Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

14 Ιουνίου 2019

Το τελευταίο ματς πρωταθλήματος του Κερμανίδη (1981)

 
Σαν σήμερα στις 14/6/1981, ο Παναγιώτης Κερμανίδης φόρεσε για τελευταία φορά τη φανέλα του ΠΑΟΚ σε παιχνίδι πρωταθλήματος, στον εντός έδρας αγώνα με αντίπαλο τον Πανσερραϊκό,  την 34η αγωνιστική του πρωταθλήματος της περιόδου 1980-1981 ...

Έτσι έκλεισε ένας οκταετής κύκλος συμμετοχών στο ελληνικό πρωτάθλημα, ένας κύκλος που άνοιξε στις 14/10/1973, όταν ο νεοαποκτηθείς τότε παίκτης, έκανε το ντεμπούτο του στο εκτός έδρας ματς κατά σύμπτωση με τον Πανσερραϊκό.

Το παιχνίδι εκείνο ήταν στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της περιόδου 1973-1974, με τον Κερμανίδη να μπαίνει σαν αλλαγή στο ματς στο 87', αντικαθιστώντας τον Ασλανίδη.

Από εκείνη τη μέρα κύλησε πολύ νερό στο αυλάκι με τον Παναγιώτη να καταγράφει απίθανα νούμερα, καθώς στο διάστημα από το 1973 ως το 1981 κατέγραψε 233 συμμετοχές σε παιχνίδια πρωταθλήματος σημειώνοντας 60 τέρματα.

Είχε επίσης 36 συμμετοχές σε αγώνες Κυπέλλου Ελλάδας σκοράροντας 12 γκολ, ενώ αγωνίστηκε και σε 16 ευρωπαϊκά παιχνίδια, στα οποία έστειλε την μπάλα 3 φορές.

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες, έχουν πολλάκις αναφερθεί στην πολύ μεγάλη προσφορά του Κερμανίδη στον Δικέφαλο, ενός παίκτης ο οποίος εκτός από δεινός εκτελεστής ήταν και είναι ένας εξαιρετικός χαρακτήρας. Διαβάστε τα αφιερώματα ΕΔΩ!

Για την ιστορία το τελευταίο επίσημο παιχνίδι του Παναγιώτη Κερμανίδη με τον Δικέφαλο στο στήθος, καταγράφηκε μια εβδομάδα αργότερα, στις 21/6/1981, στον τελικό του Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό στη Νέα Φιλαδέλφεια ...

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4