Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

28 Οκτωβρίου 2018

Πρόκριση με δύο γκολ του Μπακαγιόκο! (2008)

Σαν σήμερα στις 28/10/2008, ο ΠΑΟΚ για τον γ' γύρο του Κυπέλλου Ελλάδας, αντιμετώπισε εκτός έδρας τον Μακεδονικό Νεάπολης και επικράτησε με 1-2...

Ο Δικέφαλος με τον Φερνάντο Σάντος στον πάγκο του, κόντρα στον Μακεδονικό στο γήπεδο της Ευκαρπίας, μπροστά σε περίπου 4.000 οπαδούς του, κατάφερε να πάρει την πρόκριση για την επόμενη φάση του Κυπέλλου χάρη σε δύο γκολ του Μπακαγιόκο.

Η ομάδα παρατάχθηκε με πάρα πολλές αλλαγές κάτι το οποίο φάνηκε να την επηρεάζει ιδιαίτερα και παρουσίασε μία εικόνα τελείως διαφορετική από αυτή που είχαμε συνηθίσει να βλέπουμε.

Πολλά ατομικά λάθη και κακές επιλογές από τους παίχτες, οι οποίοι έδειχναν να τα έχουν χαμένα σε πολλές περιπτώσεις παρά το ότι έπαιζαν με μία ομάδα Γ' Εθνικής.

Το σκορ άνοιξε πολύ νωρίς στο 3' ο Μπακαγιόκο με σουτ μέσα από την περιοχή μετά από λάθος της άμυνας του Μακεδονικού. Δύο λεπτά όμως αργότερα, οι γηπεδούχοι κατάφεραν να ισοφαρίσουν μετά από εκτέλεση φάουλ από δεξιά και αδράνεια της άμυνας με ταυτόχρονη άσχημη εκτίμηση της φάσης από τον Γλύκο, ο Κλοκίδης σε κενή εστία έκανε το 1-1.

Στη συνέχεια ο ΠΑΟΚ πήρε τον έλεγχο του αγώνα, έχοντας την κατοχή της μπάλας όμως τα λάθη και οι ασυνεννοησίες στο χώρο που ο ΠΑΟΚ μέχρι και σήμερα ήταν πολύ δυνατός (κέντρο και άμυνα) έδιναν την ευκαιρία στον Μακεδονικό να δημιουργήσει φάσεις και δεν άφηναν τον ΠΑΟΚ να πιάσει ρυθμό και να πιέσει την αντίπαλη εστία.

Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Αθανασιάδης θα κερδίσει ένα φάουλ έξω από την περιοχή, ο Γεωργίου θα το εκτελέσει με τον Μπιζέρα να παίρνει την κεφαλιά και εν συνεχεία τον Μπακαγιόκο με κοντινό πλασέ να κάνει το 1-2 που έμελλε να είναι και το τελικό αποτέλεσμα.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο ΠΑΟΚ μπήκε πιο οργανωμένος και προσπάθησε να πετύχει ένα τρίτο γκολ, όμως ο Κουτσούκοφ όσες φορές χρειάστηκε ενήργησε σωστά.

Στο 56' ο Κωνσταντινίδης θα περάσει στη θέση του τραυματία Γεωργίου, ο οποίος μέχρι εκείνο το λεπτό ήταν ιδιαίτερα επικίνδυνος και δημιουργούσε αρκετές φάσεις από τα αριστερά.

Ο ΠΑΟΚ έμοιαζε ακίνδυνος και παρά το ότι η διαφορά επιπέδου ήταν εμφανής το 1-2 ήταν ένα ρευστό αποτέλεσμα και γι' αυτό ο Σάντος πέρασε στον αγώνα τους Κοντρέρας – Μουσλίμοβιτς στο 73' και 76' αντίστοιχα.

Μάλιστα στο 75' προηγήθηκε μία πολύ μεγάλη φάση για τον Μακεδονικό που λίγο έλειψε να ισοφαρίσει με τον Κουλακιώτη.

Μετά την είσοδο του Μουσλίμοβιτς, ο ΠΑΟΚ ανέβασε στροφές και έβγαζε εύκολες φάσεις μπροστά στην εστία του Μακεδονικού. Στο τέταρτο περίπου που αγωνίσθηκε ο ΠΑΟΚ έφτασε κοντά στο γκολ 3-4 φορές με πρωταγωνιστές τους Μπακαγιόκο, Μουσλίμοβιτς και Λάκη κυρίως.

Το παιχνίδι έληξε με τον ΠΑΟΚ να παίρνει την πρόκριση για την επόμενη φάση του Κυπέλλου, όμως ταυτόχρονα να προβληματίζει με την εικόνα που έδειξε στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα λόγω της ξεκούρασης πολλών βασικών του παιχτών.
Χαρακτηριστικό είναι ότι με την είσοδο του Μουσλίμοβιτς ο ΠΑΟΚ με μεγάλη άνεση έφτανε στην περιοχή του Κουτσούκοφ και δημιουργούσε στο ρελαντί ευκαιρίες που θα μπορούσαν κάλλιστα να γίνουν γκολ.

Το κέντρο με τους Μπαλάφα – Ηλιάδη προβλημάτισε ιδιαίτερα, ενώ και η άμυνα με τους Μπιζέρα – Αντόνιο δεν είχε ούτε την ηρεμία αλλά ούτε και τη σιγουριά που είχαμε συνηθίσει.

Η συνολική εικόνα της ομάδας έδωσε την απάντηση σε όλους τους επικριτές του Σάντος, γιατί ο Πορτογάλος δεν πραγματοποιεί πολλές αλλαγές στην 11δα και προτιμά να επιλέγει συγκεκριμένους παίχτες και να μη ρισκάρει την αλλοίωση της ομοιογένειας της ομάδας.

Στα θετικά της αναμέτρησης ο Μπακαγιόκο φυσικά ο οποίος σκόραρε και πάλι και δείχνει να βρίσκεται σε πολύ καλή φόρμα, ενώ επίσης θετική ήταν η παρουσία του Γεωργίου ο οποίος όσο αγωνίσθηκε ήταν πηγή κινδύνου για την δεξιά πλευρά του Μακεδονικού η οποία στη συνέχεια με την είσοδο του Κωνσταντινίδη δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα.

ΠΑΟΚ (Σάντος): Γλύκος, Αραμπατζής, Μπιζέρα (74'Κοντρέρας), Μάρκος Αντόνιο, Σνάουτσνερ, Ηλιάδης, Μπαλάφας, Γεωργίου (56' Κωνσταντινίδης), Λάκης, Μπακαγιόκο, Αθανασιάδης (77' Μουσλίμοβιτς).
Δηλώσεις:

Φερνάντο Σάντος: "Δεν ήμασταν αυτοί που έπρεπε. Ήταν ένα παιχνίδι στο οποίο έπρεπε να δώσουμε περισσότερα. Δεν ήμασταν καλοί απέναντι σε μία ομάδα που ήταν καλή, μας πίεσε ψηλά, είχε καλή κυκλοφορία και μας προβλημάτισε".

Σε ερώτηση για το αν δεν έμεινε ικανοποιημένος από κάποιους από τους ποδοσφαιριστές που χρησιμοποίησε απάντησε κατηγορηματικά λέγοντας ότι: "Όσοι παίκτες είναι στον ΠΑΟΚ ή αξίζουν να είναι ή δεν αξίζουν".

Κι όσο για το παιχνίδι της Κυριακής με τον Ηρακλή για το πρωτάθλημα, που ακολουθούσε, τόνισε: "Αν δεν είναι έτοιμος ο Χαλκιάς θα παίξει ο Γλύκος τον οποίο και εμπιστευόμαστε. Για τον Γκαρσία θα δούμε αν και το ότι έχει χάσει πολλές προπονήσεις μας προβληματίζει αφού δεν είναι καλό".

Παναγιώτης Γλύκος: "Δεν μπήκαμε καλά στο παιχνίδι με τον Μακεδονικό να μας πίεσε και να φάνηκε ότι είναι μία καλή ομάδα που έπαιζε στην έδρα της. Στο πρώτο ημίχρονο δεν ήμασταν τόσο καλοί ενώ στο δεύτερο παίξαμε καλύτερα και πήραμε την πρόκριση που την θέλαμε τόσο πολύ. 

Σίγουρα από την αρχή ξέραμε ότι η ομάδα φέτος θα ήταν διαφορετική. Και στο πρωτάθλημα θέλουμε να καταλάβουμε μία καλή θέση και να διεκδικήσουμε το Κύπελλο. Ο κόσμος του ΠΑΟΚ έδειξε για ακόμη μία φορά ότι είναι ο 12ος μας παίκτης και είναι πάντα στο πλευρό μας".

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4