Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

22 Οκτωβρίου 2018

Γλίτωσε την ήττα με γκολάρες του Κούδα (1972)

Σαν σήμερα στις 22/10/1972, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε εκτός έδρας το Αιγάλεω, σε παιχνίδι της 5ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος, της περιόδου 1972-1973...
Ο Δικέφαλος με τον Λες Σάνον στον πάγκο, μπροστά σε 14.000 θεατές (12.809 τα εισιτήρια), υποχρεώθηκε σε ισοπαλία 2-2, ενώ βρέθηκε στο 44ο λεπτό να χάνει με 2-0 από τους παθιασμένους γηπεδούχους!

Η ομάδα μας είχε μια καταπληκτική σεζόν (1972-73), στην οποία έπρεπε να είχε αναδειχτεί πρωταθλήτρια Ελλάδας, καθώς έπαιξε μπαλάρα, χωρίς όμως αυτό να συμβεί ελέω Φακή και ... Ρήγα.  

Στο παιχνίδι που έγινε σαν σήμερα 22/10/1972 στο Αιγάλεω, πλήρωσε την κακή της αμυντική λειτουργία, καθώς δέχτηκε δύο γκολ τα οποία θα μπορούσε να είχε αποφύγει!

Το σκορ άνοιξε στο 14ο λεπτό ο Σταυρόπουλος, μετά από μπαλιά του Λάρδα, με τον τελευταίο να εκμεταλλεύεται λάθος του Φουντουκίδη, ο οποίος κλώτσησε αέρα και ο Λάρδας που καιροφυλαχτούσε πάσαρε στον σκόρερ.
Στο 36' ο Σταυρόπουλος και πάλι, με σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή έπιασε στον ύπνο την άμυνά μας και τον τερματοφύλακα Χατζηιωάννου, διπλασιάζοντας τα γκολ των γηπεδούχων.
Γούναρης - Γρίμας σε μια μονομαχία τους!
Με την πλάτη στον τοίχο βρέθηκε ο ΠΑΟΚ, όμως ο Κούδας στο 44', ήταν αυτός που με σουτ (κομπίνα με πάσα σε εκτέλεση φάουλ) έξω από τη μεγάλη περιοχή, άφησε άγαλμα τον Ντουντούμη μειώνοντας σε 2-1.
Στην επανάληψη η πίεση του ΠΑΟΚ ανέβηκε και αφού στο 74' ο Κούδας έχασε πολύ μεγάλη ευκαιρία για γκολ, ο ίδιος στο 82' με ένα πανέμορφο σε εκτέλεση σουτ, χάρισε στον ΠΑΟΚ την ισοπαλία! 

Οι συνθέσεις:

Αιγάλεω: Ντουντούμης, Μητρόπουλος, Γρίμας, Τσιαμπουρής, Ζαντέρογλου, Μαρτίνος, Μαρκόπουλος, Κυριακίδης, Κωνσταντίνου (83' Τσαλαμάγκας), Λάρδας (65' Τσιμαχίδης), Σταυρόπουλος.

ΠΑΟΚ: Χατζηιωάννου, Γούναρης, Ιωσηφίδης, Παπαδόπουλος (59' Ασλανίδης), Φουντουκίδης, Μπέλλης, Σαράφης, Τερζανίδης, Βουζουνεράκης, Αποστολίδης, Κούδας.
Στην παραπάνω φωτογραφία, ο ΠΑΟΚ όπως παρατάχτηκε στο εκτός έδρας ματς με το Αιγάλεω. Διακρίνονται από αριστερά όρθιοι: Κούδας, Χ"ιωάννου, Γούναρης, Φουντουκίδης, Παπαδόπουλος, Ιωσηφίδης. Καθιστοί: Μπέλλης, Βουζουνεράκης, Τερζανίδης, Αποστολίδης, Σαράφης.

Η βαθμολογία 
* Εκείνη τη σεζόν ο ΠΑΟΚ με τον Λες Σάνον στον πάγκο του:

Συγκέντρωσε τους περισσότερους βαθμούς (92 βαθμούς) στην ιστορία του στην Α' Εθνική...

Είχε αήττητο σερί με 19 αγώνες χωρίς ήττα. Έχασε την 20ή αγωνιστική. Πού; Στο Καραϊσκάκη με την αλήστου μνήμης «σφαγή» από τον Φακή στο 1-0 υπέρ του Ολυμπιακού...

Πέτυχε 75 γκολ, αριθμός που ακόμη δεν έχει καταφέρει να φτάσει ή να καταρρίψει.

Πέτυχε 12 νίκες εκτός έδρας.

Ολοκλήρωσε το πρωτάθλημα με 27 νίκες, 4 ισοπαλίες, 3 ήττες έχοντας 92 βαθμούς και τέρματα 75-24.

Κι όμως Πρωτάθλημα δεν πήρε... Γιατί κάποιοι δεν το ήθελαν!

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4