Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

09 Φεβρουαρίου 2019

Διπλό με ανατροπή στο «Ελ Πάσο» (2003)

Σαν σήμερα στις 9/2/2003, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε εκτός έδρας την Καλλιθέα, σε παιχνίδι της 18ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της περιόδου 2002-2003 ... 

Ο Δικέφαλος με τον Άγγελο Αναστασιάδη στον πάγκο του, μπροστά σε περίπου 3.000 θεατές (1.922 τα εισιτήρια), πήρε τη νίκη με 1-2, παρά το γεγονός ότι βρέθηκε πίσω στο σκορ στο 11ο λεπτό, από γκολ που σημείωσε ο Φάνης Γκέκας με κοντινό σουτ. 
Λίγο αργότερα ο διαιτητής Σπυρόπουλος έκλεισε τα μάτια σε ανατροπή του Γεωργιάδη από τον εριστικότατο Κουτσουπιά, μη καταλογίζοντας το πέναλτι, αλλά δεν απέβαλε τον παίκτη των γηπεδούχων, ο οποίος στη συνέχεια πουλούσε «τσαμπουκά»! 

Στο 22ο λεπτό ο Καφές με ωραίο τελείωμα πλάσαρε εύστοχα τον Σουλογάνη και ισοφάρισε, ένα γκολ που πανηγυρίστηκε έξαλλα από τους 600 οπαδούς του ΠΑΟΚ που βρέθηκαν στο Ελ Πάσο. 
Στο ακριβώς επόμενο λεπτό, ο Οκκάς με ατομική προσπάθεια και υποδειγματικό πλασέ πέτυχε το 1-2 με τη βοήθεια και του Κουτσουπιά, που με προβολή της απελπισίας βρήκε την μπάλα πριν αυτή καταλήξει στα δίχτυα.
Η Καλλιθέα προσπάθησε να φτάσει στην ισοφάριση χωρίς να τα καταφέρει, με τον ΠΑΟΚ να είναι πολύ επικίνδυνος στην αντεπίθεση και να χάνει σημαντικές ευκαιρίες για το 1-3, με τους Γεωργιάδη - Κουτσόπουλο!
 
Οι συνθέσεις: 

Καλλιθέα (Τεννές): Σουλογάνης, Νταμπρόφσκι, Γκεοργκίεφ, Γόγολος, Κουλακιώτης, Κουτσουπιάς (46' Ντάνι), Ντραγκίσεβιτς (35' Τσιμπλίδης), Πέτκοβιτς (62' Καούνος), Σαββίδης, Τάτσης, Γκέκας.

ΠΑΟΚ (Αναστασιάδης): Τοχούρογλου, Αμπονσά, Χασιώτης, Εγκωμίτης (78' Νάστος), Καραδήμος (64' Κουτσόπουλος), Κούτσης, Κουκιέλκα, Καφές (59' Σαλπιγγίδης), Μάρκος, Γεωργιάδης, Οκκάς.

Δηλώσεις: 
 
Άγγελος Αναστασιάδης: «Ήταν ένα πάρα πολύ δύσκολο παιχνίδι το σημερινό και πολύ κρίσιμο για τη συνέχεια. Ο μόνος λόγος που φοβόμουν το παιχνίδι ήταν το πολύ άσχημο τερέν, είναι αδιανόητο να παίζεται ποδόσφαιρο σε τέτοια γήπεδα και λυπάμαι και την Καλλιθέα που θα συνεχίσει να παίζει σε αυτό το γήπεδο! 

Αυτό είναι πάρα πολύ άσχημο και για την ομάδα της Καλλιθέας και για τον φίλο μου τον Μπάμπη Τεννέ, ο οποίος πρέπει να βρει λύσεις για αυτήν την απελπιστική κατάσταση που υπάρχει στον αγωνιστικό χώρο. 

Ο ένας ο λόγος λοιπόν ήταν ότι έπρεπε να κερδίσουμε για να είμαστε ζωντανοί στους στόχους μας και ο άλλος ο λόγος ήταν για τον Παναγιώτη τον Κατσούρη που χάσαμε, Αιωνία η μνήμη του».
Διονύσης Χασιώτης: «Κάναμε μια πάρα πολύ σπουδαία νίκη, η οποία θα μας βοηθήσει να είμαστε ψηλά στη βαθμολογία και να είμαστε μες στους στόχους. Σίγουρα από εδώ και πέρα όλα τα παιχνίδια είναι το ίδιο δύσκολα, είτε με μικρές είτε με μεγάλες ομάδες και θα πρέπει να βρίσκουμε τον τρόπο να φτάνουμε στη νίκη».

* Τη σεζόν 2002-2003, ο Δικέφαλος παρά τα πολλά του προβλήματα, τερμάτισε 4ος, εξασφαλίζοντας ευρωπαϊκό εισιτήριο, ενώ κατέκτησε και το τέταρτο Κύπελλο της ιστορίας του! Συγκέντρωσε 53 βαθμούς, με 16 νίκες - 5 ισοπαλίες - 9 ήττες, με τέρματα 59-38.

* Στον πάγκο του ΠΑΟΚ κάθισε όλη τη χρονιά 2002-2003 ο Άγγελος Αναστασιάδης, όπως άλλωστε συνέβη και την επόμενη, 2003-2004! 

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.400!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.400...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4