Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

28 Οκτωβρίου 2018

Πρόκριση με διπλό στο "Γεντί Κουλέ" (2009)

Σαν σήμερα στις 28/10/2009, ο ΠΑΟΚ, στο πλαίσιο του δ' γύρου της διοργάνωσης, νίκησε τον ΟΦΗ με 0-1 και πέρασε στην επόμενη φάση...

Χωρίς να φτάσει σε υψηλά επίπεδα απόδοσης ο ΠΑΟΚ πέρασε στους "16 " του κυπέλλου, σε ένα ματς που δεν είχε ρυθμό στο μεγαλύτερο μέρος του. 

Με σύστημα 4-4-2 ξεκίνησε ο ΠΑΟΚ στο "Γεντί Κουλέ", έχοντας στην άμυνα τους Μουν, Κονρέρας, Μαλεζά, Λίνο, στα χαφ Αραμπατζή, Βιτόλο, Βερόν και Σορλέν ενώ προωθημένοι ξεκίνησαν οι Παπάζογλου και Βιεϊρίνια. 

Στις κερκίδες του γηπέδου βρέθηκαν και 300 περίπου οπαδοί του «Δικεφάλου», κυρίως από τους νομούς της Κρήτης και αρκετά μέλη της διοίκησης της ομάδας με επικεφαλής τον Ζήση Βρύζα.

Το παιχνίδι έγινε σε ένα εξαιρετικό κλίμα με τους φίλους και των δύο ομάδων να φωνάζουν -συντονισμένα- συνθήματα, εναντίον "κοινών εχθρών". Είναι γνωστοί οι δεσμοί φιλίας που υπάρχουν μεταξύ των οπαδών του ΟΦΗ και του ΠΑΟΚ αυτό απλά επιβεβαιώθηκε και εκείνη τη μέρα.
Με αλλαγές λοιπόν σε πρόσωπα, αλλά και σε σχήμα -σε σχέση με τα τελευταία ματς - παρέταξε τον "Δικέφαλο" ο Σάντος. 

Αυτή τη φορά η ομάδα δεν άρχισε "μαζεμένα", αλλά προσπάθησε να επιβάλλει από την αρχή το ρυθμό της και να δημιουργήσει τις απαραίτητες προϋποθέσεις, ώστε να καθαρίσει το ματς και να εξασφαλίσει την πρόκριση στους "16" του κυπέλλου .

Μετά το 20λεπτο όμως είδαμε - για ένα δεκαπεντάλεπτο - και πάλι τον ΠΑΟΚ να μην μπορεί να κρατήσει τον έλεγχο στο χώρο του κέντρου και έτσι η κρητική ομάδα έγινε επικίνδυνη για τα καρέ μας, δημιουργώντας κάποιες επικίνδυνες καταστάσεις που ευτυχώς πέρασαν ανώδυνα.

Στο 39' ο Παπάζογλου εκμεταλλεύτηκε λάθος απόκρουση του Νατσούρα και πλασάροντας από το ύψος της μεγάλης περιοχής τον Βεζυρίδη- που πραγματοποιούσε έξοδο- έγραψε το 0-1.

Το σκηνικό άλλαξε μετά το 0-1 και κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο όταν ο ΠΑΟΚ "πατούσε" καλύτερα στο γήπεδο πρεσάροντας ψηλά και αναγκάζοντας του παίκτες του ΟΦΗ να κάνουν λάθη. Η εικόνα αυτή συνεχίστηκε σε όλο το 2ο ημίχρονο με τον Δικέφαλο να έχει τον έλεγχο του ματς χωρίς όμως να εντυπωσιάσει... 

Όταν χρειάστηκε πάντως ο Σάντος κάνοντας την αλλαγή του Γκαρσία "έδεσε" ακόμα περισσότερο τον χώρο της μεσαίας γραμμής, σφραγίζοντας τη νίκη-πρόκριση της ομάδας στους "16" του θεσμού.

Έξυπνη επίσης η κίνηση του Πορτογάλου να περάσει τον Κουτσιανικούλη στη θέση του Μουν στο 46', με την οποία ουσιαστικά "κλειδαμπάρωσε" το ματς, καθώς ο ΠΑΟΚ έγινε πιο επικίνδυνος στις αντεπιθέσεις, διαθέτοντας δύο εξαιρετικά γρήγορους κυνηγούς στο γήπεδο (Κουτσιανικούλη - Βιεϊρίνια)

Όσο για τον Παπασταμάτη, γύρω από το όνομα του οποίου έγινε πολύς ντόρος τις τελευταίες μέρες, δεν τα πήγε άσχημα σήμερα. Βέβαια τον βοήθησε η μορφή του ματς και το γεγονός ότι δεν έγινε η "μεγάλη φάση". 

Αντίθετα ελέγχεται ο επόπτης που άφησε στη φάση του 34' τον Βλόνταρτσικ να απειλήσει τον Κρέσιτς από καθαρή θέση οφ σάιντ ...
Οι συνθέσεις:

ΟΦΗ:
Βεζυρίδης, Σταυρακάκης (46΄ Λάμεσιτς), Νατσούρας, Μπερτίν, Κωνσταντινίδης, Κιάσσος, Οργκανίστα, Μαρίνκοβιτς, Μανούσος, Μπουτ (64΄ Καρακατσάνης), Βλόνταρτσικ.

ΠΑΟΚ: Κρέσιτς, Μουν (46' Κουτσιανικούλης) , Λίνο, Μαλεζάς, Κοντρέρας, Βιτόλο, Βερόν (73΄Γκαρσία), Σορλέν, Αραμπατζής, Βιεϊρίνια (86' Φωτάκης), Παπάζογλου.

 
* Με το σφύριγμα της λήξης του αγώνα από τον Παπασταμάτη οι παίκτες του "Δικέφαλου" πέταξαν τις φανέλες στους οπαδούς που βρισκόταν στο πέταλο του "Θ. Βαρδινογιάννης", ανταμείβοντάς τους για τη δυναμική συμπαράστασή τους, σε όλη τη διάρκεια του ματς.

* Την κρητική φιλοξενία ένιωσαν οι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ που βρέθηκαν στο "Γεντί Κουλέ", καθώς πριν την σέντρα συνέφαγαν στα γραφεία των συνδέσμων φίλων ΟΦΗ "Snakes 4" και "Θύρα 4 Black Army" και κατόπιν αναχώρησαν μαζί για το γήπεδο.

Δηλώσεις Σάντος...

Ο Πορτογάλος προπονητής στην συνέντευξη τύπου τόνισε: «Ήμασταν κακοί στο πρώτο μέρος. Ο ΟΦΗ ήταν ανώτερος, είχε σωστή νοοτροπία, αποφασιστικότητα και κέρδισε τις περισσότερες μονομαχίες. Εμείς ανοίξαμε τυχαία το σκορ, αλλά έτσι είναι το ποδόσφαιρο.

Στο δεύτερο 45λεπτο ανεβάσαμε την απόδοσή μας, ο αντίπαλος δεν μας απείλησε και εμείς είχαμε τις ευκαιρίες για να κάνουμε το 2-0. Διαχειριστήκαμε καλύτερα τον αγώνα και πήραμε την πρόκριση. Έχουμε στόχο το Κύπελλο και είναι σημαντικό να σκεφτούμε τι εμφάνιση κάναμε στο πρώτο μέρος. Συγχαρητήρια στον ΟΦΗ».

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4