Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

22 Οκτωβρίου 2018

Ένα φιλικό με ομάδα του 6ου Στόλου (1957)

Σαν σήμερα στις 22/10/1957, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε σε φιλικό παιχνίδι στο Σιντριβάνι, την ομάδα του αμερικάνικου 6ου στόλου, που εκείνες τις μέρες είχε δέσει στη Θεσσαλονίκη…

Ο Δικέφαλος με τον Κώστα Ζώγα στον πάγκο του, σε μια αναμέτρηση που διήρκεσε 105 λεπτά και μάλιστα χωρίς να σταματήσουν οι ομάδες για την ανάπαυλα του ημιχρόνου (!), πήρε τη νίκη με 6-1. 

Όσοι φίλαθλοι είχαν την τύχη να βρεθούν εκείνο το φθινοπωρινό απόγευμα στο γήπεδο, είδαν τον ΠΑΟΚ να παρατάσσεται με ένα πολύ ιδιαίτερο σχηματισμό. 

Πιο συγκεκριμένα ο τερματοφύλακας Λύμπος αγωνίστηκε σέντερ φορ εντυπωσιάζοντας με το παιχνίδι του, ενώ στην άμυνα αγωνίστηκαν οι επιθετικοί μας, Χαβανίδης, Καλφάκης, Παπαευστρατίου. 

Εκτός από τους τέσσερις παραπάνω παίκτες, στο αρχικό σχήμα βρέθηκαν οι: Παπαδόπουλος, Βόμβας, Ιατρίδης, Πασματζίδης, Κεσιτζής, Μάρκοβιτς, Κιουρτζής. 

Για μικρό χρονικό διάστημα έπαιξε σαν κεντρικός κυνηγός ο προπονητής του Δικεφάλου, Κώστας Ζώγας, ενώ χρόνο συμμετοχής πήραν και οι Μαμόπουλος, Καρατζάς! 

Η ομάδα των Αμερικανών άφησε εξαιρετικές εντυπώσεις για το καθαρό παιχνίδι της, ενώ το μοναδικό γκολ που πέτυχαν σημειώθηκε με τη βοήθεια αμυντικού μας. 

Χαρακτηριστικό της ημέρας το γεγονός ότι οι παίκτες μας μετά το τέλος του παιχνιδιού συνέχισαν την προπόνηση. 

Έτσι το πρωί προπονήθηκαν οι Καμαλακίδης, Καλογιάννης, Κατηκαρίδης, Χασιώτης οι οποίοι δεν πήραν μέρος στο φιλικό, ενώ το απόγευμα άπαντες οι υπόλοιποι παίκτες των Α’ και Β΄ομάδων, εκτός των Κουιρουκίδη, Τσίντογλου, Λέανδρου, Χαβανίδη.

* Στην αρχική εικόνα μια ενδεκάδα του ΠΑΟΚ της περιόδου 1957-1958. Διακρίνονται όρθιοι από αριστερά οι: Λύμπος, Κουιρουκίδης, Κεμανίδης, Καλογιάννης, Πετρίδης, Γιεντζής. Καθιστοί: Καμαλακίδης, Παπαϊωάννου, Λέανδρος, Χαβανίδης, Χασιώτης.

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.400!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.400...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4