Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

24 Οκτωβρίου 2018

Έφτανε ένα ημίχρονο για το τρίποντο (2010)

Σαν σήμερα στις 24/10/2010, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στην Τούμπα τον Πανιώνιο, σε παιχνίδι της 7ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της περιόδου 2010 – 2011...

Ο Δικέφαλος με τον Μάκη Χάβο στον πάγκο του, παίζοντας έξυπνα στο πρώτο 45λεπτο κέρδισε στην άδεια λόγω τιμωρίας Τούμπα, τον Πανιώνιο με 3-1. 

Μια τιμωρία που ήρθε για τα όσα έγιναν σε ματς με τον Άρη (0-1) στις 3/10/2010, για την 5η αγωνιστική... Επεισόδια τα ο οποία ο αθλητικός εισαγγελέας Φάκος, ζήτησε να χαρακτηριστούν "ευρείας κλίμακας" και η τιμωρία να είναι πολύ βαριά!

Ο Μάκης Χάβος, στο ντεμπούτο του στο πάγκο μας, παρέταξε την ομάδα με 4-4-2, έχοντας τον Κρέσιτς κάτω από τα δοκάρια, τους Μπουσαϊντί - Κοντρέρας - Μαλεζά - Σακελλαρίου στην άμυνα, τους Φωτάκη - Ίβιτς - Βιτόλο - Ελ Ζαρ στο κέντρο και το δίδυμο Μουσλίμοβιτς - Σαλπιγγίδη στην επίθεση.
Ο ΠΑΟΚ μπήκε από την έναρξη του αγώνα δυνατά και προσπάθησε να επιβάλει το παιχνίδι του. Τα κατάφερε χάρη στην αποτελεσματικότητά του, καθαρίζοντας ουσιαστικά το παιχνίδι από το πρώτο ημίχρονο.

Μόλις στο 8ο λεπτό, ο Μουσλίμοβιτς εκμεταλλεύτηκε την συρτή σέντρα του Σαλπιγγίδη από αριστερά και έγραψε το 1-0 από το ύψος της μικρής περιοχής του Μάχο. 

Τρία λεπτά αργότερα, ο Σαλπιγγίδης πήρε την εξαιρετική πάσα του Σακελλαρίου και με προβολή από κοντά σκόραρε γράφοντας το 2-0. Να σημειωθεί ότι αυτό ήταν το πρώτο γκολ του Σαλπιγγίδη στο πρωτάθλημα με την φανέλα του ΠΑΟΚ ύστερα από την επάνοδό του στην ομάδα.

Ακολούθησε η αντίδραση του Πανιωνίου, ο οποίος όμως δε μπόρεσε να εκμεταλλευτεί την αστάθεια της αμυντικής μας γραμμής και έτσι φτάσαμε στο 35΄. 

Σε εκείνο το χρονικό σημείο,οι Σαλπιγγίδης, Φιλομένο (αντικατέστησε τον Μουσλίμοβιτς στο 30') και Φωτάκης συνδυάστηκαν εξαιρετικά μπροστά από το τέρμα του Μάχο, με τον Σαλπιγγίδη να πασάρει στον Φωτάκη, που σκόραρε εξ επαφής, γράφοντας το 3-0.
Στην επανάληψη, ο ΠΑΟΚ δεν έδειξε να έχει διάθεση για περαιτέρω διεύρυνση του σκορ και αρκέστηκε σε ένα παθητικό παιχνίδι, ελέγχοντας όμως το ρυθμό. 

Οι φιλοξενούμενοι αναζήτησαν τη μείωση του σκορ και το πέτυχαν στο 77' όταν ο Μανιάτης με άπιαστη κεφαλιά από το κόρνερ του Γουνδουλάκη έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.

Το υπόλοιπο παιχνίδι κύλησε χωρίς κάτι ιδιαίτερο, με τον ΠΑΟΚ να φτάνει σε ένα τρίποντο - βάλσαμο για τη συνέχεια των υποχρεώσεών του.
Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Κρέσιτς, Κοντρέρας, Μαλεζάς, Σακελλαρίου, Μπουσαϊντί, Φωτάκης, Ιβιτς, Βιτόλο, Σαλπιγγίδης (87' Ζουέλα), Ελ Ζαρ (65' Κριστιάνο), Μουσλίμοβιτς (29' Φιλομένο).

Πανιώνιος: Μάχο, Λάτκα, Βαρό, Όμο (39' Σιόβας), Κοντοές, Τσότσαλιτς (83' Μπάλαμπαν), Γουνδουλάκης (78' Σαλαλί), Χίκα, Κουμορτζί, Μανιάτης, Ριέρα.

....................................................

Ικανοποιημένος εμφανίστηκε ο Βίκτορ Βιτόλο, αμέσως μετά τη λήξη του παιχνιδιού με τον Πανιώνιο.
"Παίξαμε πολύ καλά και είμαι χαρούμενος για την ομάδα", είπε ο μέσος του Δικέφαλου του Βορρά που συνέχισε τις δηλώσεις του, τονίζοντας:

"Είχαμε πολύ καλή απόδοση, κρατήσαμε τον έλεγχο του παιχνιδιού στο μεγαλύτερο μέρος του και πήραμε ένα αποτέλεσμα που είχαμε πολύ μεγάλη ανάγκη".

Τέλος, πρόσθεσε και ότι: "Αυτή η νίκη είναι για τους φιλάθλους μας που δικαιολογημένα τον τελευταίο καιρό είχαν εκνευριστεί με την αγωνιστική μας εικόνα. Ελπίζω να συνεχίσουμε έτσι και να κερδίσουμε και άλλα παιχνίδια".

.......................................................

Ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης, στάθηκε στη σημαντικότητα του αποτελέσματος με τον Πανιώνιο, ενώ σχολίασε και την απουσία του κόσμου της ομάδας του από τις κερκίδες της Τούμπας.
Ο Σαλπιγγίδης πέτυχε ένα γκολ ενώ έδωσε και τις δύο ασίστ στο τελικό 3-1 με τον Πανιώνιο.

Μετά το τέλος του αγώνα δήλωσε:

"Είναι πολύ σημαντική νίκη. Αν δεν κερδίζαμε θα πιάναμε πάτο. Συνεχίστηκε μία καλή εμφάνιση από το ματς με την Βιγιαρεάλ. Παίξαμε καλά στο πρώτο ημίχρονο, στο δεύτερο όχι και τόσο, αλλά έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Πήγαμε καλά σήμερα και συνεχίζουμε".

Για την αλλαγή συστήματος: "Δεν θέλω να μπω σε τακτικά θέματα, ειδικά δημόσια. Εσείς βλέπετε και μπορείτε να κριτικάρετε. Το τι σκέφτομαι εγώ είναι δικό μου θέμα, με όλο τον σεβασμό".

Για την απουσία του κόσμου από τις κερκίδες: "Εύχομαι να πετύχω κάποιο γκολ και με τον κόσμο. Τι να κάνουμε; Είμαι λίγο άτυχος. Έχουμε παιχνίδια μπροστά μας".

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4