλυτικά τα όσα είπε...

Πιστεύεις πως η ομάδα μπορεί να επαναλάβει την κατάκτηση του πρωταθλήματος; "Πρώτα πρέπει να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους. Πετύχαμε απρόσμενα αλλά δικαιότατα την κατάκτηση του τίτλου. Κάναμε τη δουλειά μας καλύτερα από κάθε άλλη ομάδα. Αθόρυβα αλλά δημιουργικά.

Η επιτυχία μας, έδωσε άλλον αέρα στην ομάδα. Τόνωσε το ηθικό μας και τώρα αντιμετωπίζουμε με περισσότερη αισιοδοξία και πίστη τις νέες μας υποχρεώσεις. Και μπορούμε αλλά και θα προσπαθήσουμε να επαναλάβουμε την περσινή μας επιτυχία μας. Και στο κάτω κάτω, αν δε διεκδικήσουμε εμείς σαν πρωταθλητές τον τίτλο, ποιος θα το κάνει;"


Τι συνέβη και πέρσι παρουσιάστηκε τόσο δυνατός ο ΠΑΟΚ;
"Είναι πολύ απλό. Δουλέψαμε διαφορετικά, δουλέψαμε περισσότερο. Μας βοήθησε πάρα πολύ ο κόσμος μας. Ανέβασαν το ηθικό μας και μετά όλα ήρθαν μόνα τους. Μας ενδιέφερε ο αγώνας της Κυριακής και μέχρι την τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος. Ήμασταν απόλυτα προσγειωμένοι και παίζαμε ρεαλιστικά, σύμφωνα με τις δυνατότητές μας."

Το ότι φέτος ξεκινάτε σαν πρωταθλητές τι σημαίνει για σένα;
"Περισσότερες υποχρεώσεις και περισσότερο άγχος. Έχουμε να αντιμετωπίσουμε τις αγωνιστικές μας ανάγκες και εκτός Ελλάδος. Και θέλουμε να πάμε και μέσα και έξω καλά. Οπωσδήποτε φέτος ξεκινάμε το πρωτάθλημα με αβαντάζ το άγχος της υπεράσπισης του τίτλου μας δεν πρόκειται να διαρκέσουν πολύ.
 
Θα απαλλαγούμε απ΄αυτά το συντομότερο. Τώρα πλέον ο ΠΑΟΚ έχει ξαναβρεί την εμπιστοσύνη στις δυνάμεις του. Εχει τον κόσμο μαζί του και το μόνο που χρειάζεται είναι να συνεχίσουμε να δουλεύουμε με τον ίδιο ρυθμό όπως και πέρσι."

Πόσες πιθανότητες έχετε να τριτώσετε φέτος τους τίτλους σας; "Οι πιθανότητες είναι κάτι που γεννιέται και πεθαίνει στην εξέλιξη του πρωταθλήματος. Εμείς ξεκινάμε με βασικό σκοπό να «πολεμήσουμε» υπερασπιζόμενοι τον τίτλο μας. Κυνηγάμε τη μεγάλη διάκριση σταδιακά και μέσα στο γήπεδο. Το να καταγινόμαστε σε υπολογισμούς και σε μαθηματικές υποθέσεις είναι κάτι έξω από τη νοοτροπία μας.

Απλά και καθαρά ο ΠΑΟΚ φέτος ξεκινάει το πρωτάθλημα σαν πρωταθλητής και θα προσπαθήσει να το τελειώσει σαν πρωταθλητής. Ξέρουμε πολύ καλά ότι θα αντιμετωπίσουμε χίλιες φορές περισσότερες δυσκολίες από πέρσι. Όλοι θα θέλουν να κερδίσουν τον πρωταθλητή. Όλοι θα μας κυνηγάνε αγωνιστικά. Θα έχουμε και τις υποχρεώσεις στην Ευρώπη, αλλά πιστεύω ότι θα κάνουμε το καθήκον μας."

Για τη Βερόνα τι πιστεύεις; "Μπορούσαμε να είχαμε πέσει αντίπαλοι μικρότερης ομάδας. Όμως και τώρα οι πιθανότητές μας είναι 50-50. Μπορούμε μάλιστα αν προσέξουμε να εκμεταλλευτούμε τον δεύτερο αγώνα, στην Τούμπα για να φτάσουμε στην πρόκριση. Οι Ιταλοί πρωταθλητές είναι πανίσχυροι και πρέπει να φτάσουμε το μάξιμουμ της αποδόσεώς μας για να πετύχουμε το καλύτερο απέναντί τους."

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4