Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

14 Ιουνίου 2019

Η γιορτή για τα 50 χρόνια ΠΑΟΚ (1976)

Σαν σήμερα 14/6/1976, ημέρα Δευτέρα, γιορτάστηκαν με μια λαμπερή εκδήλωση στο «Μακεδονία Παλλάς», τα 50 χρόνια από τη ίδρυση του μεγαλύτερου Συλλόγου της Μακεδονίας και όχι μόνο ...

Το παρόν στην εκδήλωση έδωσαν περισσότεροι από 1.000 προσκεκλημένοι και σε αυτήν τιμήθηκαν πρόσωπα που συνέδεσαν ιδιαίτερα την παρουσία τους στην (τότε) πενηντάχρονη ιστορία του Δικεφάλου!

Ο Γιώργος Παντελάκης, απένειμε αναμνηστικές πλακέτες σε παλιούς παράγοντες του Συλλόγου, καθώς και σε ποδοσφαιριστές που φόρεσαν την ένδοξη φανέλα του ΠΑΟΚ από το 1926 και μετέπειτα!

Τιμήθηκαν ιδρυτικά μέλη του Συλλόγου, η ποδοσφαιρική ομάδα της «Χρυσής Εποχής», η πρωταθλήτρια ομάδα μπάσκετ του 1959, αθλητές, προπονητές, υπάλληλοι και φυσικά η πρωταθλήτρια ομάδα του 1976.
Στην τελετή έδωσαν το παρόν ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης (Μιχάλης Παπαδόπουλος), ο στρατηγός Αγαμέμνων Γκράτζιος, βουλευτές της εποχής εκείνης, εκπρόσωποι της ΕΠΟ και της ΕΠΣΜ, καθώς και φίλων αθλητικών σωματείων!

Η πρώτη τιμητική πλακέτα δόθηκε στον πρώτο πρόεδρο του Συλλόγου, Τριαντάφυλλο Τριανταφυλλίδη και στη συνέχεια τιμήθηκαν οι: Δημητριάδης, Καρτσαμπέκης, Τριανταφυλίδης Στ., Ομπουρλιόγλου, Ξύδας, Κοεμτζόπουλος, Μεταξάς, Αθανασιάδης, ενώ ζεστό ήταν το χειροκρότημα του κόσμου, όταν η Λαμπρινή Δημάδη παρέλαβε την αναμνηστική πλακέτα για λογαριασμό του εκλιπόντος συζύγου της και αείμνηστου προέδρου του ΠΑΟΚ, Δημήτρη Δημάδη.

Ακολούθησε η βράβευση των Χαραλαμπίδη, Χρυσαφίδη, Κοντόπουλου Π., Κοντόπουλου Ι., και στη συνέχεια παλιών ποδοσφαιριστών της ομάδας. Βεντουρέλης, Βασιλειάδης, Αποστόλου, Εμμανουηλίδης, Κρεμέζης, Κρίτας, Βαφειάδης, Κοντόπουλος, Τζινόπουλος, Σαμαράς, Μποσταντζόγλου, Κοντογιάννης, Καλογιάννης, Χατζηαντωνίου, Ψωμάς, Αρμάσης, Παζαρόπουλος, Παπαδόπουλος.

Ονόματα – θρύλοι, τα οποία είχαμε (και έχουμε) την ευκαιρία να γνωρίσουμε μέσα από το τεράστιο αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών!
Μέσα σε δυνατά χειροκροτήματα, ακολούθησε η βράβευση της ομάδας της «Χρυσής Εποχής»: Γκολέμας (παραπάνω εικόνα), Τσίντογλου, Κουιρουκίδης, Λέανδρος (αρχική εικόνα), Πρόγιος, Παπαδάκης, Αγγελίδης, Γιεντζής, Δουκάκης, Κεμανίδης, Καραφουλίδης, Καλογιάννης, Κιουρτζής, Λύμπος, Μιγγούσης, Σαββίδης, Χασιώτης, Χουρμπουλιάδης, Τσίντογλου.

Ακολούθησε η βράβευση της πρωταθλήτριας ομάδας μπάσκετ του 1959: Δαπόντες, Αγγελίδης, Θεοδωρίδης, Κλάγκας, Κυριακού, Κωνσταντινίδης, Λαμπρίδης, Οικονόμου, Πασχάλης, Στάλιος, Τσομπάνογλου, Κόκκος, Στεργίου, Αστεριάδης.
Ακολούθως τιμήθηκε ο αείμνηστος πρόεδρος Παντελής Καλπακτσόγλου, την πλακέτα για λογαριασμό του εκλιπόντος την παρέλαβε ο γιος του Θεόδωρος Καλπακτσόγλου.

Ο ΠΑΟΚ δεν ξέχασε τους αθλητές άλλων τμημάτων του, καθώς και τους προπονητές και τους υπαλλήλους του Συλλόγου: Έτσι τιμήθηκαν οι αθλητές, Παπαδημητρίου, Νακόπουλος, Γιαννακίδου, Γιουβέντης, οι προπονητές Αλεξιάδης (στίβος), Θωμαΐδης (πυγμαχία), Σουμελίδης (κολύμβηση) και οι υπάλληλοι Σιδηρόπουλος, Ιωαννίδης, Καρελής, Μακρίδης, Τσαρπανάς.
Το τελευταίο κομμάτι των βραβεύσεων ανήκε στους παίκτες της ομάδας που λίγες εβδομάδες νωρίτερα στέφθηκε για πρώτη φορά Πρωταθλήτρια Ελλάδας στο ποδόσφαιρο: Φούρτουλα, Γούναρης, Ιωσηφίδης, Πέλλιος, Φουντουκίδης, Τερζανίδης, Κερμανίδης, Σαράφης, Αποστολίδης, Κούδας, Γκουερίνο, Αναστασιάδης, Ορφανός, Καπουσούζης, Παντελίδης, Βούλγαρης, Παρίδης, Ασλανίδης.

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4