Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

10 Μαρτίου 2018

Ήττα με χαμένο πέναλτι του Λίνο στην εκπνοή (2012)

Σαν σήμερα στις 10/3/2012, ένας τραγικός στο πρώτο εικοσάλεπτο ΠΑΟΚ γνώρισε την ήττα από τον Αστέρα στην Τούμπα με 2-3 στο πλαίσιο της 24ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της περιόδου 2011-2012 ...

Για μια ακόμα φορά οι παίκτες του Μπόλονι μπήκαν στο γήπεδο τελείως χαλαροί, όπως συνέβη και στα παιχνίδια με την Ουντινέζε και τον Ολυμπιακό δίνοντας τη δυνατότητα στους φιλοξενούμενους να πετύχουν τρία τέρματα πριν καλά καλά καταλάβουμε τι έχει συμβεί.

Έτσι πετάχτηκε στα σκουπίδια το διπλό του ΟΑΚΑ καθώς οι ίδιοι παίκτες που πριν έξι μέρες έδωσαν τη μεγάλη εκείνη χαρά στον κόσμο, φρόντισαν να φέρουν στην Τούμπα την απογοήτευση.
Το παιχνίδι έγινε μπροστά σε 8.000 θεατές (6.894 τα εισιτήρια) και μόλις στο 2', ο Περόνε πλάσαρε τον Χαλκιά κάνοντας το 0-1 για τον Αστέρα Τρίπολης. 

Η απάντηση του ΠΑΟΚ στο 0-1, ήρθε με δύο σουτ από τον Λαζάρ (4' και 8') με τον Μπαντή να τα αποκρούει.

Στο 10' ήρθε το 0-2 με τον Ναβάρο, στη δεύτερη επίσκεψη των φιλοξενούμενων στην περιοχή μας. Ο πολύ κακός Νιμανί (αποδείχτηκε λάθος η χρησιμοποίησή του στην 11άδα) σούταρε δυνατά στην ανυπεράσπιστη από τον τερματοφύλακα εστία, όμως η μπάλα βρήκε πάνω σε σώμα αμυντικού και απομακρύνθηκε. Ίσως αν γινόταν εδώ το 1-2 να μιλούσαμε για άλλη εξέλιξη στο ματς...

Στο 17', ο Περόνε εκμεταλλεύτηκε αδράνεια της άμυνας που πελαγοδρομούσε και έκανε το 0-3. 

Στο 32' ο Κλάους μείωσε σε 1-3 με όμορφη ενέργεια και αφού λίγο νωρίτερα ο Χαλκιάς απέκρουσε δύσκολα σουτ του Ράγιος.
Το υπόλοιπο του ημιχρόνου δεν είχε το πάθος και την ψυχή των παικτών μας, όπως θα περίμενε ο λίγος κόσμος που βρέθηκε σήμερα στην Τούμπα και έτσι οι ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με αυτό το σκορ.

Στην επανάληψη το σκηνικό άλλαξε. Ο Μπόλονι έστειλε στον πάγκο τον Νιμανί και πέρασε στο ματς τον Γεωργιάδη. Όμως και πάλι ο Αστέρας απείλησε στο 52', με τον Χουανίτο να πιάνει την κεφαλιά και να στέλνει την μπάλα στο δοκάρι.

Στο 54' ο ΠΑΟΚ ξαναμπήκε στο ματς. Ο Αθανασιάδης πάσαρε στον Γεωργιάδη που με εξαιρετικό πλασέ έξω από την περιοχή έστειλε την μπάλα πρώτα στα δοκάρια και μετά στα δίχτυα του Μπαντή κάνοντας το 2-3.

Ο Δικέφαλος είχε 35 λεπτά να ανατρέψει το σκορ, η αλήθεια είναι πως προσπάθησε, λειτούργησε καλά σαν ομάδα, πίεσε τους φιλοξενούμενους στο μισό γήπεδο και θα μπορούσε αν ο Κομίνης έδινε πέναλτι σε μαρκαρίσματα πάνω στους Παπάζογλου και Σαλπιγγίδη να ισοφαρίσει.
Στο 72', ο τερματοφύλακας του Αστέρα έκανε πολύ δύσκολη απόκρουση σε σουτ του Λίνο και φτάσαμε στο 90' όταν έγινε η φάση που έκρινε ουσιαστικά το παιχνίδι.

Ο Σαλπιγγίδης κέρδισε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Πιπίνη, ο Λίνο το εκτέλεσε στην αριστερή γωνία, αλλά έστειλε την μπάλα άουτ...
Τσιρίλο, Αποστολόπουλος, Λαζάρ και Γκαρσία διασώθηκαν από το ναυάγιο, αν μπορεί να μιλήσει κάποιος για διασωθέντες. 

Αξίζει να σταθούμε στην ανοχή του Κομίνη στις πολλές καθυστερήσεις των φιλοξενούμενων που εκείνη τη μέρα, χωρίς υπερβολή, το ξεφτύλισαν. Ο Θεσπρωτός εκτίθεται στις φάσεις που δεν έδωσε τα δύο πέναλτι τα οποία ήταν καθαρά.
Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Χαλκιάς, Αποστολόπουλος (83' Τσουκαλάς), Μπαλάφας, Τσιρίλο, Λίνο, Γκαρσία, Φωτάκης, Λάζαρ (75' Παπάζογλου), Σαλπιγγίδης, Νιμανί (46' Γεωργιάδης), Αθανασιάδης.

Αστέρας Τρίπολης: Μπαντής, Πιπίνης, Χουανίτο, Φορμίκα (66΄Μπρέσκα), Περόνε, Ροτζέριο (53' Αλβάρεζ ), Τσαμπούρης, Ράγιος, Μπαρτολίνι, Ναβάρο (72' Τζιουλί), Κουρμπέλης.

---------------------------------------------------------------

Στο άσχημο ξεκίνημα της ομάδας και στην ατυχία για την ανατροπή στάθηκε με δηλώσεις του ο Σάκης Παπάζογλου μετά την ήττα από τον Αστέρα.

Συγκεκριμένα δήλωσε:
Είχαμε ένα πολύ άσχημο ξεκίνημα και βρεθήκαμε πίσω στο σκορ με 0-3. Τα δώσαμε όλα για να κάνουμε την ανατροπή και νομίζω ότι μπορούσαμε να την πετύχουμε. Αν ήμασταν πιο τυχεροί και πιο προσεκτικοί το σκορ θα μπορούσε να είναι 4-3 και όχι 2-3».

Η χαλαρότητα της ομάδας στοίχισε δήλωσε ο Σταύρος Τσουκαλάς τονίζοντας πως την επόμενη φορά θα πρέπει να αγωνίζονται πιο αποφασισμένα για την νίκη.

Ο χαφ της ομάδας είπε στην συνδρομητική τηλεόραση: «Στο πρώτο ημίχρονο δεν μπήκαμε όπως έπρεπε. Δεν λέω ότι υποτιμήσαμε τον αντίπαλο, αλλά μπήκαμε νωθροί, γι' αυτό δεχτήκαμε τα γκολ. Προσπαθήσαμε να βρούμε σθένος και να το γυρίσουμε, αλλά ατυχήσαμε στο 90'. Την επόμενη φορά πρέπει να μπαίνουμε δυνατά για να «καθαρίζουμε» τα ματς».

Σε ερώτηση για το τι δεν πάει καλά και ο ΠΑΟΚ τελευταία δεν μπαίνει δυνατά στα παιχνίδια, είπε: «Δεν ξέρω τι δεν πάει καλά. Ίσως είναι ψυχολογικό το πρόβλημα. Ο ΠΑΟΚ έχει αποδείξει ότι έχει παίκτες με προσωπικότητα και δύναμη. 
 
Ίσως είναι τυχαίο, γιατί σε άλλους αγώνες βρεθήκαμε πίσω στο σκορ, αλλά το γυρίσαμε. Ο προπονητής μας είπε να μπούμε δυνατά με πίστη και με πίεση ψηλά θα γυρνούσαμε το ματς. Μας πονάει αυτή η ήττα από έναν υποδεέστερο αντίπαλο, αλλά πρέπει να βγάλουμε αυτό τον θυμό στα επόμενα ματς».
Ο Λάσλο Μπόλονι, στη συνέντευξη τύπου που ακολούθησε μετά το παιχνίδι με την Τρίπολη στην Τούμπα, παραδέχθηκε πώς στο πρώτο μέρος ο ΠΑΟΚ δεν υπήρχε στον αγωνιστικό χώρο και έδωσε το δικαίωμα στον αντίπαλο να πετύχει 3 εύκολα γκολ.

Τα όσα είπε ο Ρουμάνος τεχνικός:
"Είναι μια άσχημη μέρα για εμάς σήμερα. Θα είναι δύσκολο να απαντήσω σε όλες τις ερωτήσεις όχι επειδή δε θέλω αλλά επειδή κάποιες φορές είναι δύσκολο και εγώ να απαντήσω σε κάποια πράγματα.

Αν πρέπει να μπω στην ανάλυση του αγώνα, στο πρώτο μέρος δεν ήμασταν παρόντες, δεν ήμασταν παρόντες στην άμυνα, χάσαμε όλες τις προσωπικές μονομαχίες. Δεν ήμασταν παρόντες στο κέντρο, γιατί κάναμε πολλά και μεγάλα λάθη που βοήθησαν την Τρίπολη. Δεν ήμασταν παρόντες ούτε στην επίθεση γιατί δεν είδα να αλλάζουμε τον ρυθμό. 

Το δεύτερο μέρος ήταν καλύτερο, είχαμε μια μεγάλη κυριαρχία, ακόμη όμως και σε αυτό το διάστημα δεν είδα αλλαγές στις πλευρές, δεν είδα προσπάθειες στην πλάτη της άμυνάς τους και γι' αυτό και δεν είδα ξεκάθαρες ευκαιρίες. 

Είχαμε ένα καλό σημείο να επιστρέψουμε στο παιχνίδι σε εκείνη τη φάση που χάσαμε τέσσερις φορές την ευκαιρία να πετύχουμε γκολ (στη φάση με τον Νιμανί) και εκεί στο 1-2 επιστρέφεις στο παιχνίδι. Μπορούσαμε φυσικά να πάρουμε τον βαθμό και στη φάση του πέναλτι. Δε θα γυρίζαμε εκεί το ματς αλλά θα παίρναμε τουλάχιστον τον βαθμό. 

Είμαι στεναχωρημένος γιατί ότι κερδίσαμε δυο φορές στο ΟΑΚΑ το καταστρέψαμε και τις δυο στην Τούμπα. Αν έχουμε καλή συμπεριφορά και χαρακτήρα, πρέπει να φέρουμε αυτούς τους πόντους που χάσαμε εδώ με βαθμούς σε εκτός έδρας ματς.

Έχουμε ένα πρόβλημα γιατί στην Τούμπα πρέπει να χτίζουμε από νωρίς και στη διάρκεια αυτού του διαστήματος μπορεί να δεχθείς μια κόντρα επίθεση. Πρέπει να μπαίνουμε στο παιχνίδι και να είμαστε αφεντικό και δεν το είχαμε σήμερα αυτό".

-Είστε ικανοποιημένος από τον Νιμανί; "Δεν συμφωνώ με την κριτική. Μπορώ να μιλήσω γι αυτόν. Δεν πιστεύω ότι το θέμα είναι με την προσφορά του αμυντικά. Φαντάζομαι ότι αναρωτιέστε αν μ άρεσε επιθετικά στο ματς. Όχι δεν μ άρεσε ούτε στα αριστερά ούτε δεξιά ούτε στη μέση. Όπως και άλλοι παίκτες όμως...".

-Ο Λάζαρ πήγε κατευθείαν στα αποδυτήρια μετά την αλλαγή. Τι συμβαίνει; "Δεν ξέρω τι έγινε αλλά δεν ήταν σωστό".

-Γιατί αποβληθήκατε; "Ζήτησα από τον 4ο να μιλήσει με τους άλλους διαιτητές για να κοιτάξουν καλύτερα το ρολόι. Γιατί νομίζω ότι σήμερα αντί για 90 παίξαμε 60. Σίγουρα δεν μπορώ να ζητάω αν έχω ένα πρόβλημα, και εκείνος δεν καταλαβαίνει Αγγλικά. Του είπα «το χρόνο παρακαλώ» και μου απάντησε ότι δε μιλάει αγγλικά. Και έχασα την ψυχραιμία μου. Και το λάθος είναι δικό μου γιατί δε μιλάω Αγγλικά".

-Υπάρχουν αρκετές φάσεις όπου ζητήθηκε πέναλτι. Τι πιστεύετε; "Δεν έχω καθαρή εικόνα. Ίσως μια του Παπάζογλου να ήταν πέναλτι, αλλά δε ξέρω. Νομίζω ότι το πρόβλημα του διαιτητή ήταν οι καθυστερήσεις. Όχι γιατί οι άλλοι έκαναν θέατρο. Αλλά γιατί ο διαιτητής το επέτρεψε. Ο διαιτητής έχει και εκπαιδευτικό ρόλο όχι μόνο για σφυρίγματα. Δεν μπορεί να το αποδέχεται αυτό".

-Είστε ικανοποιημένος από τις δικές σας επιλογές; "Συνήθως ο κόουτς έχει όλη την ευθύνη στην ήττα. Ίσως θέλετε να μου πείτε κάτι που ξέρω ήδη. Ότι όταν νικάμε είναι οι παίκτες που ευθύνονται. Όταν χάνουμε φταίει ο προπονητής".
Ο Φρεντερίκ Νιμανί, με δηλώσεις του κατά την αποχώρησή του από το γήπεδο, παραδέχθηκε την κάκιστη εμφάνισή του στο παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης.

Τα όσα είπε ο Γάλλος επιθετικός:
"Δεν μπήκαμε συγκεντρωμένοι στα πρώτα 30 λεπτά και γι' αυτό χάσαμε. Έκανα κι εγώ λάθη και παίρνω μέρος της ευθύνης πάνω μου. Ζητώ συγγνώμη απ' όλους σήμερα. Θεωρώ ότι δεν ήμουν παρών".
Δεν μπόρεσε να χαρεί το πανέμορφο γκολ του ο Γιώργος Γεωργιάδης αφού όπως δήλωσε ο ίδιος, η ομάδα έκανε φάσεις στο τέλος όμως έμεινε η πικρία για την ήττα.

Συγκεκριμένα είπε ο Σερραίος παίκτης:
«Το πρώτο 15λεπτο ήταν καταστροφικό. Ούτε ο πιο αισιόδοξος φίλος της Τρίπολης δεν περίμενε το 0-3. Πριν καταλάβουμε το σοκ του πρώτου γκολ δεχτήκαμε άλλα δύο και το έργο μας έγινε πιο δύσκολο. Το γκολ του Αθανασιάδη μας βοήθησε να πιστέψουμε στην ανατροπή. Μπήκαμε δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο, σκοράραμε νωρίς, κάναμε φάσεις, αλλά στο τέλος μας μένει μία πικρία».

Για τα αίτια της εμφάνισης στο πρώτο ημίχρονο είπε: «Πρέπει να μπαίνουμε πιο συγκεντρωμένα. Πρέπει να βρούμε ισορροπία και τέτοια παιχνίδια να τα «καθαρίζουμε». Φέτος έχουμε χάσει πολλούς βαθμούς από υποδεέστερους αντιπάλους. Αυτά τα ματς χρειάζονται γρήγορο γκολ...».

Για τη συνέχεια συμπλήρωσε: «Σαν ΠΑΟΚ πρέπει να πάμε για το 7Χ7 ώστε να πάρουμε την καλύτερη δυνατή θέση στα play offs. Δεν κοιτάμε τα άλλα ματς, παρά μόνο αυτό με τον Παναιτωλικό»

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.400!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.400...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4