Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

04 Οκτωβρίου 2018

Ο Μουσελεμίδης έσωζε, ο Γιακουμής εκτέλεσε! (1964)

Σαν σήμερα στις 4/10/1964, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στην Τούμπα τον Απόλλωνα Πόντου, σε παιχνίδι της 2ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της περιόδου 1964-1965...

Ο Δικέφαλος με τον Ούγγρο τεχνικό Γκεόργκι Μπαμπολτσάι στον πάγκο του, μπροστά σε 8.000 θεατές (6.853 τα εισιτήρια), πήρε τη νίκη με 1-0, χάρη σε γκολ που σημείωσε στο 54ο λεπτό ο Γιάννης Γιακουμής.

Σε ένα παιχνίδι στο οποίο το κυρίαρχο στοιχείο του ήταν η ταχύτητα όλων των παικτών που αγωνίστηκαν, ο κόσμος που βρέθηκε στην Τούμπα, σίγουρα ευχαριστήθηκε ποδόσφαιρο, ειδικά στην επανάληψη, όταν και οι δύο ομάδες ανέβασαν την απόδοσή τους.

Το γκολ που έδωσε τη νίκη στον ΠΑΟΚ, ξεκίνησε από εκτέλεση κόρνερ του Νικολαΐδη, ο Παπαδόπουλος με έξυπνη κεφαλιά είδε τον επερχόμενο Γιακουμή και αυτός με πλασέ έστειλε την μπάλα προς την αριστερή γωνία του Βιόπουλου. 

Ο Χρυσανίδης προσπάθησε με ανάποδο ψαλίδι να αποσοβήσει το γκολ, αλλά ... μάταια!

Οι φιλοξενούμενοι αντέδρασαν και σε δύο περιπτώσεις στο 63' και στο 72', ο Μουσελεμίδης με εκπληκτικές αποκρούσεις σταμάτησε τα σουτ του Μηταριώτη, κρατώντας την εστία μας ανέπαφη!

Κορυφαίοι από πλευράς ΠΑΟΚ οι Μουσελεμίδης, Γιακουμής, Λέανδρος και από τον Απόλλωνα οι Μαλλιόγλου, Χρυσανίδης, Μηταριώτης. 

Το παιχνίδι διαιτήτευσε ο Βούλγαρος διαιτητής Ιβάνοφ και αυτή ήταν η μία και μοναδική φορά στην καριέρα του που διαιτήτευσε αγώνα του ΠΑΟΚ!

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Μουσελεμίδης, Ραπτόπουλος, Λιτόπουλος, Μαμόπουλος, Γιακουμής, Νικολαΐδης, Κούδας, Αποστολίδης, Μουρατίδης, Παπαδόπουλος, Λέανδρος

Απόλλων Πόντου: Βιόπουλος, Παπαδόπουλος, Μαλλιόγλου, Ρατσίσκας, Χρυσανίδης, Τσαπακίδης, Νιφαδόπουλος, Σακελλαρίδης, Κοκκωνίδης, Καραμυτηλιός, Μητταριώτης

Η βαθμολογία μετά τα παιχνίδια της 2ης αγωνιστικής
* Ο Δικέφαλος εκείνη τη χρονιά (όπως και την προηγούμενη) είχε στον πάγκο του τον Ούγγρο τεχνικό Γκεόργκι Μπαμπολτσάι. Συγκέντρωσε 58 βαθμούς, τερματίζοντας στην 8η θέση με τέρματα 29-33. 

Πήρε ευρωπαϊκό εισιτήριο (τότε Κύπελλο Εκθέσεων, νυν Europa League), καθώς σε αυτό είχαν δικαίωμα συμμετοχής μόνο σωματεία από πόλεις που φιλοξενούσαν εμπορικές εκθέσεις, χωρίς να παίζει ρόλο σε ποια θέση είχαν τερματίσει στο εθνικό τους πρωτάθλημα (ΔΕΘ).

* Στην τελευταία αγωνιστική συνέβη κάτι ιδιαίτερα παράδοξο στη μάχη της κορυφής! Διαβάστε το γιατί αξίζει τον κόπο!

Στη βαθμολογία προηγείτο ο Παναθηναϊκός με 77 βαθμούς (3-2-1 το σύστημα βαθμολογίας), ακολουθούμενος από την ΑΕΚ που είχε τρεις λιγότερους (74). Κάτι που σημαίνει πως ακόμη και με ήττα του Παναθηναϊκού στον Βόλο, έπαιρνε το πρωτάθλημα. Τι συνέβη όμως;

Η μόνη περίπτωση να μην πάρει τον τίτλο ο Παναθηναϊκός ήταν να ΜΗΔΕΝΙΣΤΕΙ! Και αυτό έγινε! Στο 57' του αγώνα και ενώ η Νίκη προηγείτο με 1-0, ο μάνατζερ της αθηναϊκής ομάδας (Πετρόπουλος), όρμηξε εναντίον του Γερμανού διαιτητή και τον άρπαξε από τον λαιμό! Αυτός αμέσως διέκοψε το ματς σε βάρος του Παναθηναϊκού.

Οι παράγοντές του, κυριολεκτικά ικέτευαν τους Βολιώτες παρακαλώντας να συνεχιστεί το ματς, τονίζοντας πως θα έχαναν, φτάνει να ολοκληρωνόταν η αναμέτρηση και να έπαιρναν τον βαθμό της ήττας που θα τους έδινε τον τίτλο!

Την ίδια ώρα η ΑΕΚ υποδεχόταν τον Ολυμπιακό και κοντά στο 60' προηγούνταν με 3-1! Ξέροντας όμως πως δεν είχαν τύχη στο κυνήγι του τίτλου, χαλάρωσαν και ισοφαρίστηκαν στο 90' από τον Σιδέρη! Και έτσι η ΑΕΚ έχασε την ευκαιρία να πιάσει τον Παναθηναϊκό στους 77 βαθμούς και να παίξει μπαράζ για το πρωτάθλημα...

Απίστευτο και όμως ... ελληνικό!

Όσον αφορά τη μάχη της ουράς, ο Απόλλων Καλαμαριάς κέρδισε με 2-1 τον Άρη, ισοβάθμισε στους 53 βαθμούς με Νίκη Βόλου και Παναιγιάλειο, όμως στα μπαράζ έκανε δύο ήττες και αποχαιρέτισε την κατηγορία...

* Στην αρχική εικόνα διακρίνεται ο Λιτόπουλος να πανηγυρίζει έξαλλα το γκολ του Γιακουμή που μας χάρισε τη νίκη!

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.400!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.400...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4