Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

09 Φεβρουαρίου 2019

Φοβισμένος και ηττοπαθής στη Λεωφόρο (2014)

Σαν σήμερα στις 9/2/2014, στο πλαίσιο της 24ης αγωνιστικής της Super League, o ΠΑΟΚ έχασε με 2-1 στην Αθήνα από τον Παναθηναϊκό ...

Ο Στέφενς (σε ένα κλασικό 4-2-3-1) ξεκίνησε τον Γλύκο κάτω από τα δοκάρια, στο δεξί άκρο της άμυνας τον Σκόνδρα, στα αριστερά τον Λίνο, τον Τζαβέλλα με τον Κατσουράνη κεντρικούς αμυντικούς, στα χαφ στον άξονα σαν αμυντικοί μέσοι τον Μαντούρο και τον Κάτσε, έχοντας μπροστά τους σε ρόλο 10αριού τον Νάτχο. Ο Σαλπίγγίδης στα δεξιά της μεσαίας γραμμής, ο Νίνης στα αριστερά της και στην κορυφή της επίθεσης ο Αθανασιάδης.
Μόλις στο 3ο λεπτό μετά από καλή συνεργασία Νάτχο - Αθανασιάδη στα δεξιά έφεραν τον Κλάους να γυρίζει τη σέντρα στην καρδιά της άμυνας του Παναθηναϊκού, όμως κανείς δεν την πρόλαβε και πέρασε παράλληλα. Στη συνέχεια της φάσης ο Μπρεγκ από ελεγχόμενη θέση οφ σάιντ βγήκε τετ α τετ με τον Γλύκο, όμως ο τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ απέκρουσε με τα πόδια!

Ο Νάτχο έψαχνε να βρει τους Σαλπιγγίδη και Αθανασιάδη που κινούνταν στην πλάτη της άμυνας του Παναθηναϊκού, αλλά στα μετόπισθεν η άμυνα είχε πολλά προβλήματα. Στο 13' χρειάστηκε φοβερή απόκρουση του Γλύκου σε κεφαλιά του Μπεργκ για να μείνει το 0-0.

Το πρεσάρισμα των γηπεδούχων στη μεσαία γραμμή δυσκόλευε πολύ τον ΠΑΟΚ να κάνει παιχνίδι, με την αριστερή πλευρά του Δικεφάλου (Νίνης- Λίνο) να είναι νεκρή στο δημιουργικό κομμάτι από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης...

Όσο περνούσε η ώρα το πρόβλημα του Δικεφάλου να κρατήσει την μπάλα διογκωνόταν και οι γηπεδούχοι γινόταν ιδιαίτερα απειλητικοί, αλλά ο Γλύκος ήταν σε ετοιμότητα και έδινε λύσεις, όσες φορές χρειάστηκε να επέμβει.

Οι γηπεδούχοι είχαν την κατοχή της μπάλας σε ένα ποσοστό που άγγιζε το 60%, ενώ όσες φορές ο ΠΑΟΚ έπαιξε άμυνα ψηλά, βρέθηκε εκτεθειμένος στην αντεπίθεση. Είναι χαρακτηριστικό πως σε όλο το πρώτο 45λεπτο ο Καπίνο ήταν θεατής, καθώς ο ΠΑΟΚ δεν απείλησε στο ελάχιστο, πέραν της φάσης του 3ου λεπτού.

Ο Στυλιαράς και οι βοηθοί του έσπρωχναν τον Παναθναϊκό όσο μπορούσαν, δίνοντάς του φάουλ γύρω από την περιοχή μας, αλλά αυτό σε καμιά περίπτωση δεν δικαιολογεί την τραγική εικόνα της ομάδας στο πρώτο μισό του παιχνιδιού!
Η στατιστική κατέγραψε στο πρώτο ημίχρονο τον Παναθηναϊκό να έχει βγάλει έξι τελικές και τον ΠΑΟΚ μόλις μία και αυτή ακίνδυνη! Με την έναρξη της επανάληψης ο Στέφενς πέρασε στη θέση του Κάτσε (δεν βοήθησε) τον Λάζαρ, αλλά στο 47΄ο Τριανταφυλλόπουλος με κεφαλιά μετά από εκτέλεση κόρνερ άνοιξε το σκορ!

Στο 55' κόκκινη στον Κατσουράνη με υπόδειξη του βοηθού και στο επόμενο λεπτό ο Νάνο έκανε το 2-0 με σουτ έξω από την περιοχή σε κομπίνα των γηπεδούχων σε εκτέλεση φάουλ. Λούκας και Χούσεν ήταν οι κινήσεις του Στέφενς μετά την είσοδο του Λάζαρ, ο Λούκας μπήκε πριν το 2-0 στη θέση του Νίνη και ο Χούσεν στη θέση του Σαλπιγγίδη, μετά το 2-0.

Ο ΠΑΟΚ έμοιαζε με ομάδα χωρίς αρχή και τέλος στο παιχνίδι του. Οι παίκτες του Παναθηναϊκού βρήκαν απέναντί τους μια τραγική ομάδα και δεν άφησαν την ευκαιρία να πάει χαμένη.

Στις καθυστερήσεις ήρθε η 2η τελική του ΠΑΟΚ στο ματς και μάλιστα μεταφράστηκε σε γκολ, όταν μετά από σέντρα του Λίνο από τα αριστερά, ο Αθανασιάδης από κοντά σκόραρε!

Ήταν από τα χειρότερα παιχνίδια του ΠΑΟΚ εκείνη περίοδο, η ομάδα ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΕ και άφησε τις χειρότερες εντυπώσεις ενόψει των πολύ δύσκολων αγώνων που ακολουθούσαν.
 
Οι συνθέσεις:

Παναθηναϊκός: Καπίνο, Νάνο, Τριανταφυλλόπουλος, Κουτρουμπής, Σίλντενφελντ, Λαγός, Ζέκα, Αμπέιντ (65' Πράνιτς), Ατζαγκούν (84' Ντίνας), Μπεργκ, Καρέλης (74' Κλωναρίδης).

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Σκόνδρας, Κατσουράνης, Τζαβέλλας, Λίνο, Κάτσε (46' Λάζαρ), Μαντούρο, Νάτχο, Σαλπιγγίδης (62' Χούσεν), Νίνης (54' Λούκας), Αθανασιάδης.

.......................................................

Ο Παναγιώτης Γλύκος δεν μπόρεσε να εξηγήσει την αδυναμία του ΠΑΟΚ να πάρει αποτέλεσμα μακριά από τη Βόρεια Ελλάδα.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

"Σίγουρα δεν ήταν καλό παιχνίδι για εμάς. Δεν παρουσιαστήκαμε όπως έπρεπε, παρότι ξέραμε πως θα ήταν δύσκολο ματς σε δύσκολη έδρα. Όσο για εμένα και την απόδοσή μου, δεν βοηθάει από την στιγμή που χάσαμε. Μακάρι να μην έπαιζα έτσι και να είχαμε πάρει θετικό αποτέλεσμα".

Για την αδυναμία του ΠΑΟΚ στα εκτός έδρας ματς μακριά από τη Βόρεια Ελλάδα: "Μακάρι να το ξέραμε και εμείς τι φταίει. Προσπαθούμε να βρούμε τι συμβαίνει. Μακάρι να αλλάξει αυτό γιατί υπάρχουν δύσκολα παιχνίδια σε Ευρώπη και Κύπελλο, να βρούμε την χρυσή τομή εμείς οι ποδοσφαιριστές και τεχνικό επιτελείο και να αλλάξουμε αυτή την εικόνα. Όταν αγωνιζόμαστε σε εκτός έδρα παιχνίδια έχουμε τον απολογισμό αυτό και δεν είναι ότι καλύτερο. Πρέπει να το κοιτάξουμε και όπως είπα είναι καθαρά στα πόδια μας και θέλει συγκέντρωση".

Για την απόδοσή του και για την εθνική ομάδα: "Πιο σημαντικό είναι η υγεία. Πρώτα από όλα να είμαι υγιής για να βοηθάω την ομάδα μου να πετύχει τους στόχους της. Δεν ήξερα τίποτα για... μάτια της Εθνικής σήμερα, εγώ προσπαθώ να δίνω ότι μπορώ σε κάθε αναμέτρηση".

Για το τι ήθελε να κάνει ο ΠΑΟΚ: "Θέλαμε να ξεκινήσουμε την άμυνα από πίσω, είδαμε τον Παναθηναϊκό να πιέζει ψηλά και δεν το καταφέραμε. Εγώ προσπαθούσα να κάνω μακρινές μπαλιές και ο Παναθηναϊκός με ψηλά κορμιά έπαιρνε τις κεφαλιές".

Για τη συνέχεια και τα δύσκολα ματς που ακολουθούν: "Σίγουρα είναι από αυτά τα παιχνίδια που όλοι περιμένουμε και στην Ευρώπη ειδικά είναι από αυτά που θέλουμε να πετύχουμε. Πιστεύω πως θα αλλάξουμε γρήγορα γιατί τα παιχνίδια είναι κοντινά και μια νίκη θα επανέλθει το κλίμα. Σήμερα δεν μπήκαμε στο κλίμα και θεωρώ πως κομβική είναι η αποβολή που μείναμε με δέκα παίκτες και δεχθήκαμε και γκολ. Και ο Κώστας το είδε και νομίζω πως ήταν λίγο αυστηρή η κάρτα".

.............................................

Ο Χουμπ Στέφενς στη συνέντευξη τύπου μετά το τέλος του αγώνα στη Λεωφόρο, στάθηκε στον παράγοντα της διαιτησίας σημειώνοντας πως τα σφυρίγματα του Στυλιαρά επέφεραν εκνευρισμό στους παίκτες του.
Τα όσα είπε ο Ολλανδός τεχνικός:

"Πρέπει να είμαι προσεχτικός σε ό,τι πω και νομίζω ότι η νίκη του Παναθηναϊκού είναι άξια. Αλλά όταν στο πρώτο κιόλας λεπτό υπάρχει οφθαλμοφανές οφσάιντ που ο διαιτητής δεν το δίνει, τότε καταλαβαίνω τους παίκτες που δεν θέλουν να πάρουν ρίσκα. Επίσης, στην πρώτη κάρτα του Κατσουράνη ο παίκτης παίρνει καθαρά τη μπάλα. Επίσης δεν καταλαβαίνω για ποιο λόγο πήρε απευθείας κόκκινη στη φάση της αποβολής του.

Μου είπαν ότι υπάρχουν ποινές αν ξεφύγω από τα όρια. Ξέρετε ότι δεν θέλω να μιλάω για τους διαιτητές και δεν θέλω να πω περισσότερα. Μπορώ να καταλάβω γιατί οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ δεν έπαιξαν καλό ποδόσφαιρο, γιατί ήταν φοβισμένοι. Είναι γεγονός ότι προσπαθήσαμε να γίνουμε επικίνδυνοι στα τελευταία λεπτά, αλλά δεν υπήρχε χρόνος. Όταν μείναμε με δέκα παίκτες οι παίκτες μου πάλεψαν, αλλά δεν ήταν εύκολο".

Για το αν ανησυχεί δεδομένου πως είναι το τρίτο συνεχόμενο εκτός έδρας ματς χωρίς η ομάδα του να δείξει κάτι καλό: "Δεν ανησυχώ. Μπορώ να καταλάβω και την απάντηση την έδωσα για σήμερα".

Για το αν έπαιξε ρόλο η διαιτησία στο αποτέλεσμα: "Ο Παναθηναϊκός ήταν πιο επιθετικός και σας είπα ότι άξιζε τη νίκη. Αλλά μπορώ να καταλάβω τους παίκτες, όταν έρχονται τέτοιου είδους αποφάσεις. Ο ποδοσφαιριστής είναι αθλητής, θέλει να κερδίσει".

Για την πίεση που μεγαλώνει περισσότερο για τη 2η θέση: "Υπάρχει πάντα πίεση. Στο ποδόσφαιρο ζεις με την πίεση".

Για τις ευθύνες που έχει ο ίδιος και οι παίκτες: "Φυσικά είμαστε υπεύθυνοι. Και δεν είμαι χαρούμενος όταν βλέπω κάποιους παίκτες να μην είναι σε καλή κατάσταση. Έχουμε καλή ομάδα, αλλά δεν το είδαμε σήμερα".

Για την παρουσία του Νάτχο: "Έχει μόνο δέκα μέρες προπόνησης".

Για το πότε θα είναι έτοιμος ο Ινσαουράλδε: "Ο Ινσαουράλδε δεν είναι έτοιμος. Δεν ξέρω πότε ακριβώς. Πρέπει να περιμένουμε. Ήταν 6 εβδομάδες έξω".

Για το αν είναι πρόβλημα που ο Ινσαουράλδε ήρθε ανέτοιμος: "Είναι πρόβλημα. Αλλά ήταν ελεύθερος".

Για το ότι ο ΠΑΟΚ δεν ενισχύθηκε δραστικά στο κέντρο της άμυνας: "Έχουμε τον Βίτορ, τον Τζαβέλλα που έχει παίξει ως κεντρικός αμυντικός και παίζει καλύτερα εκεί απ' ότι ως αριστερός μπακ, τον Κατσουράνη που παίζει επίσης στο κέντρο, τον Ινσαουράλδε. Προσπαθώ να εξηγήσω ότι έχουμε κεντρικούς αμυντικούς".

Για το τι ευθύνεται και ο ΠΑΟΚ δεν παίζει καλά στα ματς με τους δυνατούς αντιπάλους: "Νομίζω ότι παίξαμε καλά κόντρα στον Ατρόμητο. Και αυτός είναι μεγάλη ομάδα. Φέραμε ισοπαλία. Είδατε το ματς; Ήμασταν καλύτεροι. Σήμερα ο Παναθηναϊκός ήταν ανώτερος. Αυτό είναι το ποδόσφαιρο".

Για το ότι οι παίκτες του έχασαν όλες τις μονομαχίες: "Υπήρχε μεγαλύτερη επιθετικότητα από τους παίκτες του Παναθηναϊκού, σε σχέση με τη δική μας ομάδα".

Για τον εκνευρισμό που έβγαζαν οι παίκτες του κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού, την έλλειψη ψυχραιμίας και ηρεμίας από την ομάδα: "Φυσικά δεν είμαι χαρούμενος. Προσπαθώ και στον Τζαβέλλα και στους υπόλοιπους παίκτες να μεταφέρω ηρεμία. Οι αθλητές έχουν τη φλόγα για τη νίκη. Όταν βλέπεις τη φάση του πρώτου λεπτού, καταλαβαίνω ότι οι παίκτες εκνευρίζονται".

Για το γεγονός ότι ο Στοχ ζήτησε συγγνώμη και επέστρεψε στην ομάδα, ενώ ο Χακόμπο παραμένει εκτός ομάδας: "Καταρχήν να πούμε ότι είμαστε χαρούμενοι με την απόδοση του Γλύκου. Ο Στοχ σήμερα ήταν στον πάγκο. Ο Χακόμπο είχε αρκετά παραπτώματα. Στην προπόνηση έκανε λάθη.

Η συμπεριφορά του είναι πολύ δύσκολα διαχειρίσιμη και τα λάθη του πολλαπλά. Τον συμπαθώ σαν άνθρωπο, αλλά τι θα γινόταν αν επέστρεφε ο Χακόμπο; Ίσως τότε να έπεφτε και η απόδοση του Γλύκου και αυτό θα ήταν επίσης κακό. Έχω μιλήσει με τους ανθρώπους του κλαμπ, με τη διοίκηση, με τους παίκτες. Θέλω να είμαι ειλικρινής και τίμιος".

............................................

Ο Στέφανος Αθανασιάδης υποστήριξε ότι αυτός και οι συμπαίκτες του είναι υπεύθυνοι για την κακή εμφάνιση του ΠΑΟΚ και την ήττα από τον Παναθηναϊκό.
Οι δηλώσεις του:

"Η άποψή μου είναι ότι κατεβήκανε μόνο οι 11 ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού, εμείς προσωπικά δεν κατεβήκαμε σ' αυτό το παιχνίδι, δεν ξέρω τι έφταιξε, αλλά είχα δηλώσει και πριν το παιχνίδι ότι αυτά τα παιχνίδια κερδίζονται με δύναμη και με πάθος, εμείς πιστεύω ότι σ' αυτό το παιχνίδι δεν το είχαμε αυτό κι όταν δεν το' χεις σ' ένα ντέρμπι, δεν έχεις πάθος, δεν παίζεις με δύναμη, σίγουρα έρχονται αυτά τα αποτελέσματα.

Αν δε συγκεντρωθούμε, αν δε συνέλθουμε κι αν δε σοβαρευτούμε σ' αυτά, στα επόμενα παιχνίδια πιστεύω θα έρθουν κι άλλες τέτοιες σφαλιάρες και είμαι πολύ, δεν μπορώ να, μετά από τέτοιο παιχνίδι όπως σου είπα, όταν χάνεις ένα τέτοιο παιχνίδι τα λόγια είναι περιττά, δεν ξέρω τι πρέπει να γίνει, πρέπει να κάτσουμε εμείς οι ποδοσφαιριστές και να τα βάλουμε κάτω και στα επόμενα παιχνίδια να δείξουμε ένα άλλο πρόσωπο".

Για τα σχέδια του ΠΑΟΚ που καταρρέουν μέσα σε δευτερόλεπτα: "Αυτά μόνο πιστεύω, μόνο εμείς τα κάνουμε, συζητάμε μια βδομάδα, 3-4 μέρες το πως πρέπει να παρουσιαστούμε σ' ένα τέτοιο παιχνίδι, μπαίνουμε μες στον αγωνιστικό χώρο και δεν κάνουμε απολύτως τίποτα. Γι' αυτό ευθύνονται οι ποδοσφαιριστές και κανένας άλλος, όταν δεν μπαίνεις μέσα στον αγωνιστικό χώρο και δεν είσαι συγκεντρωμένος 100% λογικό να χάσεις".


Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.400!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.400...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4