Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

25 Οκτωβρίου 2018

Ήττα στο ΟΑΚΑ για τον μέτριο ΠΑΟΚ (2009)

Σαν σήμερα στις 25/10/2009, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε στο ΟΑΚΑ τον Παναθηναϊκό σε παιχνίδι της 8ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της περιόδου 2009-2010 ...

Ο Δικέφαλος με τον Φερνάντο Σάντος στον πάγκο του, μπροστά σε 22.000 θεατές (19.875 τα εισιτήρια), γνώρισε την ήττα με 2-1, σε μια αναμέτρηση την οποία διαιτήτευσε ο γνωστός και μη εξαιρετέος, Ηλίας Σπάθας!
Ένας ΠΑΟΚ που δε φάνηκε να πιστεύει ότι μπορεί να κάνει το κάτι παραπάνω και να φύγει με βαθμό ή βαθμούς από ντέρμπι στην Αθήνα, έχασε από τον Παναθηναϊκό που σκόραρε 2 φορές με τον Κατσουράνη .

Ενδιάμεσα για την ομάδα μας είχε σκοράρει ο -πολύ καλός και σήμερα - Βιεϊρίνια, ισοφαρίζοντας το σκορ λίγο πριν το φινάλε του ημιχρόνου. Ένα γκολ που έδωσε πολλές ελπίδες για κάτι καλύτερο αλλά δυστυχώς αυτές δεν μεταφράστηκαν σε βαθμούς.
Θα κάνουμε μια αναφορά για τη διαιτησία του Σπάθα που ήταν πολύ περίεργη και ήρθε να συμπληρώσει την μέτρια - σίγουρα - εικόνα της ομάδας. Εύκολα έδινε φάουλ έξω από την περιοχή μας και ακόμα πιο εύκολα κιτρίνιζε τους παίκτες μας .
Αποκορύφωμα του Πειραιώτη ρέφερι η αποβολή με 2η κίτρινη κάρτα του Ίβιτς σε μια φάση που σηκώνει πάρα πολύ κουβέντα. Όχι μόνο δεν πήρε την μπάλα με το χέρι ο Σέρβος αλλά ο Σπάθας ανέκοψε μια φάση που μύριζε γκολ!
Δεν είναι ξεκάθαρο επίσης και το μαρκάρισμα του Σαριέγκι στον Κουτσιανικούλη, όπου έδειξε άουτ, ενώ υπάρχει σίγουρα επαφή και ο Σπάθας έχει οπτικό πεδίο ανοιχτό. 
Ο Λαρισαίος μεσοεπιθετικός για τη φάση που συμμετείχε ο ίδιος και στην οποία ο ΠΑΟΚ διαμαρτύρεται για πέναλτι τόνισε: "Εγώ δεν έχω μάθει να βουτάω στην περιοχή, ήταν πέναλτι".

Στο παιχνίδι τώρα, ο Φερνάντο Σάντος έπαιξε με σύστημα 4-3-3 με σέντερ φορ (όχι καθαρό πάντως γιατί ξεκινούσε τις προσπάθειές του από το κέντρο), τον Ίβιτς ενώ οι Βιεϊρίνια και Κουτσιανικούλης στα πλάγια της επίθεσης.

Στο κέντρο έπαιξαν οι Γκαρσία, Σορλέν και Φωτάκης, ενώ η αμυντική τετράδα αποτελούνταν από τους Σαβίνι δεξιά, Σνάουτσνερ αριστερά και Τσιρίλο με Κοντρέρας στο κέντρο. Πολλά καινούρια πρόσωπα στην άμυνα, με τους 3 από τους 4 να παίζουν πρώτη φορά μαζί σε επίσημο αγώνα.

Η ομάδα μπήκε στον αγωνιστικό χώρο "μαζεμένα" δίνοντας στους πράσινους γήπεδο, και αφήνοντάς τους να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για να ανοίξουν το σκορ. 
Έτσι μετά από 23 λεπτά, χωρίς μέχρι τότε να έχει κάνει τη μεγάλη ευκαιρία, ο Παναθηναϊκός με τον Κατσουράνη κατάφερε να σκοράρει, μετά από μπαλιά του Νίνη στην καρδιά της άμυνάς μας, που εδώ συνελήφθη αδιάβαστη.

Παρά το γκολ, οι γηπεδούχοι δεν υποχώρησαν και συνέχισαν να είναι στην επίθεση, με τον ΠΑΟΚ να επιμένει στις αντεπιθέσεις με τους γρήγορους Βιεϊρίνια και Κουτσιανικούλη να περιμένουν την πάσα στον κενό χώρο, που όμως δεν έβγαινε από τα χαφ, κυρίως γιατί ο Φωτάκης απογοήτευσε στο δημιουργικό κομμάτι.

Ότι δεν έκανε ο Φωτάκης το έκανε ο Γκαρσία στο 39ο λεπτό που είδε τον Βιεϊρίνια να φεύγει στην πλάτη του Γκάμπριελ, ο Πορτογάλος κατέβασε τη μπάλα πανέμορφα με το στήθος, σούταρε δυνατά και δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Τζόρβα, ισοφαρίζοντας για τον ΠΑΟΚ.
Στο δεύτερο ημίχρονο κάποιοι από τους παίκτες μας δεν "μπήκαν " στο γήπεδο και έτσι αυτό άνηκε στον Παναθηναϊκό, ο οποίος πίεσε ψηλά και κατάφερε να κλείσει τον "Δικέφαλο" στο μισό γήπεδο και να πετύχει δεύτερο γκολ στο 70', περιορίζοντας κατά πολύ τα επιθετικά ατού μας.

Έτσι φτάσαμε στο τελικό 2-1, με την αρνητική παράδοση του "Δικέφαλου" στην Αθήνα να συνεχίζεται. Θυμίζουμε ότι είχαμε ως τότε 3 χρόνια να πάρουμε βαθμό από ομάδα του τέως ΠΟΚ, εκτός έδρας . Τελευταίος πόντος στο ΟΑΚΑ , με αντίπαλο την ΑΕΚ

Δείτε στο video που ακολουθεί φάσεις και γκολ του παιχνιδιού.

Οι συνθέσεις:

Παναθηναϊκός (Τεν Κάτε): Τζόρβας, Σπυρόπουλος, Γκάμπριελ, Μπιάρσμιρ, Σαριέγκι, Ζιλμπέρτο Σίλβα (87' Σιμάο), Κατσουράνης, Καραγκούνης (90' Ρουκάβινα), Νίνης (66' Λέτο), Σαλπιγγίδης, Σισέ.

ΠΑΟΚ (Σάντος): Χαλκιάς (76' Κρέσιτς), Σνάουτσερ, Σαβινί, Τσιρίλο, Κοντρέρας, Πάμπλο Γκαρσία, Φωτάκης (73' Παπάζογλου), Κουτσιανικούλης (69' Μουν), Σορλέν, Βιερίνια, Ιβιτς.

Δηλώσεις:
Απογοητευμένος από την εξέλιξη και το τελικό αποτέλεσμα εμφανίστηκε μετά το τέλος του παιχνιδιού ο Πάμπλο Κοντρέρας. Ο Χιλιανός αμυντικός του ΠΑΟΚ τόνισε χαρακτηριστικά: "Αντιμετωπίσαμε μια μεγάλη ομάδα όμως πιστεύω ότι το λιγότερο το οποίο αξίζαμε να πάρουμε από το συγκεκριμένο παιχνίδι ήταν τουλάχιστον ο ένας βαθμός της ισοπαλίας".

Κουτσιανικούλης: "Δεν είναι δίκαιο το αποτέλεσμα. Το ματς κρίθηκε σε δύο αδράνειες στην άμυνα, αλλά ήταν και καθαρά λόγω πίεσης της διαιτησίας. Είχαμε σφυρίγματα που μας έβαζαν στην περιοχή, κάτι που υπέρ μας δεν δόθηκαν Ήταν καθαρά θέμα αδράνειας. Δεν ήμασταν κακοί.

Παίξαμε στα ίσα τον Παναθηναϊκό, αλλά με αυτές τις δύο φάσεις χάθηκε το ματς. Δεν έχω συνηθίσει να πέφτω μόνος. Δέχτηκα ένα τράβηγμα και ήταν πέναλτι. Κοιτάμε αρχικά το επόμενο ματς που είναι στο Ηράκλειο και θέλουμε σίγουρα να περάσουμε στην επόμενη φάση".
Σνάουτσνερ: "Ο Παναθηναϊκός ήταν λίγο καλύτερος από τον ΠΑΟΚ στο αποψινό ματς. Οι διαφορές έπαιξαν μεγάλο ρόλο. Δεν πρέπει να δεχόμαστε τέτοια τέρματα. Έπαιξε μεγάλο ρόλο η κινητικότητα των παικτών του Παναθηναϊκού. Υπάρχουν πολλές λεπτομέρειες που πρέπει να βελτιωθούν στο παιχνίδι μας."

Δηλώσεις Σάντος:
"Ήταν ένα παιχνίδι που στα πρώτα λεπτά δείξαμε μικρό χαρακτήρα και ο αντίπαλος μας πίεσε και δεν μπορούσαμε να την κρατήσουμε ούτε πέντε δευτερόλεπτα την μπάλα. Η ομάδα δούλεψε καλά αλλά κάναμε λάθη και δεν κάναμε σωστές κινήσεις. Ο Παναθηναϊκός πήρε τον έλεγχο, έκανε προϋποθέσεις για κάποιο τέρμα. Ένα τέρμα που πέτυχε.

Από κει και πέρα, απελευθερωθήκαμε. Κάναμε αυτό που έπρεπε, δείξαμε χαρακτήρα. Είχαμε στόχο το γκολ, κάναμε την ισοφάριση και είχαμε και ακόμα μια ευκαιρία με τον Βιεϊρίνια στο τέλος του ημιχρόνου. Στο δεύτερο μέρος, συνέχισε το ματς να είναι ισορροπημένο. 

Ξέραμε ότι ο Παναθηναϊκός θα πιέσει. Αμυνθήκαμε καλά αλλά χάσαμε μια ευκαιρία που δεν πρέπει να τις χάνεις και τελικά στην πρώτη φάση ο Παναθηναϊκός δεν έχασε την ευκαιρία να πάει χαμένη.

Μετά έγιναν όλα δύσκολα. Ο Παναθηναϊκός ξέρει πως να κάψει τον χρόνο, να κυκλοφορήσει την μπάλα. Ο Παναθηναϊκός έδειξε την ποιότητα του. Νομίζω ότι είναι κρίμα, γιατί αν είχαμε κάνει το 2-1 με τον Κουτσιανικούλη το αποτέλεσμα θα ήταν διαφορετικό. 

Έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Υπάρχουν παίκτες που κάνουν ξεκάθαρα την διαφορά. Συγχαρητήρια στον Παναθηναϊκό αλλά και στους δικούς μου παίκτες".

Δεν ήταν ρίσκο που αλλάξατε σε αρκετά μεγάλο βαθμό την άμυνα; "Ήταν ρίσκο που θέλαμε να πάρουμε. Ο Σαλπιγγίδης ήταν γρήγορος και για αυτό βάλαμε τον Σαβίνι. Όλους τους υπολογίζουμε. Πάντα θα ρωτάμε. Γιατί βάλαμε τον έναν ή τον άλλο. Εγώ είμαι ο προπονητής και εγώ αποφασίζω για τις επιλογές βάσει της εικόνας του αντιπάλου".

Πιστεύετε ότι υπάρχει πέναλτι στην φάση με τον Κουτσιανικούλη; "Ήμουν μακριά. Αν ήταν και δεν δόθηκε ήταν μια κρίσιμη φάση. Μόνο όταν δούμε τις φάσεις θα μπορούμε να κρίνουμε. Για την φάση του Ίβιτς δεν υπάρχει λόγος να δοθεί κόκκινη. Δεν θέλω να πω κάτι παραπάνω".

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4