Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

31 Οκτωβρίου 2018

Τρίποντο με Ίβιτς στην εκπνοή (2009)

Σαν σήμερα στις 31/10/2009, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στην Τούμπα την Ξάνθη, σε παιχνίδι της 9ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της περιόδου 2009-2010...

Ο Δικέφαλος με τον Φερνάντο Σάντος στον πάγκο του, μπροστά σε περισσότερους από 13.000 θεατές (11.014 τα εισιτήρια), πήρε μια πολύ δύσκολη νίκη με 1-0, χάρη σε γκολ του Ίβιτς στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης.
Ο Φερνάντο Σάντος παρέταξε την ομάδα με 4-4-1-1, με τους Λίνο - Μαλεζά - Τσιρίλο - Σνάουτσνερ στην άμυνα, Σορλέν - Γκαρσία - Φωτάκη - Βιεϊρίνια στο κέντρο, τον Ίβιτς συνδετικό κρίκο με την επίθεση όπου βρισκόταν ο Παπάζογλου.
Ο ΠΑΟΚ μπήκε δυνατά στο 1ο ημίχρονο, ελέγχοντας πλήρως το χώρο του κέντρου, περιορίζοντας τη Ξάνθη σε παθητικό ρόλο. 

Όλα αυτά διήρκεσαν περίπου ένα τέταρτο, αφού η Ξάνθη ανέβασε τις γραμμές τις ψηλότερα στο χώρο του γηπέδου, χωρίς όμως να πατήσει την περιοχή του Χαλκιά. Χαρακτηριστικό της κατάστασης αυτής είναι το γεγονός πως ο Χαλκιάς ακούμπησε για πρώτη φόρα τη μπάλα στο 23΄.
Η άνοδος της Ξάνθης στο χώρο, έδωσε στον ΠΑΟΚ τη δυνατότητα να εκμεταλλευθεί τον αρκετό χώρο που άφησε πίσω της η γραμμή της άμυνας, δημιουργώντας σε δύο περιπτώσεις στο 27' και το 29', ευκαιρίες για να ανοίξει το σκορ. 

Η καλή κυκλοφορία της μπάλας από πλευράς ΠΑΟΚ, η αρχοντική παρουσία του Πάμπλο Γκαρσία στον άξονα, τα κέφια του Βιεϊρίνια και τα ανεβάσματα του Λίνο από τα αριστερά, βοήθησαν στην ανάπτυξη κυρίως από τα πλάγια.
Κάθετα ο ΠΑΟΚ εμφάνισε την γνωστή του αδυναμία απειλώντας μόνο με μεγάλες μπαλιές από Γκαρσία, Σορλέν και Τσιρίλο, προσπαθώντας να βγάλουν στην πλάτη της άμυνας της Ξάνθης κάποιον από τους Βιεϊρίνια, Ίβιτς, Παπάζογλου. 

Το 1ο ημίχρονο έλαβε τέλος με ένα πολύ καλό σουτ του Σνάουτσνερ στο 41' έξω από τη μεγάλη περιοχή και δεξιά, με τον Γκσπούρνιγκ να απομακρύνει σε κόρνερ.
Η ίδια εικόνα συνεχίστηκε και στην έναρξη του 2ου ημιχρόνου, με τον ΠΑΟΚ να έχει ανεβάσει ταχύτητα, ενώ βελτίωσε και την ανάπτυξή του από τον άξονα. Σε αυτό έπαιξε ρόλο και η αναγκαστική αλλαγή του Βιεϊρίνια από τον Κουτσιανικούλη στο 50΄.
Στο 57' Σορλέν και Ίβιτς άλλαξαν όμορφα τη μπάλα έξω από την περιοχή του Γκσπούρνιγκ, με τον τελευταίο να τροφοδοτεί τον Παπάζογλου που πλάσαρε από το ύψος του πέναλτι, αλλά η μπάλα πέρασε μόλις άουτ από το δεξί κάθετο δοκάρι του Γκσπούρνιγκ.
Ο Σάντος, βλέποντας την επιθετική αδυναμία της ομάδος, στο 75' πέρασε τον Μουσλίμοβιτς αντί του Φωτάκη, μεταλλάσσοντας το σύστημα σε καθαρό 4-4-2. Στο 85' ο Βόσνιος με υπέροχη κάθετη μπαλιά έβγαλε τετ-α-τετ τον Κουτσιανικούλη, αλλά αυτός πλάσαρε πάνω στον Γκσπούρνιγκ.

Ο ΠΑΟΚ ανέβηκε για να πιέσει ψηλά τη Ξάνθη κι αυτό λίγο έλειψε να του κοστίσει το 0-1 στο 87' όταν η Ξάνθη έβγαλε αντεπίθεση από τα αριστερά με τον Πόυ να νικιέται στο τετ-α-τετ από τον Κρέσιτς. 
Τελικά οι 13.000 μουσκεμένοι οπαδοί που βρίσκονταν στις κερκίδες της Τούμπας λυτρώθηκαν από το γκολ του Βλάταν Ίβιτς, ο οποίος νίκησε στον αέρα τον Βάλλα και με κεφαλιά έκανε το 1-0 στο 91' το οποίο έμελλε να είναι και το τελικό σκορ.

Δείτε ολόκληρο το παιχνίδι στο video που ακολουθεί.
Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ (Σάντος): Χαλκιάς ( 67' Κρέσιτς), Λίνο, Τσιρίλο, Μαλεζάς, Σνάουτσνερ, Σορλέν, Γκαρσία, Φωτάκης (75' Μουσλίμοβιτς), Βιεϊρίνια (50' Κουτσιανικούλης), Ίβιτς, Παπάζογλου.

Ξάνθη (Μαντζουράκης): Γκσπούρνιγκ, Παπαδημητρίου, Βάλλας, Κωστούλας, Αλ Σαίφι ( 67' Αμπίνα), Τζάγγυ, Σταθάκης, Φλίσκας, Πόυ, Στρμπα, Σοάνης.

Δηλώσεις ...

Ο Φερνάντο Σάντος υποστήριξε ότι η ομάδα μας άξιζε τη νίκη καυτηριάζοντας εμμέσως πλην σαφώς την τακτική της Ξάνθης.

«Αναμετρήθηκαν δύο ομάδες που είχαν εντελώς διαφορετικούς στόχους. Η μία ομάδα ήθελε να κερδίσει, απέναντι σε ομάδα που δεν ήθελε να χάσει. Εμείς το περιμέναμε και ξέραμε ότι η Ξάνθη θα κλείνονταν πολύ πίσω και πως και οι ένδεκα ποδοσφαιριστές θα έμεναν πίσω από το κέντρο. Αυτό έκανε η Ξάνθη και είναι μια επιλογή και μπορούμε να πούμε ότι επί της αμυντικής λειτουργίας, ήταν πολύ καλή.

Οπότε, ο ΠΑΟΚ πήρε εύκολα τη πρωτοβουλία των κινήσεων και προσπαθούσε με καλή ανάπτυξη και κυκλοφορία φτάσει εστία. Είχαμε επιθετικό μομέντουμ στο πρώτο ημίχρονο, δίχως να κάνουμε πολλές ευκαιρίες. 

Οι καλύτερες ευκαιρίες που είχαμε δημιουργήθηκαν όταν άνοιγε η ομάδα της Ξάνθης και γίνονταν μεγάλη μπαλιά προς τον Βιεϊρίνια που δεν πρόλαβε δύο φορές να τσιμπήσει τη μπάλα. Η Ξάνθη στο πρώτο ημίχρονο δεν έφτασε καν κοντά στα καρέ.

Στο δεύτερο μέρος και μετά τα πρώτα 15-20 λεπτά και αφού κάναμε αλλαγή λόγω του τραυματισμού του Βιεϊρίνια, ήταν φυσιολογικό πάνω στο άγχος και την νευρικότητα της ομάδας, να δημιουργήσει η Ξάνθη δύο καλές ευκαιρίες. Ωστόσο, τα δώσαμε όλα και δημιουργήσαμε τουλάχιστον τρεις ευκαιρίες με τους Κουτσιανικούλη, Παπάζογλου.

Στις καθυστερήσεις βάλαμε το πολυπόθητο γκολ το οποίο θεωρώ ότι ήταν ο καρπός της θέλησης και της αποφασιστικότητας των παικτών μου. 

Το αποτέλεσμα είναι δίκαιο. Μόνο μια ομάδα ήθελε να κερδίσει και μας δικαίωσε αυτό το γκολ. Δεν το λέω υποτιμητικά, αλλά η Ξάνθη είχε συγκεκριμένο πλάνο παιχνιδιού» είπε ο Πορτογάλος προπονητής.

Ο Σάντος ρωτήθηκε για την αγωνιστική παρουσία του Μουσλίμοβιτς, ο οποίος χρησιμοποιήθηκε στο δεύτερο ημίχρονο, και απάντησε: «Δεν υπάρχει θέμα βιασύνης. Είχαμε το Ο.Κ. από το ιατρικό επιτελείο και τον χρησιμοποιήσαμε».

Ο Πορτογάλος δε δέχτηκε ότι ο ΠΑΟΚ στάθηκε τυχερός σκοράροντας στην εκπνοή: «Η τύχη από μόνη της δεν σου δίνει κάτι, αν εσύ δεν την προκαλέσεις. Δηλαδή, εμείς θέλουμε πάντα τη νίκη και προσπαθούμε μέχρι το τέλος και υπάρχουν φορές που ακόμη και στο τέλος, δικαιώνονται οι κόποι μας. 

Δηλαδή, ο Ολυμπιακός που μας είχε κερδίσει, έπαιξε πολύ όμορφα και το κατάφερε; Εμείς όταν κερδίζουμε θα λέμε ότι ήμασταν τυχεροί; Θα πρέπει να την κυνηγάς με αποφασιστικότητα, θέληση και να πιστέψεις μέσα σου ότι μπορείς να δικαιωθείς».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στη νοοτροπία των παικτών του: «Με εξαίρεση το πρώτο ημίχρονο του αγώνα με τον ΟΦΗ, η ομάδα έχει βελτιωθεί ξεκάθαρα στους τομείς της αποφασιστικότητας και της θέλησης. Θα έλεγα ότι είναι σε ισάξια επίπεδα με τη περυσινή χρονιά. 

Κι αυτό είναι σημαντικό δεδομένων των προβλημάτων τραυματισμών που υπάρχουν. Για παράδειγμα, είδαμε σήμερα (σ.σ.: Σάββατο) έναν παίκτη να έρχεται από τον πάγκο για να μας βοήθησε πολύ. 

Ο Μουσλίμοβιτς δεν θα μπορούσε να βοηθήσει πάνω από 10-15 λεπτά και ουσιαστικά ήταν λύση ανάγκης. Προσωπικά δεν συνηθίζω να έχω στον πάγκο, παίκτες που έχουν να προπονηθούν 2-3 εβδομάδες. 

Ο ίδιος ο παίκτης όμως έδειξε ότι είχε την διάθεση και την θέληση να βοηθήσει. Με αυτή την ομαδική νοοτροπία μπορούμε να πετύχουμε».

Παπάζογλου: «Θα φτάσουμε ψηλά»

Αισιόδοξος για τη συνέχεια του ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημα εμφανίστηκε ο Σάκης Παπάζογλου που δήλωσε: 

«Ήταν δύσκολο το παιχνίδι γιατί ο αντίπαλος έπαιξε άμυνα από το ξεκίνημα του αγώνα. Εμείς είχαμε υπομονή στο παιχνίδι μας και δικαιωθήκαμε έστω και στο τέλος. 

Θα μπορούσαμε να πετύχουμε νωρίτερα το γκολ και να φύγει η πίεση των τελευταίων λεπτών. Με υπομονή και πολύ δουλειά θα μπορέσουμε να φτάσουμε ακόμα πιο ψηλά. Αυτή η νίκη θα μας βοηθήσει για τη συνέχεια».

Για το επόμενο παιχνίδι με τον Πανθρακικό στην Κομοτηνή επεσήμανε: «Έχουμε ένα δύσκολο παιχνίδι με τον Πανθρακικό δεν βλέπουμε την βαθμολογική θέση του αντιπάλου μας. Εμείς θα παίξουμε για την νίκη όπως κάνουμε σε κάθε παιχνίδι».

Τέλος έστειλε μήνυμα στον κόσμο του ΠΑΟΚ: «Οι φίλοι μας που ήρθαν και σήμερα στην Τούμπα μας βοήθησαν για να φτάσουμε στην νίκη. Ο κόσμος μας στήριξη και πιστεύω ότι θα του δώσουμε αρκετές χαρές φέτος».

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4