Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

10 Ιουνίου 2019

"Εκπληκτική η δουλειά που γίνεται" (1985)

Σαν σήμερα στις 10/6/1985, δημοσιεύτηκε συνέντευξη του Λάκη Στεργιούδα, όπου αναφέρθηκε στην κατάκτηση του πρωταθλήματος της περιόδου 1984-1985, από τον ΠΑΟΚ ...

Ο Στεργιούδας σε εκείνο το πρωτάθλημα φόρεσε τη φανέλα του ΠΑΟΚ σε 8 παιχνίδια, από τα οποία στα 6 αγωνίστηκε σαν βασικός (στα άλλα 24 ο Τάκης Παντέλης) και στα 2 σαν αναπληρωματικός. Το σημαντικότερο όλων ήταν ασφαλώς το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ (αρχική εικόνα)!

Ήρθε στον ΠΑΟΚ τη χειμερινή μεταγραφική περίοδο, αλλά πήρε μέρος σε λίγα σχετικά παιχνίδια γιατί τραυματίστηκε ακριβώς στο χρονικό σημείο στο οποίο «έδενε» με την ομάδα!

Έτσι μετά από απουσία αρκετών εβδομάδων επέστρεψε κάτω από τα δοκάρια, στο ματς Κυπέλλου του ΟΑΚΑ με τον Παναθηναϊκό, αγωνίστηκε και στη ρεβάνς της Τούμπας, όπου μάλιστα στο 82' απέκρουσε το πολύ επικίνδυνο σουτ του Σαραβάκου, διαφυλάσσοντας το σκορ πρόκρισης!

Στο ματς της Νέας Σμύρνης (9/6/1985), ήταν αυτός που σταμάτησε το φάουλ που εκτέλεσε στο 82' ο Μπαρζόφ, συμβάλλοντας στο να φύγει η ομάδα από την Αθήνα με τον βαθμό της ισοπαλίας στις αποσκευές της, ένας βαθμός που σήμαινε και μαθηματικά την κατάκτηση του πρωταθλήματος.
Ο ΠΑΟΚ όπως παρατάχθηκε το απόγευμα της 9/6/1985  στη Νέα Σμύρνη. 
Διακρίνονται από αριστερά όρθιοι: Σίγγας, Μπανιώτης, Κωστίκος, Σκαρτάδος, Στεργιούδας, Γιούρισιτς. Καθιστοί: Δημόπουλος, Πάπριτσα, Βασιλάκος, Τσουρέλας, Αλαβάντας.

Ας θυμηθούμε τα όσα είχε δηλώσει στον Τύπο της εποχής...

"Αυτό που συνάντησα φέτος στον ΠΑΟΚ δε νομίζω να γίνεται σε άλλον ελληνικό σύλλογο! Το τρίγωνο ομάδα – διοίκηση – φίλαθλοι, όχι μόνο δουλεύει αρμονικά, αλλά αποτελεί το μυστικό της επιτυχίας του ΠΑΟΚ. Είναι πραγματικά εκπληκτική η δουλειά που γίνεται.

Έχουμε έναν προπονητή, εξαιρετικό άνθρωπο. Είναι πραγματικά μεγάλος άνθρωπος και μεγάλος προπονητής. Όλα τα παιδιά είναι διαμάντια. Ο Κούδας, 0 Φούρτουλα αποτελούν χρυσωρυχείο για την ομάδα! Οι διοικούντες είναι το κάτι άλλο.
Οι άνθρωποι δε λείπουν στιγμή από την ομάδα. Τι να σας πω! Ποτέ δεν πίστευα ότι αυτό θα μπορούσε να συμβεί σε ελληνική ομάδα.

Εκεί όμως που ο ΠΑΟΚ δεν πιάνεται είναι οι φίλαθλοί του! Είναι οι πρώτοι. Όπου και να πάει η ομάδα, παντού την ακολουθούν και η συμπαράστασή τους είναι ανεξάντλητη πηγή ενέργειας για εμάς! Θα ήταν αδικία, μεγάλη αδικία, τέτοια δουλειά να μην τιμηθεί με τίτλο."
Αναφερόμενος στον τελικό Κυπέλλου με τη Λάρισα είχε πει:

"Και τώρα πάμε για το Κύπελλο. Τέτοιες ευκαιρίες δε δίνονται κάθε χρόνο. Το Κύπελλο πρέπει να έρθει στη Θεσσαλονίκη. Η Λάρισα δεν είναι μικρή ομάδα. Αντίθετα μάλιστα είναι μια ομάδα ευρωπαϊκού επιπέδου, που και αυτή διψά για το Κύπελλο.

Όμως εδώ είναι το μυστικό μας! Απέναντι σε μεγάλους και αποφασισμένους αντιπάλους, ο ΠΑΟΚ δεν καταλαβαίνει τίποτε. Η αντίσταση των αντιπάλων μας, αποτελεί το καλύτερο ενισχυτικό της δύναμής μας."

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4