Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

24 Οκτωβρίου 2018

Νίκησε και τον κακό εαυτό του (2013)

Σαν σήμερα στις 24/10/2013, για την 3η αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Europa League της περιόδου 2013-2014, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στην Τούμπα την Μακάμπι Χάιφα και την κέρδισε με 3-2 αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ με 0-2 ...

16.000 φίλοι του ΠΑΟΚ είδαν τον Χουμπ Στέφενς να κατεβάζει την ομάδα με 4-4-2 έχοντας τους Χακόμπο κάτω από τα δοκάρια, Κίτσιου, Κατσουράνη, Βίτορ, Λίνο στην άμυνα, Νίνη, Λάζαρ, Τζιόλη, Στοχ στη μεσαία γραμμή και επιθετικό δίδυμο τους Σαλπιγγίδη – Αθανασιάδη.
Ο Δικέφαλος όπως έχει γίνει παγιωμένη συνήθεια εκείνη τη σεζόν μπήκε «κουμπωμένος» στο ματς, απέναντι σε μια ομάδα που ξεκίνησε δυνατά και έδειξε πολύ καλά στοιχεία μέχρι το 30ό λεπτό.

Οι φιλοξενούμενοι πήραν κεφάλι στο σκορ στο 14' με τον Εντλόβου, μετά από παιδικό λάθος του Κατσουράνη, ένα λάθος που δεν δικαιολογείται για παίκτη του διαμετρήματός του ... Το γκολ των φιλοξενούμενων μάλιστα ήρθε σε μια στιγμή που ο ΠΑΟΚ είχε ανέβει στο γήπεδο!
Με την έναρξη της επανάληψης οι παίκτες της Μακάμπι ανέβασαν την πίεση στη μεσαία γραμμή και δημιούργησαν πρόβλημα στον ΠΑΟΚ που δεν μπορούσε να κρατήσει μπάλα και να δημιουργήσει καταστάσεις. Παρακολουθούσαμε μέχρι το 65' παρόμοια εικόνα με αυτήν του πρώτου 20λέπτου.

Και ενώ ο ΠΑΟΚ είχε αρχίσει να κερδίζει μέτρα στο γήπεδο και να έχει κατοχή της μπάλας ήρθε και το δεύτερο γκολ στο 30' όταν στην αντεπίθεση η Μακάμπι κάνει το 0-2 με σουτ του Γκολάσα! 

Παγωμάρα στην Τούμπα οι Ισραηλινοί είχαν καθαρό προβάδισμα και μάλιστα στο 31' χάσανε τεράστια ευκαιρία με τον Γκολάσα και πάλι να κάνουν το 0-3! Στη συγκεκριμένη φάση η άμυνα του ΠΑΟΚ ήταν και για μια φορά ακόμη ανοικτή το σουτ του Γκολάσα πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι του Χακόμπο που απλά παρακολουθούσε!
Κάπου εκεί ο ΠΑΟΚ ξύπνησε! Και άρχισε ένα δεκάλεπτο που όσοι ήμασταν σήμερα στην Τούμπα θα το θυμόμαστε για καιρό! 

Στο 34ο λεπτό ο Σαλπιγγιδης με προβολή από κοντά δεν μπόρεσε να σκοράρει σε κενή εστία και στο επόμενο λεπτό ήρθε η μείωση του σκορ σε 1-2 με εκπληκτική κεφαλιά του Βίτορ μετά από σέντρα του Λίνο.

Ακολούθησε στο 35' χαμένο τετ α τετ του Σαλπιγγίδη, ενώ στο 38ο λεπτό, πέναλτι κερδίζει ο Στοχ, το εκτελεί ο ίδιος αλλά αποκρούει ο Σαράνοφ και στη συνέχεια ο Νίνης σούταρε για να αποκρούσει και πάλι ο Σαράνοφ σε κόρνερ με τη βοήθεια του δοκαριού.

Στο 39ο λεπτό, το κόρνερ εκτελέστηκε και ο Νίνης με κεφαλιά σήκωσε την Τούμπα στον αέρα, ισοφαρίζοντας για τον ΠΑΟΚ. 

Ο Δικέφαλος είχε την ευκαιρία για την ολική ανατροπή πριν το ημίχρονο, όταν στο 43' κέρδισε νέο πέναλτι σε χέρι του Εζρά. Το εκτέλεσε και πάλι ο Στοχ, αλλά ο Σαράνοφ έπεσε στην δεξιά του γωνία και απέκρουσε!
Με το ισόπαλο 2-2 πήγαν οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια και με την έναρξη της επανάληψης όσοι περίμεναν τον ΠΑΟΚ να συνεχίσει στον καταιγιστικό ρυθμό με τον οποίον οι παίκτες του Στέφενς τελείωσαν το 45λεπτο, διαψεύστηκαν.

Ο Δικέφαλος είχε πολλά προβλήματα στην ανάπτυξή του, βασικά εργαλεία ήταν εκτός τόπου και χρόνου αλλά ευτυχώς στο 66' ο Σαλπιγγίδης βρήκε τον τρόπο και με τη βοήθεια της τύχης να κάνει το 3-2, ένα γκολ που έδωσε τελικά τη νίκη στον ΠΑΟΚ.
Από εκείνο το σημείο και μετά, παρά τις αλλαγές του Ολλανδού τεχνικού, η ομάδα δεν έπεισε και κινδύνεψε να δεχτεί την ισοφάριση σε 1-2 φάσεις στις οποίες ο Χακόμπο σταμάτησε προσπάθειες της Μακάμπι.

Με τη νίκη του αυτή, ο ΠΑΟΚ έφτασε τους 7 βαθμούς και προηγείται στον όμιλο, ενώ την επόμενη αγωνιστική ταξιδεύει στο Ισραήλ.
Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Χακόμπο - Κίτσιου, Λίνο, Κατσουράνης, Βίτορ, Τζιόλης, Λάζαρ, Νίνης (60' Λούκας), Στοχ (87' Λόρενς), Σαλπιγγίδης (78' Βούκιτς) και Αθανασιάδης.

Μακάμπι: Σαράνοφ, Μπόκολι, Εζρά, Ράγιο, Εντλόβου (46' Αμπουχατζίρα), Τουάθα, Γκολάσα, Τσότσαλιτς, Γιαντίν (67' Κατάν), Μεσουμάρ (73' Αζουλάι), Πιλιασκι.

...........................................................

Ο εκ των βοηθών του Χουμπ Στέφενς, Γιώργος Γεωργιάδης, μίλησε μετά τη λήξη του ματς ...
Αναλυτικά:

Για την εικόνα του αγώνα: "Παίξαμε απέναντι σε μία πολύ καλή ομάδα. Μας αιφνιδίασε η Μακάμπι και πέτυχε δύο γκολ. Αλλά τα παιδιά έδειξαν ψυχή και τα καταφέρανε στο τέλος γι' αυτό και του αξίζουν συγχαρητήρια».

Για το αν ο ΠΑΟΚ είναι φαβορί για την πρόκριση στην επόμενη φάση: «Δεν έχει τελειώσει ακόμα τίποτα. Είμαστε σε καλό δρόμο όμως έχουμε να δώσουμε και άλλα τρία ματς".

............................................................

Ο Χουμπ Στέφενς στη συνέντευξη τύπου μετά το τέλος του αγώνα, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ανατροπή και τους 3 βαθμούς, τόνισε όμως πως ο ΠΑΟΚ που ονειρεύεται δε θα πρέπει να βρίσκεται πίσω στο σκορ με 0-2 στο 20'.
Τα όσα είπε ο Ολλανδός:

"Όταν κάνεις τα πράγματα τόσο δύσκολα για τον εαυτό σου πρέπει να είσαι χαρούμενος όταν παίρνεις τους τρεις βαθμούς. αλλά όλοι είδατε σήμερα ότι έχουμε καλή νοοτροπία για να μπορούμε να επιστρέψουμε σε τέτοιου είδους παιχνίδια και αυτό θα πρέπει να μας δώσει αυτοπεποίθηση ότι καταφέραμε να γυρίσουμε έναν αγώνα που ήμασταν πίσω με 0-2. 

Μετά το 0-2 παίξαμε το καλύτερο ποδόσφαιρο που έχουμε παίξει μέχρι σήμερα στην σεζόν και εννοώ μέχρι τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου".

Για το αν αιφνιδιάστηκε από την απόδοση της Μακάμπι: "Όχι είπα ότι στην συνέντευξη Τύπου πριν τον αγώνα ότι η Μακάμπι είναι μια πολύ καλή ομάδα, οπότε δεν ξαφνιάστηκα καθόλου».

Για το αν θα είναι αυτός ο ΠΑΟΚ που θα βλέπουμε εκείνη τη χρονιά, σημείωσε: "Όχι δεν ήταν αυτός ο ΠΑΟΚ που ήθελα να δω σήμερα εγώ. Ο ΠΑΟΚ που ονειρεύομαι δεν βρίσκεται πίσω στο σκορ με 0-2 στο 20'".

Για τα λάθη και την εύθραυστη άμυνα που δείχνει να έχει ο Δικέφαλος: "Δεν μπορείς να πεις για μεμονωμένα πρόσωπα ότι έκαναν λάθη, ότι κάνουμε το κάνουμε σαν ομάδα, και οι παίκτες μπροστά έκαναν λάθη, ενδεχομένως να υπήρχαν λάθη και στην άμυνα και τα σωστά και τα λάθη ανήκουν σε όλη την ομάδα. 

Το είπα και πριν, όταν βάζεις ένα περισσότερο γκολ από τον αντίπαλο τότε παίρνεις τους τρεις βαθμούς... Το θέμα είναι οι ποδοσφαιριστές να παίζουν με τις δυνατότητες του".

Για τα επαναλαμβανόμενα άσχημα ξεκινήματα της ομάδας: "Δε συμφωνώ με αυτή την άποψη. Ξεκινήσαμε καλά. Κάναμε ένα λάθος και με αυτό βάλαμε τη Μακάμπι μέσα στο παιχνίδι".

Τέλος για το αν ο ΠΑΟΚ του Στέφενς θα είναι μία ομάδα που πάντα θα προσπαθεί να βάζει ένα παραπάνω γκολ από τον αντίπαλο: "Όταν το κάνεις αυτό παίρνεις τους 3 βαθμούς. Το θέμα είναι οι ποδοσφαιριστές να παίζουν σύμφωνα με τις δυνατότητές τους".

.......................................................

Ο σκόρερ του πρώτου γκολ του ΠΑΟΚ, Μιγκέλ Βίτορ, σε δηλώσεις στάθηκε στη νοοτροπία νικητή που έδειξε ο ΠΑΟΚ στο παιχνίδι του, ενώ μίλησε και για την δική του επιθετική παραγωγικότητα...
Αναλυτικά τα όσα είπε:

"Δείξαμε σήμερα καλή νοοτροπία αφού αν και βρεθήκαμε πίσω στο σκορ με 0-2, καταφέραμε να γυρίσουμε το ματς και να πάρουμε μία πολύ σημαντική νίκη στον όμιλο. Σκοπός μου είναι να κρατάω την άμυνά μου, αλλά όποτε μου δίνεται η ευκαιρία προσπαθώ να σκοράρω. 

Αυτό δείχνουν και τα γκολ που έχω πετύχει μέχρι τώρα. Δεν υπάρχει χρόνος για πανηγυρισμούς. Έρχεται ένα καινούριο ματς στο πρωτάθλημα, τη Κυριακή. Πρέπει να προσέξουμε για να πάρουμε τη νίκη και σε αυτό. Από το σημερινό ματς κρατάμε τη νίκη και τη νοοτροπία που δείξαμε".

............................................................

Ο Μίροσλαβ Στοχ μίλησε μετά την αναμέτρηση με τη Μακάμπι τονίζοντας ότι η ομάδα έδειξε ποιότητα με την ανατροπή που έκανε.
Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

"Ήταν ένα περίεργο παιχνίδι. Βρεθήκαμε πίσω στο σκορ. Προσπαθήσαμε και καταφέραμε να το ανατρέψουμε. Δείξαμε την ποιότητά μας και κάναμε ένα πολύ μεγάλο βήμα για την πρόκριση στον επόμενο γύρο.

Το γεγονός ότι κάναμε πολλές φάσεις ήταν αυτό που μας βοήθησε για να κάνουμε την ανατροπή. Βάλαμε δύο γκολ, μπήκαμε με μεγάλη αυτοπεποίθηση στο δεύτερο μέρος για τη νίκη.

Πιστεύω πολύ στον εαυτό μου. Είναι απ' τα πράγματα που μπορούν να συμβούν αλλά μετά το άφησα πίσω μου και προσπάθησα να βοηθήσω την ομάδα μου να πάρει τη νίκη".

..............................................................

Ο Σωτήρης Νίνης, με δηλώσεις του στην κάμερα του συνδρομητικού καναλιού τόνισε ότι η ομάδα δείχνει χαρακτήρα νικητή όταν κάνει ανατροπές στα παιχνίδια της.
Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

"Είναι θετικό το ότι σκόραρα γιατί θα με βοηθήσει για τη συνέχεια. Βρεθήκαμε πίσω στο σκορ από νωρίς αλλά είχαμε τα ψυχικά αποθέματα για να κάνουμε την ανατροπή. Ήμασταν άτυχοι με τα πέναλτι αλλά δεν στεκόμαστε σε αυτό. Πήραμε τη νίκη και αυτό μετράει.

Το πιο θετικό είναι ότι καταφέρνουμε και γυρνάμε τα παιχνίδια. Είναι σημαντικό για τη ψυχολογία και τη δύναμη που έχουμε. Είναι δύσκολο να έχεις συνεχείς αγώνες αλλά αυτό μας κάνει και καλό γιατί αποκτούμε ομοιογένεια.

Είναι πολύ θετικό να είσαι πρώτος. Έχουμε άλλα τρία ματς και θα προσπαθήσουμε να εξασφαλίσουμε και μαθηματικά την πρόκριση".

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4