Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

10 Ιουνίου 2019

Φιλική νίκη, παραμονές του τελικού (1973)

Σαν σήμερα στις 10/6/1973, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε στην Τούμπα σε φιλικό παιχνίδι την ΑΕΚ, στο πλαίσιο της προετοιμασίας του για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας ...

Ένας τελικός που ήταν προγραμματισμένος να γίνει στις 17/10/1973 στο «ουδέτερο» Καραϊσκάκη με αντίπαλο τον Ολυμπιακό...

Στο παιχνίδι με την αθηναϊκή ομάδα ο Δικέφαλος του Βορρά με τον Λες Σάνον στον πάγκο του, μπροστά σε περίπου 9.000 θεατές (7.653 τα εισιτήρια, 232.795 δραχμές οι εισπράξεις), επιβεβαίωσε την εξαιρετική κατάσταση στην οποίαν βρισκόταν.
Η νίκη μας με το φτωχό 1-0, δεν αποτυπώνει τη διαφορά δυναμικότητας των δύο ομάδων, καθώς η υπεροχή του ΠΑΟΚ στο συγκεκριμένο ματς ήταν αισθητή.

Ο Δικέφαλος αγωνίστηκε χωρίς τους Αποστολίδη, Γούναρη, Σαράφη οι οποίοι προφυλάχτηκαν ενόψει τελικού και είχε στο 26' μεγάλη ευκαιρία να ανοίξει το σκορ όταν ο ρέφερι της αναμέτρησης υπέδειξε πέναλτι σε ανατροπή του Παρίδη από τον Στεργούδα.

Το πέναλτι το εκτέλεσε ... ο παθών, όμως ήταν αδύναμο και ο τερματοφύλακας της ΑΕΚ το απέκρουσε!
 
Τρία λεπτά νωρίτερα ο Παρίδης είχε ανατραπεί πεντακάθαρα από τους Τανίδη - Ραβούδη, χωρίς όμως ο διαιτητής Τριανταφυλλίδης να καταλογίσει το πέναλτι.

Στο 38' ο Παναγής με βαθιά μπαλιά βρήκε τον Παρίδη, αυτός πλάσαρε την μπάλα πάνω από τον Στεργιούδα, όμως αυτή πέρασε άουτ!
Το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση, το σημείωσε ο Δημήτρης Παρίδης με κεφαλιά στο 54'. Προηγήθηκε εκτέλεση φάουλ του Γιώργου Κούδα, η μπάλα χτύπησε στο τείχος, άλλαξε πορεία και ο Παρίδης που παρακολουθούσε τη φάση, με καρφωτή κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.
Η ΑΕΚ άγγιξε την ισοφάριση στο 59' με τον Στέφα να αποκρούει με τα πόδια το σουτ του Δανδέλη και στο 66' όταν ο Βισέντε από εξαιρετική θέση σούταρε άουτ!

Από τον ΠΑΟΚ δεν υστέρησε κανείς, ενώ από την ΑΕΚ ξεχώρισαν οι Βισέντε, Τσάμης, Λαβαρίδης, Στεργιούδας
 
Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Στέφας, Χατζηαντωνίου, Φουντουκίδης, Πέλλιος, Ιωσηφίδης, Λάζος, Τερζανίδης, Παναγής, Κούδας, Σταυρίδης (75' Τσακιρόπουλος), Παρίδης.

ΑΕΚ: Στεργιούδας, Ιστόριος (60' Τάσσος Κωνσταντίνου), Τανίδης, Ραβούσης, Κοντόπουλος, Καραφέσκος, Τσάμης (80' Κολοβός), Βισέντε, Λαβαρίδης, Δανδέλης (60' Καρυπίδης), Ψιμόγιαννος (75' Δαδίτσος).

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4