Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

28 Οκτωβρίου 2018

Πρόκριση επί του Εορδαϊκού στο 119' (2010)

Σαν σήμερα στις 28/10/2010, για τον δ' γύρο του Κυπέλλου, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε εκτός έδρας τον Εορδαϊκό, σε παιχνίδι που έγινε στο ΔΑΚ Φλώρινας...

Έσπασαν καρδιές στη Φλώρινα εκείνο το απόγευμα του Οκτώβρη, με τον ΠΑΟΚ να παίρνει την πρόκριση στο 119', χάρη σε γκολ του Φωτάκη και αφού νωρίτερα έχασε κάποιες πολύ καλές ευκαιρίες να κάνει τα πράματα πιο εύκολα...

Το γήπεδο της ακριτικής πόλης -παρά τον κακό καιρό- θύμιζε Τούμπα αφού φρόντισαν για αυτό οι πολλοί φίλοι της ομάδας που μένουν στην περιοχή... Περίπου 3.500 ΠΑΟΚτσήδες βρέθηκαν στο γήπεδο και έσπρωξαν την ομάδα μας προς τους "16" του θεσμού.
Ο Χάβος διατήρησε το 4-4-2 με τερματοφύλακα τον Κρέσιτς, στην άμυνα από τα αριστερά προς τα δεξιά τους Σακελλαρίου, Κοντρέρας, Ζουέλα, Σνάουτσνερ στο κέντρο οι Βιτόλο, Φωτάκης, Ελ Ζαρ και Κριστιάνο, ενώ δίδυμο μπροστά ξεκίνησαν ο Σαλπιγγίδης με τον Παπάζογλου.

Ο "Δικέφαλος" -πέραν των γηπεδούχων- είχε να αντιμετωπίσει έναν πολύ κακό αγωνιστικό χώρο, λόγω της βροχής που προηγήθηκε τις τελευταίες μέρες. Το γήπεδο σε πολλά σημεία του είχε νερό, η μπάλα κολλούσε και δεν μπορούσε να παιχτεί ποδόσφαιρο.
Αν κάποιος ήταν ευνοημένος από την κατάσταση, αυτός ήταν ο Εορδαϊκός του οποίου οι παίκτες είχαν από την αρχή στο μυαλό τους τα ...πέναλτι και εκεί ότι προκύψει! Μάλιστα αν δεν σκόραρε ο Φωτάκης το 119΄ θα πετύχαιναν το στόχο τους.

Σε ένα τέτοιο τερέν οι φάσεις ήταν μετρημένες στα δάχτυλα των χεριών, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο, με τον ΠΑΟΚ να ελέγχει το ρυθμό του ματς αλλά να απειλεί όλο κι όλο δύο φορές με τους Φωτάκη και Ελ Ζαρ.

Στην επανάληψη ο "Δικέφαλος" μπήκε δυνατά, η είσοδος του Ίβιτς ανέβασε το ρυθμό του και οι παίκτες μας έχασαν σημαντικές ευκαιρίες για να προηγηθούν στο σκορ, κυρίως με τον Δημήτρη Σαλπιγγίδη . 
Σημαντικότερη αυτή του 58ου λεπτού που ο επιθετικός μας αν και ντρίπλαρε και τον Λοντίγκιν δεν μπόρεσε να σκοράρει, στέλνοντας την μπάλα -αν και η εστία ήταν κενή- από λίγο πλάγια θέση να περάσει άουτ.

Το παιχνίδι μοιραία οδηγήθηκε στην παράταση όπου η κούραση των παικτών και των δύο ομάδων ήταν εμφανής. Οι μάχες δινόταν σώμα με σώμα σε ένα βαρύ τερέν και οι προσπάθειες των παικτών ώρες ώρες έμοιαζαν υπεράνθρωπες!

Λυτρωτής τελικά για τον ΠΑΟΚ ο Γιώργος Φωτάκης, που με δυνατή κεφαλιά μέσα από την μεγάλη περιοχή άνοιξε το σκορ στο 119', μετά από πολύ καλή σέντρα του Σακελλαρίου από τα αριστερά.
Οι συνθέσεις:

Εορδαϊκός: Λοντίγκιν, Ριζούλης (Καραμπατζάκης 64'), Δεληζήσης, Κουρούπης, Τσιανάκας, Χιντζίδης, Τομαράς (Κριτσωτάκης 64'), Μπανούσης, Κουτσουρές, Μουδούρογλου, Προβίδας (Ταφαρλής 100').

ΠΑΟΚ: Κρέσιτς, Σνάουτσνερ, Σακελλαρίου, Κοντρέρας, Ζουέλα, Βιτόλο, Φωτάκης, Ελ Ζαρ, Κριστιάνο (Ίβιτς 45'), Σαλπιγγίδης, Παπάζογλου
(Φιλομένο 92').

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4