Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

09 Φεβρουαρίου 2019

Νίκησε Παναχαϊκή στην πρεμιέρα του β' γύρου! (1975)

Σαν σήμερα στις 9/2/1975, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στην Τούμπα την Παναχαϊκή, σε παιχνίδι της 18ης αγωνιστικής (1ης του β' γύρου), του πρωταθλήματος της περιόδου 1974-1975 ...

Ο Δικέφαλος με τον Ούγγρο τεχνικό Γκιούλα Λόραντ στον πάγκο του, μπροστά σε περίπου 15.000 θεατές, πήρε τη νίκη με 3-1, με γκολ που σημείωσαν οι Αναστασιάδης (2) και Σαράφης.

Η ομάδα έπαιξε πολύ καλό ποδόσφαιρο και έφτασε σε μια δίκαιη επικράτηση έχοντας και πάλι τον Σταύρο Σαράφη στην αρχική της σύνθεση, η παρουσία του οποίου έδωσε μεγαλύτερη ζωντάνια και αγωνιστικότητα στη μεσαία γραμμή.
Το σκορ άνοιξε μόλις στο 3' ο Αναστασιάδης για να ισοφαρίσει στο 20' ο Στραβοπόδης με απευθείας εκτέλεση φάουλ, ξυπνώντας στην Τούμπα μνήμες του '73.
Στο 27' ο διαιτητής Καρβέλης έδωσε πέναλτι υπέρ μας, το οποίο μετέτρεψε σε γκολ ο Αναστασιάδης, δίνοντας νέο προβάδισμα στον ΠΑΟΚ.
Tο τελικό 3-1 διαμορφώθηκε στο 48' από τον Σταύρο Σαράφη, που έβαλε ταφόπλακα στα όνειρα των Πατρινών να φύγουν με αποτέλεσμα από την Τούμπα...
Γούναρης, Σαράφης, Αποστολίδης, Ιωσηφίδης και Παρίδης οι καλύτεροι από πλευράς ΠΑΟΚ, ενώ από την Παναχαϊκή ξεχώρισαν οι Λεβέντης, Στραβοπόδης, Σπυρόπουλος, Μιχαλόπουλος.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Ντεκ, Γούναρης, Ιωσηφίδης, Φουντουκίδης, Πέλλιος, Τσιλιγκιρίδης, Παρίδης, Σαράφης (84' Κερμανίδης), Αποστολίδης, Κούδας, Αναστασιάδης.

Παναχαϊκή: Κυριακίδης, Ζουάννος (84' Δρουγούτης), Καλφίν, Λεβέντης, Σίδερης, Παπάς, Ρήγας (46' Μιχαλόπουλος), Σπυρόπουλος, Σταματελόπουλος, Στραβοπόδης, Σπεντζόπουλος.
* Στο πρωτάθλημα της σεζόν 1974-1975 ο ΠΑΟΚ, με τον Γκιούλα Λόραντ πλέον στον πάγκο τερμάτισε στη 3η θέση, εξασφαλίζοντας το ευρωπαϊκό εισιτήριο. Η ομάδα ξεκίνησε τη χρονιά με τον Λες Σάνον (2 ματς -2 ήττες!), στη συνέχεια ανέλαβε για 8 παιχνίδια ο Απόστολος Πρόγιος (6 νίκες, 2 ισοπαλίες), για να τον διαδεχτεί ο Λόραντ (24 παιχνίδια, 13 νίκες - 6 ισοπαλίες - 5 ήττες). Συγκέντρωσε 46 βαθμούς με τέρματα 73-28.

* Ο Ελβετός τερματοφύλακας Ρενέ Ντεκ που διαβάσατε πιο πάνω στη σύνθεση του ΠΑΟΚ, αγωνίστηκε στον Δικέφαλο εκείνη τη σεζόν, παίζοντας σε 31 ματς, δεχόμενος 25 γκολ.

* Στην αρχική εικόνα από το συγκεκριμένο παιχνίδι, διακρίνεται ο Γιώργος Κούδας σε μια επέλασή του, με τον Λεβέντη να ετοιμάζεται να τον αντιμετωπίσει.



Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.400!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.400...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4