Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

25 Οκτωβρίου 2018

Τα δοκάρια σταμάτησαν τον ΠΑΟΚ στο Καυτανζόγλειο! (1964)

Σαν σήμερα στις 25/10/1964, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε στο Καυτανζόγλειο τον Ηρακλή, σε παιχνίδι της 5ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της περιόδου 1964-1965...

Ο Δικέφαλος με τον Γκεόργκο Μπαμπολτσάι στον πάγκο του, μπροστά σε περίπου 10.000 θεατές (7.729 τα εισιτήρια), αναδείχτηκε ισόπαλος 0-0, σε μια αναμέτρηση στην οποία σφύριξε ο Ιταλός ρέφερι Μάρκο Ορλάντι, στη μία και μοναδική φορά στην καριέρα του που διαιτήτευσε παιχνίδι μας!
Σε ένα παιχνίδι με μοιρασμένη την υπεροχή, ο ΠΑΟΚ ήταν αυτός που θα μπορούσε να πάρει τη νίκη, καθώς βρέθηκε πιο κοντά σε αυτήν σε σχέση με τους γηπεδούχους, όμως σε δύο περιπτώσεις η μπάλα σταμάτησε στα δοκάρια του νεαρού και άπειρου τερματοφύλακα του Ηρακλή, Παπαδόπουλου.
Η πρώτη ήταν στο 42ο λεπτό με τον Λέανδρο και η δεύτερη στο 84' με τον Κοντογιώργο! Ο Ηρακλής είχε την υπεροχή στο ξεκίνημα και των δύο ημιχρόνων, με τον ΠΑΟΚ στη συνέχεια να ισορροπεί το παιχνίδι και να είναι αυτός που ανέλαβε τα ηνία του παιχνιδιού.

Κορυφαίοι από πλευράς ΠΑΟΚ οι Γιακουμής, Λιτόπουλος, Χαραλαμπίδης, Λέανδρος και από τον Ηρακλή οι Κουρτίδης, Ρούγκλιος

Οι συνθέσεις:

Ηρακλής: Παπαδόπουλος, Ιωαννίδης, Λιάρος, Λειβαδάς, Μπέλλης, Κουρτίδης, Ρούγκλιος, Λάρδας, Καραβέργος, Τσίγκος, Κωστάκος.

ΠΑΟΚ: Μουσελεμίδης, Ραπτόπουλος, Λιτόπουλος, Μαμόπουλος, Ασίκης, Γιακουμής, Κοντογιώργος, Αποστολίδης, Μουρατίδης, Χαραλαμπίδης, Λέανδρος.

Η βαθμολογία του πρωταθλήματος και μάλιστα με χορηγό!
* Ο Δικέφαλος εκείνη τη χρονιά (όπως και την προηγούμενη) είχε στον πάγκο του τον Ούγγρο τεχνικό Γκιόργκι Μπαμπολτσάι. Συγκέντρωσε 58 βαθμούς, τερματίζοντας στην 8η θέση με τέρματα 29-33. 

Πήρε ευρωπαϊκό εισιτήριο (τότε Κύπελλο Εκθέσεων, νυν Europa League), καθώς σε αυτό είχαν δικαίωμα συμμετοχής μόνο σωματεία από πόλεις που φιλοξενούσαν εμπορικές εκθέσεις, χωρίς να παίζει ρόλο σε ποια θέση είχαν τερματίσει στο εθνικό τους πρωτάθλημα (ΔΕΘ).

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4