Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

31 Οκτωβρίου 2018

Με λυτρωτή τον Κοντρέρας στο 94' (2010)

Σαν σήμερα στις 31/10/2010, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε εκτός έδρας τον Εργοτέλη σε παιχνίδι της 8ης αγωνιστικής της περιόδου 2010-2011...

Ο Δικέφαλος με τον Μάκη Χάβο στον πάγκο του, μπροστά σε 2.000 θεατές (1.273 τα εισιτήρια), πήρε τη νίκη με 1-2, χάρη σε γκολ που σημείωσε ο Πάμπλο Κοντρέρας στο 94΄ και πέρασε από το Παγκρήτιο κατακτώντας το τρίποντο της νίκης. 

Για να φτάσουμε εκεί έπρεπε να δούμε στο μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού ένα μέτριο "Δικέφαλο" που ήθελε αλλά δεν μπορούσε.

Ο Χάβος , κατέβασε την ομάδα με 4-4-1-1. Κρέσιτς κάτω από τα δοκάρια, οι Μπουσαϊντί, Μαλεζάς, Κοντρέρας και Σνάουτσνερ αποτελούν την αμυντική τετράδα, στα χαφ Βιτόλο και Φωτάκη (κεντρικά), με Βιεϊρίνια και Ελ Ζαρ στις πτέρυγες. Μπροστά τους σε πιο ελεύθερο ρόλο ο Βλάνταν Ίβιτς, και στην κορυφή της επίθεσης ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν καλύτερα στο παιχνίδι και αφού πρώτα απείλησαν σε 1-2 φάσεις κατάφεραν στο 16' να ανοίξουν το σκορ με τον Μπούντιμιρ σε μια στιγμή που αδράνησε τελείως και εκτέθηκε η άμυνα μας. 

Το γκολ αυτό αφύπνισε τους παίκτες του ΠΑΟΚ που άρχισαν να δημιουργούν καταστάσεις και σε μια από αυτές ο Σαλπιγγίδης εκμεταλλεύτηκε μπαλιά ποίημα του Βιεϊρίνια, βρέθηκε απέναντι από το Δασκαλάκη και με ωραίο πλασέ ισοφάρισε στο 35'.
Στο δεύτερο ημίχρονο οι δυο ομάδες έδειξαν να φοβούνται η μια την άλλη , το παιχνίδι επικεντρώθηκε στο χώρο του κέντρου αλλά αυτός που ήταν περισσότερο κοντά στο γκολ ήταν οι γηπεδούχοι. 

Ο ΠΑΟΚ εμφάνισε και πάλι τα γνωστά προβλήματα, δεν μπορούσε να βγάλει φάσεις και απειλούσε μόνο από στημένα. Ο φιλότιμος Ίβιτς μετά το 70΄ φαινόταν κουρασμένος αλλά και καταπονημένος από τις πολλές κλωτσιές που μάζεψε, χωρίς να αντικατασταθεί.

Αντίθετα ο προπονητής των γηπεδούχων προσπάθησε βάζοντας τον Βερμπακόφσκις στο ματς να πάρει το παιχνίδι. Κατάφερε να γίνει πιο απειλητική η ομάδα του και ευτυχώς για μας που δε δεχτήκαμε κάποιο τέρμα σε μια από τις ευκαιρίες που βγήκαν...

Ακόμα και μετά την αποβολή του Τζούνιορ ο ΠΑΟΚ συνέχισε να μην δείχνει κάτι το ιδιαίτερο και ευτυχώς ήρθε η φάση του 94΄, με το γκολ του Κοντρέρας, να μας λυτρώσει όλους μας και να διώξει τα πολλά σύννεφα που είχαν αρχίσει να μαζεύονται πάνω από κάποια κεφάλια...
Οι συνθέσεις:

Εργοτέλης (Καραγεωργίου): Δασκαλάκης, Γιαλούσης, Αλεξόπουλος, Χρυσοφάκης (59' Βερπακόφσκις), Ρουμπάκης, Χίμπλινγκερ, Ολίσε, Τζούνιορ, Φραγκουλάκης, Μπούντιμιρ, Ρομάνο (85' Μπέτο).

ΠΑΟΚ (Χάβος): Κρέσιτς, Μπουσαϊντί, Βιτόλο, Ελ Ζαρ, Σαλπιγγίδης (90' Ζουέλα), Κοντρέρας, Φωτάκης (86' Φιλομένο), Σνάουτσνερ, Μαλεζάς, Ίβιτς, Βιεϊρίνια.

..................................................

Mετά το τέλος της αναμέτρησης στην Κρήτη, ο Ναμπίλ Ελ Ζαρ, μίλησε για νίκη, η οποία αποτελεί το πρώτο διπλό του ΠΑΟΚ στο φετινό πρωτάθλημα.

"Είναι καλό να κερδίζεις ένα παιχνίδι με αυτό τον τρόπο. Αξίζαμε τη νίκη, η οποία ήρθε μετά από σημαντική προσπάθεια. Το μόνο που μετράει στο ποδόσφαιρο είναι το αποτέλεσμα και εμείς σήμερα πήραμε αυτό που θέλαμε. Συνεχίζουμε και κοιτάμε τα επόμενα παιχνίδια".

...................................................

Ο Βλάνταν Ίβιτς με δηλώσεις του μετά το τέλος του αγώνα στάθηκε στη σημασία της νίκης για τη συνέχεια των υποχρεώσεων της ομάδας, ενώ παράλληλα εξέφρασε την πεποίθηση του πως η ομάδα θα βρει τον καλό της εαυτό.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

Για τη νίκη επί του Εργοτέλη, δήλωσε: "Μεγάλη σημασία έχει το αποτέλεσμα, είναι καλό για την ψυχολογία μας. Ξέρετε καλά ότι δεν είχαμε καλό ξεκίνημα στο πρωτάθλημα, δεν πήραμε αυτά που θέλαμε. 

Στα τελευταία τρία παιχνίδια παίζουμε καλύτερα, έχουμε ξυπνήσει, κάνουμε νέο ξεκίνημα. Έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας. Είμαι σίγουρος ότι θα βρούμε τον καλό μας εαυτό. Σημασία έχει η νίκη. Σημασία έχει κάποιες φορές που δεν παίζεις καλά να κερδίζεις".

Για τις συνεχείς αλλαγές προπονητών που έχουν γίνει στην ομάδα και το κατά πόσο αυτές επηρεάζουν την ομάδα, τόνισε: "Αυτή η ομάδα έχει αλλάξει τέσσερις προπονητές. Γνωρίζουμε να παίζουμε μπάλα. Λογικό, όμως, είναι με τόσες πολλές αλλαγές να επηρεαζόμαστε. Σιγά σιγά βρίσκουμε ρυθμό. 

Παίρνουμε μέρος σε τρεις διοργανώσεις. Έχουμε τραυματίες και όσο πιο γρήγορα, αυτοί, επανέρχονται, τόσο καλύτερα. Χρειαζόμαστε όλους τους παίκτες. Τους περιμένουμε, μακάρι να μπούνε γρήγορα όλοι στις προπονήσεις".

.......................................................

Ο σκόρερ του πρώτου τέρματος του ΠΑΟΚ στην αναμέτρηση (Δημήτρης Σαλπιγγίδης), μίλησε για τον αγώνα και τη νίκη επί του Εργοτέλη, σημειώνοντας πως η ομάδα χρειάστηκε και τη τύχη για να πάρει τους 3 βαθμούς.
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο διεθνής επιθετικός:

"Είναι πολύ σημαντικό να έχεις και τύχη. Σήμερα την είχαμε και στο παιχνίδι του Κυπέλλου επίσης, παρότι ήμασταν καλύτεροι, αλλά όταν σκοράρεις στο τέλος, χρειάζεται και η τύχη. Έχουμε βελτιωθεί αρκετά, ωστόσο ακόμα δεν έχουμε φτάσει στο επίπεδο που θέλουμε. 

Ήταν ένα περίεργο παιχνίδι και ειδικά στο δεύτερο δεν παίχτηκε ποδόσφαιρο. Υπήρχαν πολλά σφυρίγματα και πρέπει να αντιμετωπίζεις και αυτά. Είναι δεδομένη η κούραση αλλά όταν έρχονται θετικά αποτελέσματα και υπάρχει ψυχολογία παίζει πολύ σημαντικό ρόλο".

Για το επερχόμενο παιχνίδι της Πέμπτης με τη Βιγιαρέαλ, είπε: "Είναι πολύ δύσκολο το παιχνίδι με τη Βιγιαρεάλ. Ξέρουμε ότι πρόκειται για μία πολύ καλή ομάδα. Θα προσπαθήσουμε για το θετικό αποτέλεσμα".

..........................................................

Ο Αντελίνο Βιεϊρίνια με δηλώσεις του μετά το παιχνίδι, στάθηκε στην επιμονή της ομάδας ως το τέλος του αγώνα για τη νίκη.

"Ήταν ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι και το περιμέναμε αυτό. Ποτέ δεν πρέπει να σταματάς να παλεύεις για τη νίκη. Το μόνο σημαντικό είναι οι τρεις βαθμοί. Τώρα έχουμε μπροστά μας το παιχνίδι στην έδρα μας με τη Βιγιαρεάλ, αλλά θα συνεχίσουμε να παλεύουμε για την πρώτη θέση του ομίλου μας στο Europa League".

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4