Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

22 Οκτωβρίου 2018

Λευκή ισοπαλία με Κράσνονταρ στην Τούμπα (2015)

Σαν σήμερα στις 22/10/2015, ο Δικέφαλος έμεινε στο 0-0 στην Τούμπα με την Κράσνονταρ, για την τρίτη αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Europa League ...

Ο Τούντορ μπροστά σε 10.000 θεατές (9.325 τα εισιτήρια), παρέταξε τον ΠΑΟΚ με 3-4-2-1 έχοντας τον Γλύκο κάτω από τα δοκάρια, Μαλεζά, Βίτορ, Κόστα στην άμυνα, Ροντρίγκες, Κάτσε, Σάμπο, Σκόνδρα στα χαφ, μπροστά τους Πέλκα - Ζάιρο και καθαρός προωθημένος ο Στέφανος Αθανασιάδης.
Ο Κροάτης τεχνικός στο πλαίσιο του rotation άφησε εκτός 11άδας τους Μακ, Τζιόλη, Μπερμπάτοφ, Τζαβέλλα, αλλά και τον Όλσεν που προβλημάτισε με τις τελευταίες του εμφανίσεις.

Οι περίπου 9.000 θεατές είδαν ένα πρώτο 45λεπτο που το ξέχασαν γρήγορα, με τις δύο ομάδες να προσφέρουν ελάχιστες συγκινήσεις και οι τελικές να βγαίνουν με το σταγονόμετρο! Καμία από τις τρεις συνολικά που δημιουργήθηκαν δεν είναι άξια λόγου!

Ο Δικέφαλος με πολλά προβλήματα στο δημιουργικό κομμάτι, με χαφ που δεν μπορούσαν να βγάλουν σωστά την μπάλα στους επιθετικούς, αναλώθηκε στο να περιορίσει την Κράσνονταρ και να μην της επιτρέψει να απειλήσει την εστία του επανεμφανιζόμενου Γλύκου, ο οποίος παρεμπιτόντως ήταν πολύ καλός. 

Με λάθη ο Σάμπο, εξαφανισμένος ο Πέλκας που δεν βοήθησε καθόλου στο πρώτο μισό του αγώνα!
Με την έναρξη της επανάληψης στη θέση του Βίτορ πέρασε ο Λέοβατς και ο Τούντορ έκανε εσωτερικές αλλαγές. Ο Σκόνδρας πήγε στη θέση του Βίτορ, ο Λέοβατς στα αριστερά της μεσαίας γραμμής και ο Ροντρίγκες στα δεξιά.

Λίγο αργότερα στο 57' πέρασε ο Μπερμπάτοφ στη θέση του Αθανασιάδη σε μια προσπάθεια του Τούντορ να φρεσκάρει την επίθεσή του στο 71' ο Μακ στη θέση του Πέλκα. 

Νωρίτερα πάντως ο ΠΑΟΚ έχασα μια πολύ καλή ευκαιρία με τον Σάμπο που πήρε την μπάλα από τον Πέλκα στο ύψος του πέναλτι, αλλά αμαρκάριστος αστόχησε απελπιστικά!

Στο 86ο λεπτό ο Μπερμπάτοφ σπρώχτηκε μέσα στη μεγάλη περιοχή, αλλά δεν δόθηκε τίποτε, ενώ οι ομάδες τελείωσαν με "10" παίκτες, καθώς στα τελευταία λεπτά αποβλήθηκαν με 2η κίτρινη ο Τζεντρζέτζικ και ο Ζάιρο.
Η ομάδα στην επανάληψη πάντως ήταν καλύτερη σε σχέση με το πολύ κακό πρώτο ημίχρονο και αν ήταν πιο προσεκτική στα τελειώματα θα μπορούσε να βρει τον δρόμο για τα δίχτυα του Ντικάν.

Ο ΠΑΟΚ είχε πλέον στον όμιλο τρεις ισοπαλίες σε ισάριθμα παιχνίδια και βρισκόταν στην 3η θέση πίσω από Ντόρτμουντ (7 βαθμοί) και Κράσνονταρ (4 βαθμοί)...
Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Μαλεζάς, Βίτορ (46' Λέοβατς), Κόστα, Ροντρίγκες, Κάτσε, Σάμπο, Σκόνδρας, Πέλκας (72' Μακ), Ζάιρο και Αθανασιάδης (57' Μπερμπάτοφ).

Κράσνονταρ: Ντικάν, Στράντμπεργκ, Τζεντρζέτζικ, Γκράνγκβιστ, Καλέσιν, Τορμπίνσκι, Ακμέντοφ (65' Μαμάεφ), Λαμπόρντε, Ζοαζίνιο, Καμπορέ και Σμόλοφ (62' Άρι).

............................................

O κόουτς του Δικεφάλου Ιγκόρ Τούντορ, μίλησε μεταξύ άλλων για το παιχνίδι, καθώς και για την συνέχεια στο πρωτάθλημα...
Αναλυτικά τόνισε:

Για το αν θεωρεί θετικό το  αποτέλεσμα: "Σίγουρα ήταν θετικό. Παίξαμε με μια πολύ δυνατή ομάδα κι έγινε ένα καλό παιχνίδι. Ήμασταν καλοί και συμπαγείς αμυντικά, κάναμε ευκαιρίες και θα μπορούσαμε να σκοράρουμε".

Για το ποιοι λόγοι στέρησαν από τον ΠΑΟΚ την νίκη: "Δεν ανησυχώ για την τακτική στο σημερινό παιχνίδι, ήμασταν καλά οργανωμένοι και καλοί αμυντικά. Μας έλειψε η ποιότητα στην τελική φάση για να πετύχουμε γκολ".

Για την αποβολή του Ζάιρο: "Δεν είναι πρόβλημα αυτό, δεν είναι θέμα πειθαρχίας, είναι κάτι τυχαίο. Σήμερα έδωσε ζωντάνια στην ομάδα, ήταν θετικός και έδωσε πολλά στο παιχνίδι".

Για το αν θεωρεί κομβικό για την πρόκριση το παιχνίδι στη Ρωσία: "Φυσικά κι είναι σημαντικό το παιχνίδι και θέλουμε τη νίκη, όπως σε κάθε ματς. Απλά προσαρμοζόμαστε ανάλογα με τον αντίπαλο, όπως και σήμερα, θεωρώ ότι μπορούσαμε να πάρουμε περισσότερα από την αναμέτρηση".

Για το αν αλλάζει την άποψή του ότι μπορεί να βασίζεται σε περισσότερους παίκτες: "Δεν έχει να κάνει με αναπληρωματικούς ή βασικούς σε ότι αφορά την ομάδα, που παρέταξα σήμερα. Είμαι ευχαριστημένος από την απόδοση των παικτών μου, όλοι πήγαν σχετικά καλά κι είχαμε τη δυνατότητα να πάρουμε κάτι περισσότερο από το παιχνίδι".

Για την εμφάνιση του Γλύκου: "Έκανε πολύ καλή εμφάνιση, είμαι ευχαριστημένος, γιατί έδωσε άνεση κι ασφάλεια στην άμυνα".

Για τον επικείμενο αγώνα με τον Παναθηναϊκό: "Παρακολουθώ πολύ προσεκτικά τη δουλειά των παικτών μου κι είναι σημαντικό για μένα αυτό. Έχω ξεκάθαρη σκέψη για το παιχνίδι της Κυριακής, περιμένω να δω, όμως, και τι συμβαίνει με τους τραυματισμούς".

Για το αν η άποψη του ότι εστιάζει περισσότερο στο πρωτάθλημα παρά στην Ευρώπη συζητήθηκε με τους διοικούντες της ομάδας: "Δεν το συζήτησα με τη διοίκηση, είναι η αίσθησή μου και προσωπική μου άποψη. Δεν θέλω να αρχίσει συζήτηση για το ότι βλέπουμε περισσότερο την Ελλάδα κι όχι την Ευρώπη".

Για τα επόμενα παιχνίδια στο Εuropa League: "Δεν υπολογίζω ποτέ τους βαθμούς που χρειάζονται. Σε κάθε παιχνίδι προετοιμάζω την ομάδα μου ξεχωριστά για τον κάθε αντίπαλο. Το ίδιο θα κάνουμε και στη συνέχεια. Θα δούμε πως θα διαμορφωθεί η κατάσταση στον όμιλο, στο τέλος".

Για την απόδοση των αμυντικών του ΠΑΟΚ: "Ο Κόστα είναι καλύτερος στα μαρκαρίσματα από τον Μαλεζά. Ο Σκόνδρας έκανε κάποια λάθη, αλλά κατά βάση έκανε ένα καλό παιχνίδι, παρά την απουσία του από την αγωνιστική δράση για αρκετό καιρό".
..................................................

O Παναγιώτης Γλύκος, επισήμανε μεταξύ των άλλων πως, ο ΠΑΟΚ μπορεί να πάρει την πρόκριση για την επόμενη φάση του Europa League.
Aρχικά για το παιχνίδι ανέφερε: "Είναι θετικό το Χ, αλλά σήμερα παίξαμε για τη νίκη και δεν είμαστε ικανοποιημένοι με την ισοπαλία. Προσπαθήσαμε να κάνουμε φάσεις, καταφέραμε να κάνουμε ευκαιρίες αλλά δεν μπορέσαμε να σκοράρουμε. Δεν ήρθε το γκολ. 

Δεν υπάρχει κάποιο θέμα, δεν ήμασταν συγκεντρωμένοι, δεν μας έκατσε και η φάση. Δεν υπάρχει πρόβλημα, καθώς έχουμε δείξει στα άλλα ματς πως μπορούμε να σκοράρουμε. Χάσαμε και οι δύο ευκαιρίες και η ισοπαλία ήταν δίκαιη".

Για την συνέχεια της διοργάνωσης και αν υπάρχουν ελπίδες πρόκρισης, σημείωσε: "Μπορούμε να προκριθούμε. Κλειδί το επόμενο ματς. Θα είναι δύσκολο γιατί η ομάδα είναι πολύ καλή, αλλά θα προσπαθήσουμε".

Όσο για την επιστροφή του στην ενδεκάδα, δήλωσε: "Προσπάθησα να δώσω ότι μπορούσα στην ευκαιρία που μου έδωσε ο προπονητής. Χαρούμενος που με τους συμπαίκτες μου κρατήσαμε το μηδέν. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Αλλάζει και πρέπει συνέχεια να είσαι έτοιμος και να προσπαθείς. Το Μουντιάλ ήταν πριν ενάμισι χρόνο. Συνεχίζω την προσπάθεια όπως όλοι μας".

........................................................

Ο Γκάρι Ροντρίγκες μετά το τέλος του αγώνα, χαρακτήρισε κρίσιμο το επόμενο παιχνίδι του ΠΑΟΚ στη Ρωσία ...
Αναλυτικά:

Αρχικά σημείωσε για το ματς με την Κράσνονταρ: "Το σημερινό ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι. Παίξαμε καλά αλλά δεν ήρθε η νίκη"...

Για τις πιθανότητες πρόκρισης του ΠΑΟΚ, με δεδομένο τους τρεις βαθμούς που έχει, είπε: "Και η Κράσνονταρ έχει τέσσερις βαθμούς. Αν πάρουμε το ματς στη Ρωσία νομίζω θα προκριθούμε. Θα νικήσουμε την Γκαμπάλα και πιστεύω θα τα καταφέρουμε μετά".

Όσο για το πρόβλημα στην τελική προσπάθεια: "Θα πρέπει να το λύσουμε το ζήτημα αυτό. Μας έλειψε το γκολ σήμερα. Ελπίζω να σκοράρουμε εύκολα στα άλλα παιχνίδια και να πάρουμε τη νίκη".

.......................................................

Ο Στέλιος Μαλεζάς μίλησε για το παιχνίδι με την Κράσνονταρ, αλλά και το πώς βλέπει τη συνέχεια στον όμιλο ...
Οι δηλώσεις του:

Για το αν θεωρεί θετικό το αποτέλεσμα είπε: "Παίζαμε στην έδρα μας και θέλαμε να πάρουμε τη νίκη. Χρειαζόμασταν τους τρεις πόντους για την πρόκριση. Πήραμε όμως μόνο ένα βαθμό και δεν τα καταφέραμε".

Σχολιάζοντας το γεγονός ότι η ομάδα έβγαλε φάσεις στο τελευταίο 25λεπτο του παιχνιδιού δήλωσε: "Κοιτάω όλο το ενενηντάλεπτο του αγώνα και η εικόνα μας δεν ήταν αυτή που έπρεπε. Θα πρέπει να βελτιωθούμε στα επόμενα παιχνίδια για να πάρουμε το κάτι παραπάνω".

Όσο για τη συνέχεια: "Έχουμε μπροστά μας άλλα τρία παιχνίδια να παίξουμε. Δε λένε κάτι οι τρεις βαθμοί, γιατί και η Κράσνονταρ έχει τέσσερις. Αν δε θέλαμε την πρόκριση δε θα παίζαμε καθόλου. Πρέπει να διαχειριστούμε σωστά όλα τα παιχνίδια. Έχουμε το ρόστερ για να τα καταφέρουμε".

Τέλος σε ερώτηση για το rotation ανέφερε: "Νομίζω πως είναι πολύ δύσκολο για κάποια παιδιά που έχουν καιρό να παίξουν, να μπουν κατευθείαν και να βοηθήσουν την ομάδα. Με δεδομένο το ισόπαλο 0-0, πιστεύω ότι δείξαμε κάποια καλά στοιχεία, αλλά πρέπει να δείξουμε κάτι παραπάνω για να διεκδικήσουμε θέση στην ενδεκάδα".

..........................................................

Ο Γιάννης Σκόνδρας, μίλησε μετά το τέλος του παιχνιδιού και επεσήμανε πως ο ΠΑΟΚ μπορεί να πάρει το τρίποντο στο εκτός έδρας ματς στη Ρωσία με την Κράσνονταρ.
Αναλυτικά:

Αρχικά είπε: "Παίζαμε με μια καλή ομάδα. Το σημαντικό είναι ότι κρατήσαμε το μηδέν στην άμυνα. Πιστεύω ότι μπορούσαμε να σκοράρουμε. Θετικό ότι παίξαμε καλό ποδόσφαιρο και αν ήμασταν λίγο τυχεροί θα κερδίζαμε. Μελετήσαμε καλά τον αντίπαλο. Θέλαμε να κρατήσουμε το μηδέν".

Για την αναγκαστική αλλαγή του πλάνου μετά τον τραυματισμό του Βίτορ, σημείωσε: "Αυτά τα πράγματα είναι μέσα στο πρόγραμμα. Συμβαίνουν και πρέπει να είσαι πάντα έτοιμος. Τα παιδιά στάθηκαν καλά στο ματς. Όλοι οι παίκτες και αυτοί που παίζουν και αυτοί που δεν παίζουν, συνεχίζουν να δουλεύουν".

Για τα παιχνίδια που ακολουθούν: "Για εμάς κάθε παιχνίδι είναι ξεχωριστό. Κρατάμε τα θετικά, αλλά θα δούμε και τα αρνητικά. Από αύριο θα κοιτάξουμε το επόμενο ματς, αυτό με τον Παναθηναϊκό".

Όσο για την υπόθεση πρόκριση, ανέφερε: "Πιστεύω πως μπορούμε να νικήσουμε στη Ρωσία. Δεν απειληθήκαμε ιδιαίτερα από την Κράσνονταρ και εκεί το θέμα είναι να κρατήσουμε το μηδέν πίσω και ελπίζω να μπορέσουμε να σκοράρουμε. Έχουμε ομάδα για να το πετύχουμε, αρκεί να είμαστε σοβαροί και συγκεντρωμένοι".

Για την αγωνιστική κατάστασή στην οποία βρίσκεται ο ίδιος: "Μου λείπουν παιχνίδια, αλλά δουλεύω στις προπονήσεις. Θέλω όποτε με χρειαστεί ο προπονητής να είμαι σε καλή φόρμα και έτοιμος".

......................................................

Ο Ντιμίταρ Μπερμπάτοφ μίλησε σε μέσα της πατρίδας του για την ισοπαλία με την Κρασνοντάρ, αλλά και για το ματς με τον Παναθηναϊκό που ακολουθούσε στην Τούμπα.
"Έγινε ένα αρκετά σκληρό παιχνίδι. Έπεσε πολύ ξύλο για να το πω λαϊκά. Εμείς θέλαμε τη νίκη, αλλά δεν καταφέραμε να φτάσουμε στο στόχο μας. Αυτή τη στιγμή το μόνο που υπάρχει είναι το ματς με τον Παναθηναϊκό. Είναι ένα ντέρμπι που θέλουμε να κερδίσουμε για να επιστρέψουμε στα θετικά αποτελέσματα και ελπίζω να τα καταφέρουμε.

Σίγουρα θέλω να πετύχω ένα γκολ στην Τούμπα και να πανηγυρίσω μαζί με τους φιλάθλους μας, ωστόσο έχω βάλει ήδη δύο γκολ εκτός έδρα, το ένα μας έδωσε νίκη. Ας βάλω όλα τα γκολ εκτός αρκεί να μας δίνουν νίκες. Ελπίζω να σκοράρω την Κυριακή στο ματς με τον Παναθηναϊκό".

........................................................

O Σλοβάκος άσος του Δικεφάλου Ρόμπερτ Μακ, επισήμανε:
"Έχουμε πολλά παιχνίδια ακόμα, την Κυριακή αντιμετωπίζουμε τον Παναθηναϊκό. Ο προπονητής μας διατήρησε κάποιους ποδοσφαιριστές στην ενδεκάδα και έδωσε την ευκαιρία σε κάποιους άλλους.

Είναι ντροπή που δεν κερδίσαμε στο τέλος, η προσπάθειά μας ήταν μεγάλη. Όμως, νομίζω πως η ισοπαλία είναι δίκαιη".

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.400!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.400...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4