Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

10 Μαρτίου 2018

Όταν ξύπνησε, ήταν πολύ αργά (1991)

 
Σαν σήμερα στις 10/3/1991, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε στο γήπεδο της Νεάπολης τον Ιωνικό σε παιχνίδι της 22ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος, της περιόδου 1990-1991...

Ο Δικέφαλος με τον Χρήστο Τερζανίδη στον πάγκο του (βοηθός ο Μπάμπης Μιχαηλίδης), γνώρισε την ήττα με 3-2, πραγματοποιώντας πολύ κακή εμφάνιση, σε παιχνίδι που έγινε μπροστά σε 4.000 θεατές (3.120 τα εισιτήρια).

Στο 32', ο διαιτητής Καραμάνης, απέβαλε τους Αλεξούλη, Μπεχλιβανίδη επειδή διαπληκτίστηκαν, αφήνοντας τις ομάδες με "10" παίκτες.
Το σκορ σε εκείνο το χρονικό σημείο ήταν ήδη 2-0 υπέρ των γηπεδούχων που σκόραραν με τον Καλογερόπουλο στο 6’ και τον Γρίμπιλα στο 31’, με την άμυνά μας κυριολεκτικά να παραπαίει και να κάνει το ένα λάθος μετά το άλλο!

Καθοριστική στιγμή στο παιχνίδι ήταν η φάση του 9ου λεπτού, όταν ο Σκαρτάδος μετά από πάσα του Τουρσουνίδη σέντραρε, στην πορεία της μπάλας πετάχτηκε ο Χοσάμ Χασάν και παίρνοντας την κεφαλιά ανάμεσα στους Ψεύτη - Μανδραφλή νίκησε τον Δοξάκη.
Ο διαιτητής αρχικά έδειξε σέντρα, αλλά με υπόδειξη του βοηθού ονόματι Τασιγιαννάκης, το ακύρωσε σαν οφ σάιντ, προκαλώντας τις εντονότατες διαμαρτυρίες των παικτών μας.

Στο 70' ο Καλογερόπουλος σημείωσε το 3-0 και κάπου εκεί ο ΠΑΟΚ άρχισε να αντιδρά, αλλά ήταν ήδη πολύ αργά. Αρχικά μείωσε ο Μαγκντί σε 3-1 στο 76' με απευθείας εκτέλεση φάουλ και την μπάλα να πηγαίνει στο δεξί παράθυρο της εστίας των γηπεδούχων, ενώ στο 90’ ο Χοσάμ Χασάν διαμόρφωσε το τελικό 3-2…
 
Στο 90' είδε την κόκκινη κάρτα του Καραμάνου και ο Ανδρέας Παπαδόπουλος του Ιωνικού, με την αθηναϊκή ομάδα να τελειώνει την αναμέτρηση με "9"...

Οι συνθέσεις:

Ιωνικός (Κόβαλικ): Δοξάκης, Μπεχλιβανίδης, Μανδραφλής, Παπαδόπουλος, Νταρακλίτσας, Γρίμπιλας, Ψεύτης, Τσιόλης (86' Κοτίδης), Βογιατζής, Ντραγκόλοφ, Καρολερόπουλος (79' Ξανθόπουλος).

ΠΑΟΚ (Τερζανίδης): Γκιτσιούδης, Ιμπραήμ Χασάν, Καραγεωργίου, Μήογλου, Μητσιμπόνας (71' Αλεξίου), Αλεξούλης, Λαγωνίδης, Σκαρτάδος, Μαγκντί, Τουρσουνίδης (46' Αναστασιάδης), Χοσάμ Χασάν.
* Τη σεζόν 1990-1991 ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε με τον Ολλανδό Ρομπ Γιάκομπς στον πάγκο του για 12 ματς (6 νίκες - 2 ισοπαλίες - 4 ήττες) και στη συνέχεια μετά την απομάκρυνσή του τον διαδέχτηκαν οι Τερζανίδης - Μιχαηλίδης 22 αγώνες (10 νίκες - 7 ισοπαλίες - 5 ήττες).

* Ο Δικέφαλος τερμάτισε στην 4η θέση με 38 βαθμούς και έναν μηδενισμό λόγω της αποχώρησής του από το ΟΑΚΑ στο ματς με τον Παναθηναϊκό, με τέρματα 56-39.
* Στην παραπάνω εικόνα διακρίνεται το ρόστερ του ΠΑΟΚ της περιόδου 1990-1991.

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4