Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

23 Οκτωβρίου 2018

Με το δεξί στο πρωτάθλημα της περιόδου 1966-67

Σαν σήμερα στις 23/10/1966, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στην Τούμπα το Αιγάλεω, σε παιχνίδι της 1ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της περιόδου 1966-1967...

Ο Δικέφαλος με τον Νίκο Πάγκαλο στον πάγκο του, μπροστά σε περίπου 6.000 θεατές (4.374 τα εισιτήρια), πήρε τη νίκη με 3-1, μετά από ένα ισόπαλο πρώτο ημίχρονο, στο οποίο πρωταγωνίστησε ο κάκιστος και ανεπαρκέστατος διαιτητής Τζουβάρας!

Οι αποφάσεις του ρέφερι έφεραν μεγάλη αναστάτωση στην κερκίδα, με αποκορύφωμα τον μη καταλογισμό ενός πεντακάθαρου πέναλτι σε βάρος της αθηναϊκής ομάδας, ενώ το γκολ με το οποίο το Αιγάλεω ισοφάρισε στο 40', δεν έπρεπε να μετρήσει.
Αποτέλεσμα όλων αυτών ήταν να γίνει ο κακός χαμός κατά την αποχώρηση του διαιτητή, με τι αποδοκιμασίες να είναι εντονότατες και απόλυτα δικαιολογημένες!

Το σκορ άνοιξε στο 17ο λεπτό με σουτ του Γιακουμή μετά από ωραίο συνδυασμό, Νικολαΐδη, Μήτρακα, Αφεντουλίδη. Το Αιγάλεω ισοφάρισε στο 40' με τον Μακρή, με τον Μαρκόπουλο νωρίτερα να τσιμπάει την μπάλα με το χέρι, ο βοηθός Ζαχείλας να το υποδεικνύει, αλλά ο Τζουβάρας να μην καταλογίζει την παράβαση, παίρνοντας τη φάση επάνω του!
Στο 60' ο ΠΑΟΚ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Ανέστη Αφεντουλίδη πέτυχε το 2-1, με τον παίκτη μας να εκτελεί δύο φορές το πέναλτι, καθώς την πρώτη ο Φακής απέκρουσε, αλλά ο Τζουβάρας διέταξε επανάληψη ισχυριζόμενος ότι δεν είχε σφυρίξει. Ίσως έτσι θέλησε να εξιλεωθεί για την εχθρική διαιτησία του πρώτου ημιχρόνου...
Το τελικό 3-1 διαμορφώθηκε στο 90ό λεπτό με τον Κοντογιώργο, ο οποίος μετά από σέντρα του Γιακουμή, πετάχτηκε ανάμεσα σε έναν όμιλο αμυντικών και σκόραρε!

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Μουσελεμίδης, Μήτρακας, Θεοφανίδης, Φουντουκίδης, Βασιλειάδης, Μουρατίδης, Νικολαΐδης, Κοντογιώργος, Χαραλαμπίδης, Γιακουμής, Αφεντουλίδης.

Αιγάλεω: Φακής, Κανελλόπουλος, Μπαλλαρίνης, Τσιαμπουρής, Μακρής, Καραβοκυράκος, Αναστόπουλος, Γρίμμας, Κυριακίδης, Μαρκόπουλος, Εξωμανίδης.

Η βαθμολογία μετά τα ματς της πρεμιέρας
* Ο Δικέφαλος ξεκίνησε και ολοκλήρωσε τη χρονιά με τον Νίκο Πάγκαλο στον πάγκο του (30 ματς), ενώ ο ίδιος ήταν τεχνικός της ομάδας και στην αρχή της επόμενης σεζόν για 6 παιχνίδια, πριν αντικατασταθεί από τον Δημήτρη Καλογιάννη.

* Ο ΠΑΟΚ ολοκλήρωσε τη χρονιά με 36-20 τέρματα, είχε 13 νίκες, 11 ισοπαλίες, 6 ήττες, μαζεύοντας 67 βαθμούς... 

* Και αυτά ενώ η υπόθεση Κούδα ήταν σε ... πλήρη εξέλιξη και την ίδια μέρα 23/10/1966, ο Ολυμπιακός στο Καυτανζόγλειο σε ματς με τον Ηρακλή, τα "άκουσε" κανονικά από τον κόσμο του ΠΑΟΚ που έδωσε δυναμικό παρόν! 

Μάλιστα το βράδυ της προηγούμενης μέρας (22/10), η αποστολή της ομάδας του Πειραιά, είχε ... επισκέψεις στο ξενοδοχείο στο οποίο διέμενε! 

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4