Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

09 Φεβρουαρίου 2019

Είδε το χρώμα της νίκης με ανατροπή (2013)

Σαν σήμερα στις 9/2/2013, για την 21η αγωνιστική της Super League ο "Δικέφαλος του Βορρά" κέρδισε με 3-1 στην Τούμπα τον ΟΦΗ, αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ στο 9' ...

O ΠΑΟΚ ξεκίνησε το παιχνίδι με μια αλλαγή της τελευταίας στιγμής, με τον Κώστα Κατσουράνη να βγαίνει από την αποστολή λόγω ίωσης. Το κενό του στην άμυνα πήρε ο Κατσικάς ενώ στην 11άδα μπήκε και ο Ρομπέρ.

Παρά το γεγονός ότι η ομάδα μπήκε με διάθεση στο ματς, δεν άργησαν να εμφανιστούν τα γνωστά προβλήματα. Η μπάλα δεν πήγαινε εύκολα στους επιθετικούς -παρά τη συντριπτική κατοχή- ενώ ο ΟΦΗ ήταν ιδιαίτερα επικίνδυνος στις αντεπιθέσεις του.
Η ψυχρολουσία ήρθε μόλις στο 9' όταν ο Περογαμβράκης με κεφαλιά έκανε το 0-1 φέρνοντας σύννεφα στην Τούμπα, που σήμερα πάντως δεν είχε περισσότερους από 6-7.000 θεατές.

Έξι λεπτά αργότερα ο Κλάους έχασε γκολ που δε χάνεται και στο 26' ο Ιτάνζ έπεσε στα πόδια του Περογαμβράκη (βρήκε μπάλα - πόδια) και αποσόβησε το 0-2, σε μια φάση που συζητήθηκε ...

Κάπου εκεί ο ΠΑΟΚ άρχισε σιγά σιγά να αφυπνίζεται. Σε αυτό έπαιξε ρόλο και η κερκίδα που με συνθήματα ζητούσε από τους παίκτες να παίξουν επιτέλους μπάλα...

Έτσι στο 38' ήρθε η ισοφάριση με τον Αθανασιάδη μετά από σέντρα του Λόρενς και ενώ η μπάλα βρήκε πριν φτάσει στο σκόρερ και το δοκάρι για να ολοκληρωθεί η ανατροπή στο 45' με κεφαλιά του Κατσικά μετά από εκτέλεση φάουλ του Λόρενς.
Στην επανάληψη ο ΠΑΟΚ σκόραρε με το καλημέρα και κάπου εκεί κλείδωσε το ματς. Δράστης ο Λίαμ Λόρενς που μετά τις δύο ασίστ ήρθε η σειρά του να σκοράρει με όμορφο διαγώνιο σουτ!

Η είσοδος του Ολίσε στο παιχνίδι έδωσε ακόμη πιο επιθετική πνοή στον ΠΑΟΚ που έφευγε πολύ γρήγορα στην επίθεση και απειλούσε συχνά πυκνά τους Κρητικούς. Και από εκεί που είχαμε στο πρώτο 30λεπτο τελικές με το σταγονόμετρο, άρχισαν να βγαίνουν η μία πίσω από την άλλη.

Ο Δικέφαλος παρά το 3-1 υπέρ του, κατέβασε στροφές μόνο προς το τέλος του παιχνιδιού και πρόσφερε θέαμα στον λίγο κόσμο που βρέθηκε στο γήπεδο.

Στα θετικά της αναμέτρησης το γεγονός ότι ο Δώνης έδωσε χρόνο συμμετοχής στους Πόποβιτς και Παπαδόπουλο, δύο 18χρονους νεαρούς από τα σπλάχνα της ομάδας, αμφότεροι πολλά υποσχόμενοι για το μέλλον του Δικεφάλου. Δεν πέρασε απαρατήρητη και η πολύ καλή παρουσία και του Λίαμ Λόρενς ...

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Ιτάνζ, Αποστολόπουλος, Λίνο, Σίλντεφελντ, Κατσικάς, Λάζαρ, Λόρενς, Καμαρά (83' Παπαδόπουλος), Σαλπιγγίδης (65' Πόποβιτς), Αθανασιάδης και Ρομπέρ (52' Ολίσε).

ΟΦΗ: Αγριμάκης, Βερόν, Σαρ, Μονιάκης, Κουτσιανικούλης (46' Μακρής), Παπάζογλου, Κουρδάκης, Λαμπρόπουλος, Ιωαννίδης (80' Κανούλας), Περογαμβράκης (76' Νύκταρης) και Μπούρμπος.

.....................................

Ο Γιώργος Δώνης, στη συνέντευξη τύπου που ακολούθησε μετά το τέλος του αγώνα στην Τούμπα, τόνισε τη σημασία που έχει η επιστροφή της ομάδας στα θετικά αποτελέσματα...
Τα όσα είπε ο τεχνικός του Δικεφάλου:

"Είναι σημαντικό ότι επανήλθαμε στις νίκες και αυτό που πρέπει να κοιτάξουμε στη συνέχεια είναι να προσαρμοστούν τα νέα παιδιά που ήρθαν στην ομάδα για να έχουμε καλύτερο σύνολο και καλύτερη απόδοση και αυτό είναι το σημαντικό για την ομάδα".

Για το αν αυτές οι προσθήκες του Ιανουαρίου βοηθούν την ομάδα να παίξει το 4-4-2, τόνισε: "Εγώ θεωρώ ότι δεν παίζουμε κλασσικό 4-4-2 αφού ο Λόρενς είναι πιο ελεύθερος επιθετικός. Εμείς πρέπει να χρησιμοποιήσουμε τα χαρακτηριστικά που έχουν οι νέοι παίκτες έτσι ώστε να παίξουμε όπως επιθυμούμε".

Για το ότι στο 28' (στον τραυματισμό του Περογαμβράκη) μάζεψε όλους τους παίκτες στον πάγκο για να τους κάνει συστάσεις, ανέφερε: "Το έχω ξανακάνει στο παρελθόν στην καριέρα μου. Αυτά είναι πράγματα εσωτερικά και δεν χρειάζεται να τα αναλύσω. Απλά δεν παίζαμε σωστά, δεν μου άρεσαν αυτά που βλέπαμε και ζήτησα να αντιδράσουμε".

Για το αν στόχος του είναι στις αρχές του Μάρτη οι νέοι παίκτες να είναι έτοιμοι: "Δεν βάζω τέτοιο στόχο. Πρέπει να εκμεταλλευόμαστε την κάθε μέρα. Τα παιδιά δείχνουν διάθεση. Κάθε μέρα που περνά πρέπει να δουλεύουμε και να συνεχίσουμε να προοδεύουμε".

Για τα προβλήματα που αντιμετώπιζε η άμυνα στο πρώτο ημίωρο, σημείωσε: "Ήταν ένα ειδικό παιχνίδι, με βάση τα προβλήματα που είχαμε την τελευταία στιγμή και αναφέρομαι στις απουσίες των Φωτάκη και Κατσουράνη. Ο Φωτάκης, αν και τον περιμέναμε να παίξει, πονούσε, ενώ ο Κατσουράνης αρρώστησε. Έγιναν σημαντικές αλλαγές πριν το παιχνίδι, αλλά αν θέλετε την άποψή μου γι' αυτό, πρέπει πιο πολύ να πιέζουμε τον κάτοχο της μπάλας πριν φθάσει αυτή στην περιοχή μας και μετά παίζει ρόλο η ταχύτητα και τα χαρακτηριστικά των παικτών".

.................................

Ο Άλβες Λίνο παραχώρησε δηλώσεις μετά το τέλος του αγώνα και μίλησε για την επιστροφή της ομάδας στις νίκες μετά τον κακό διάστημα του Ιανουαρίου αλλά και για το χειροκρότημα που εισέπραξε από τον κόσμο.
Αναλυτικά:

"Σήμερα τα καταφέραμε. Ο Ιανουάριος δεν ήταν καλός μήνας για εμάς, είχαμε μόνο μια καλή νίκη στο Κύπελλο. Θέλουμε να πάμε με διαφορά στα play offs, αλλά δεν κερδίσαμε τον Αστέρα, ενώ προσπαθήσαμε για ένα καλό αποτέλεσμα απέναντι στον Άρη και δεν τα καταφέραμε. Η σημερινή νίκη μας δίνει περισσότερη αυτοπεποίθηση για τα επόμενα παιχνίδια".

Για το χειροκρότημα που εισέπραξε από τον κόσμο: "Σίγουρα σε όλες τις ομάδες ο κόσμος εκτιμά το χαρακτήρα και την προσφορά των παικτών. Τέσσερα χρόνια εδώ προσπαθώ να κάνω καλύτερα πράγματα, να είμαι ο εαυτός μου. Εγώ είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι στον ΠΑΟΚ, είμαι ευτυχισμένος και παίρνω αυτοπεποίθηση για να παίζω καλύτερα".

Για τις προσθήκες που έγιναν τον Ιανουάριο, σχολίασε: "Είναι παίκτες με μεγάλη ποιότητα. Σίγουρα στο δεύτερο παιχνίδι έδειξαν ότι έχουν ικανότητες για να μας βοηθήσουν πολύ. Εμείς οι παλιοί πρέπει να τους βοηθήσουμε να προσαρμοστούν γρήγορα".

...................................

Ο τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ Σαρλ Ιτάνζ μίλησε για το παιχνίδι με τον ΟΦΗ, ενώ στάθηκε ιδιαίτερα στις δηλώσεις του στο πέναλτι που ζήτησαν οι φιλοξενούμενοι.
Διαβάστε τα όσα είπε:

Μιλώντας για τον αγώνα σχολίασε: "Δεν ξεκινήσαμε όπως θα έπρεπε το ματς, καθώς βρεθήκαμε νωρίς πίσω στο σκορ. Μπορέσαμε όμως στη συνέχεια να το γυρίσουμε και αυτό είναι που μετράει τελικά".

Για το δικό του ντεμπούτο στην Τούμπα, ανέφερε: "Τα συναισθήματά μου είναι πολλά για το σημερινό ντεμπούτο μου στο γήπεδό μας. Χαίρομαι πραγματικά που είμαι μέλος ενός πολύ μεγάλου κλαμπ".

Σχολιάζοντας τη φάση στην οποία ο ΟΦΗ ζήτησε πέναλτι είπε: "Είναι μια απόφαση του διαιτητή. Εγώ δεν είχα καμία πρόθεση να χτυπήσω τον αντίπαλο, πήγα για την μπάλα. Συνήθως οι αντίπαλοι διαμαρτύρονται σε τέτοιες φάσεις, αλλά το ποδόσφαιρο μην ξεχνάμε πως είναι αντρικό άθλημα".

Κλείνοντας αναφέρθηκε στην παρουσία των νέων παικτών στην ομάδα: "Πρέπει να βρούμε έναν τρόπο για να παίξουμε καλά όλοι μαζί. Είμαστε πολλοί νέοι παίκτες στην ομάδα, όλοι έχουμε φιλοδοξίες. Θέλουμε να προχωρήσουμε όσο το δυνατόν πιο μακριά και να πετύχουμε τους στόχους μας".

...............................

O Γιώργος Κατσικάς εμφανίστηκε ικανοποιημένος με τη νίκη του ΠΑΟΚ επί του ΟΦΗ και την επιστροφή της ομάδας στα θετικά αποτελέσματα ...
Αναλυτικά τα όσα είπε:

Αρχικά μιλώντας για τη νίκη του ΠΑΟΚ είπε: "Ήταν μια πολύ σημαντική νίκη, μας αναπτέρωσε το ηθικό, πιστεύω πως θα πάμε στην έδρα της ΑΕΚ και θα κάνουμε το ίδιο που κάναμε σήμερα με τον ΟΦΗ".

Για το χρόνο που πέρασε χωρίς ο ΠΑΟΚ να έχει νίκη υπογράμμισε: "Μπορεί να είναι πολλοί οι λόγοι, ο προπονητής ξέρει το τι συμβαίνει στην ομάδα καλύτερα από εμάς, πιστεύω ότι σε όλους μπορεί να τύχει κάποιο κακό σερί, ελπίζω να το αφήσουμε πίσω και να προχωρήσουμε μπροστά".

Για την εικόνα του πρώτου ημιχρόνου δήλωσε: "Το γεγονός ότι δεχτήκαμε γκολ στις αρχές του αγώνα, μας κακοφάνηκε, έπρεπε να αντιδράσουμε θετικά, κάτι το οποίο κάναμε στο δεύτερο μισό κυρίως του πρώτου ημιχρόνου και πήραμε το ελαφρύ προβάδισμα με το οποίο μπήκαμε στα αποδυτήρια"...

Όσο για το τι τους είπε ο προπονητής στην ανάπαυλα ... "Όταν μπήκαμε μέσα στα αποδυτήρια "μας τσίτωσε" μας έδωσε αυτοπεποίθηση περισσότερη, να πιστέψουμε στους εαυτούς μας και να μπούμε στο δεύτερο καταβάλλοντας μεγάλη προσπάθεια για να πετύχουμε περισσότερα γκολ".

Για το αν οι διαμαρτυρίες του κόσμου ήταν μια μορφή πίεσης προς τους παίκτες, τόνισε: "Σίγουρα όλοι γνωρίζουμε σε ποια ομάδα παίζουμε, η πίεση του κόσμου και οι απαιτήσεις του είναι πολύ μεγάλες και εμείς προσπαθούμε να κατανοήσουμε το γεγονός αυτό και να σταθούμε καλύτερα μες στο γήπεδο".

Τέλος μιλώντας για τη δική του παρουσία πρόσθεσε: "Το γκολ μου έδωσε αυτοπεποίθηση, πιστεύω και στη συνέχεια αν με εμπιστευτεί ο προπονητής μου να πάω το ίδιο καλά όπως και σήμερα" ...

...................................

Ο Λίαμ Λόρενς στάθηκε στη σημασία της νίκης επί του ΟΦΗ και τόνισε πως αυτός και οι συμπαίκτες του θα προσπαθήσουν για το καλύτερο στη συνέχεια ...
Αναλυτικά όσα είπε ο Ιρλανδός:

Μιλώντας για τη σημασία της νίκης, τόνισε: "Χρειαζόμασταν αυτή τη νίκη, ήταν πολύ σημαντική. Έπρεπε να μπούμε και να κερδίσουμε. Σημειώσαμε τρία γκολ, πήραμε τρεις βαθμούς, αυτό είναι που έχει σημασία στο ποδόσφαιρο και μας χρειαζόταν για να συνεχίσουμε στο πρωτάθλημα".

Για το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ βρέθηκε πίσω στο σκορ στο ξεκίνημα του αγώνα, ανέφερε: "Δεν μπορώ να δώσω εξήγηση γιατί δεν ξεκινήσαμε καλά στο παιχνίδι, μόνο μετά την ισοφάριση αρχίσαμε να είμαστε όλο και καλύτεροι. Στο ημίχρονο ο προπονητής μας είπε με έντονο τρόπο ότι πρέπει να βελτιωθούμε και στο δεύτερο μέρος νομίζω είχαμε την πλήρη κατοχή και μπορούσαμε να σημειώσουμε περισσότερα γκολ".

Τέλος σε ερώτηση αν η νίκη με τον ΟΦΗ μπορεί να καλύψει όλα αυτά που ταλαιπώρησαν την ομάδα ενόψει της συνέχειας απάντησε: "Η νίκη βοηθά. Χρειαζόμασταν τους τρεις βαθμούς. Ήταν πάρα πολύ σημαντικοί. Όλη την εβδομάδα προετοιμαζόμασταν γι αυτό το παιχνίδι. Από εδώ και πέρα πρέπει να κοιτάξουμε πώς θα γίνουμε όλο και πιο δυνατοί".

..................................

Ο Γκόρντον Σίλντενφελντ αναφέρθηκε στις υψηλές απαιτήσεις που υπάρχουν από τους παίκτες του ΠΑΟΚ.
Τα όσα δήλωσε:

Ποια η άποψή σου για το παιχνίδι με τον ΟΦΗ; Άρχισε άσχημα, αλλά εξελίχθηκε πολύ καλά για τον ΠΑΟΚ... "Αρχίσαμε πολύ άσχημα το πρώτο ημίχρονο, νομίζω ήταν το χειρότερο εικοσάλεπτο της καριέρας μου. Το καλό είναι ότι τύχη ήταν με το μέρος μας, όπως λένε η τύχη πάει με τους τολμηρούς. Στο δεύτερο ημίχρονο παίξαμε, με τον τρόπο που θα πρέπει να κάνουμε πάντα. Ήμασταν καλοί, επιθετικοί και πετύχαμε και γκολ".

Είχες αγωνιστεί και στο παιχνίδι με την Ξάνθη, έπαιξες και κόντρα στον ΟΦΗ. Θεωρείς ότι με τις μεταγραφές που έγιναν ο ΠΑΟΚ είναι πλέον μία άλλη ομάδα; "Δεν είναι νέα ομάδα, απλά έχουμε κάποιους νέους παίκτες. Χρειαζόμαστε λίγο χρόνο, κάποια παιχνίδια να δέσουμε ως ομάδα, να παίξουμε καλύτερα, να μάθουμε ο ένας το παιχνίδι του άλλου. Παιχνίδι με παιχνίδι θα δείχνουμε ότι μπορούμε να γίνουμε καλύτεροι και ελπίζω σύντομα να φθάσουμε στο ανώτερο επίπεδο".

Πιστεύεις ότι ο ΠΑΟΚ θα μπορέσει τελικά να κατακτήσει τη δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα; "Δεν μου αρέσει να μιλώ για τη δεύτερη θέση, γιατί μ' αρέσει να παλεύω για την πρωτιά. Υπάρχει, όμως, μεγάλη βαθμολογική διαφορά από τον Ολυμπιακό. Για φέτος, είμαι σίγουρος ότι θα είμαστε δεύτεροι, αλλά για του χρόνου, αν η ομάδα διατηρηθεί όπως είναι, πιστεύω ότι θα πάμε για την πρώτη θέση".

Μπροστά σας υπάρχει το παιχνίδι με την ΑΕΚ. Σε προβληματίζει λόγω του ονόματος και της ιστορίας του αντιπάλου; "Την ΑΕΚ τη γνωρίζω, αλλά δεν είναι η ομάδα του παρελθόντος. Το... πρόβλημα είμαστε εμείς. Ξέρω ότι έχουμε καλούς παίκτες, προσωπικότητες, αν παίξουμε όπως πρέπει δεν θα έχουμε κανένα πρόβλημα".

Ο κόσμος του ΠΑΟΚ είναι ιδιαίτερα απαιτητικός. Θα ήθελες να του στείλεις κάποιο μήνυμα; "Οι οπαδοί έχουν το μέγιστο πάθος για την ομάδα τους. Το σέβομαι, μου αρέσει ότι όλοι ζουν για το ποδόσφαιρο, αλλά πιστέψτε με και εμείς οι παίκτες θέλουμε να δίνουμε το καλύτερο καθημερινά, σε κάθε παιχνίδι. Σίγουρα αν δεν παίζουμε καλά, αξίζουμε την κριτική τους. Όμως προσπαθούμε να δίνουμε τον καλύτερο εαυτό μας για να τους ικανοποιούμε".

Οι απαιτήσεις του κόσμου δημιουργούνται από το γεγονός πώς υπάρχει ιδιοκτήτης που επιλύει τα οικονομικά προβλήματα του συλλόγου... "Το πιο σημαντικό σε μία ομάδα είναι οι παίκτες να είναι ικανοποιημένοι. Τότε δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους. Έτσι ένα κλαμπ είναι υγιές, με καλούς οπαδούς. Αν ο ΠΑΟΚ συνεχίσει έτσι, μπορεί να φθάσει πολύ πιο ψηλά".
Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.400!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.400...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4