Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

09 Φεβρουαρίου 2019

Συνέτριψε τον Μακεδονικό το μακρινό 1929...


Σαν σήμερα στις 9/2/1929, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε σε φιλικό παιχνίδι στο γήπεδο του Άρη, τον Μακεδονικό, στο πλαίσιο της προετοιμασίας του για το πρωτάθλημα Θεσσαλονίκης που ήταν σε εξέλιξη...

Ο Δικέφαλος παρατάχτηκε στο γήπεδο με σημαντικές απουσίες καθώς δεν αγωνίστηκαν οι Βλάχου, Γρηγοριάδης, Λιανόπουλος, στις θέσεις των οποίων έπαιξαν παίκτες από τη β' ομάδα.

Με δύο γκολ που σημείωσαν οι Ετιέν και Παντερμαλής, ο ΠΑΟΚ πήγε στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του ημιχρόνου, προηγούμενος 2-0, ενώ στην επανάληψη οι Παντερμαλής, Τσολακίδης, Ετιέν (με πέναλτι), ανέβασαν τον δείκτη του σκορ στα επίπεδα του 5-0.

Το μόνο που κατάφεραν οι παίκτες του Μακεδονικού, ήταν να σημειώσουν το γκολ της τιμής, με πέναλτι που εκτέλεσε ο Λούσης, λίγα λεπτά πριν ο διαιτητής Οπλοποιός σφυρίξει τη λήξη της αναμέτρησης.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Παπαδόπουλος, Βεντουρέλης, Βλαστάρδης, Μαντεκάτος, Μακαρονόοπυλος, Γεωργιάδης, Μαλαξόπουλος, Παντερμαλής, Τσολακίδης, Ετιέν, Πάγκαλος Χρ.

Μακεδονικός: Καρμενίδης, Γιαννόπουλος, Λούσης, Ρουσιάδης, Βογίνης, Ιωαννίδης, Κεσόγλου, Κουδουνάς, Χαριστού ΙΙ, Κώνστας, Χαριστού Ι.

* Ο ΠΑΟΚ τη σεζόν 1928-1929 τερμάτισε στη 1η θέση του πρωταθλήματος Θεσσαλονίκης με 18 βαθμούς και 30-8 τέρματα. Είχε σε 10 ματς, 8 νίκες και 2 ισοπαλίες! 

Η ομάδα μας ισοβάθμησε στην πρώτη θέση με τον Άρη, όμως στους αγώνες μπαράζ για την ανάδειξη του πρωταθλητή που έγιναν στο γήπεδο του Ηρακλή, στο πρώτο ματς ήρθαμε ισόπαλοι 1-1 και στο δεύτερο χάσαμε με 4-3, αν και προηγηθήκαμε 2-0 .

* Η αρχική εικόνα είναι από την τελετή έναρξης του τοπικού πρωταθλήματος της περιόδου 1928-1929.


Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.400!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.400...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4