Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

10 Μαρτίου 2018

Νίκησε μεν, απογοήτευσε δε (1968)

Σαν σήμερα στις 10/3/1968, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στην Τούμπα τον Πανελευσινιακό, σε παιχνίδι της 23ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της περιόδου 1967-1968...

Ο Δικέφαλος με τον Ουαλό Άιβορ Πάουελ στον πάγκο του, μπροστά σε 11.000 θεατές (10.294 τα εισιτήρια), πήρε τη νίκη με 1-0, χάρη σε γκολ που σημείωσε στο 14’ ο Ανέστης Αφεντουλίδης. 

Οι φιλοξενούμενοι μετά το σε βάρος του σκορ, παρέδωσαν τα όπλα και περιορίστηκαν σε παθητικό παιχνίδι, χωρίς όμως και ο ΠΑΟΚ να δείξει κάτι το ιδιαίτερο, απογοητεύοντας τον πολύ (για τα δεδομένα του αγώνα) κόσμο, που βρέθηκε στην Τούμπα εκείνη την Κυριακή.

Το παιχνίδι ήταν κάτω από μέτριο, στα όρια του ανιαρού, με τον Σαράφη να ξεχωρίζει σαν τη μύγα μες στο γάλα, με την πληθωρική του παρουσία στον χώρο της μεσαίας γραμμής, την ώρα που οι συμπαίκτες του κυριολεκτικά απογοήτευσαν.

Ο Πάουελ παρέταξε τον ΠΑΟΚ με 4-2-4, έχοντας στα χαφ τους Μουρατίδη – Γιακουμή, με τον δεύτερο να μην ανταποκρίνεται καθόλου στις απαιτήσεις του παιχνιδιού, έχοντας πολλές λάθος πάσες, ενώ από ένα σημείο και μετά, ξέμεινε και από δυνάμεις. 
Το γκολ που έδωσε τη νίκη στον ΠΑΟΚ, ξεκίνησε από προσπάθεια του Μουρατίδη, που πάσαρε στον Λάζο, αυτός βρήκε τον Σαράφη ο οποίος με τη σειρά του την έκοψε την μπάλα στον επερχόμενο Αφεντουλίδη και αυτός με δυνατό σουτ δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον εξαιρετικό εκείνη τη μέρα Μαλλιαράκη! (αρχική εικόνα) 

Στο 30’ ο Σαράφης από κοντινή απόσταση άργησε να σουτάρει δίνοντας στον τερματοφύλακα την ευκαιρία να αποκρούσει.

Στο 55’ ο Λάζος από καλή θέση σούταρε άουτ.

Στο 70’ το δυνατό σουτ του Αφεντουλίδη το σταμάτησε δύσκολα ο Μαλλιαράκης.

Στο 86’ ο Σαράφης αν και βρέθηκε μπροστά σε άδεια εστία, καθυστέρησε και πάλι, με τον Μαλλιαράκη να επεμβαίνει και να αποσοβεί το 2-0. 

Διαιτητής της αναμέτρησης ο Μάριος Κομνηνάκης, στο πρώτο από τα έξι συνολικά παιχνίδια που σφύριξε αγώνα πρωταθλήματος του ΠΑΟΚ στην καριέρα του.

Κορυφαίοι του ΠΑΟΚ οι Σαράφης, Φουντουκίδης, Λάζος, Αφεντουλίδης και από τον Πανελευσινιακό οι Μαλλιαράκης, Φακιολάς, Γρηγοριάδης.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Σαββουλίδης, Τάτσης, Φουντουκίδης, Θεοφανίδης, Κατσικάρης, Μουρατίδης, Γιακουμής, Νικολαΐδης, Σαράφης, Λάζος , Αφεντουλίδης.

Πανελευσινιακός: Μαλλιαράκης, Καναβάς, Φακιολάς, Τσικιτζέλας, Μουρίκης, Γρηγοριάδης, Σιδηροκαστρίτης, Μακρυνώρης, Κωνσταντίνου, Καρμπόνης, Σκουρής.

Η βαθμολογία ...
* Η χρονιά ξεκίνησε με τον Νίκο Πάγκαλο για 6 ματς (είχε βγάλει όλη την προηγούμενη σεζόν), τον Δημήτρη Καλογιάννη για 15 παιχνίδια και στη συνέχεια ήρθε ο συγχωρεμένος πια, Άιβορ Πάουελ (έφυγε από τη ζωή στις 6/11/2012) για τα τελευταία 13 παιχνίδια.

* Το τέλος της περιόδου βρήκε την ομάδα μόλις στην 9η θέση με 67 βαθμούς (13 νίκες - 7 ισοπαλίες 14 ήττες!), με τέρματα 45-40.

* Ήταν η σεζόν που ήρθε στην ομάδα ο Σταύρος Σαράφης, ένας από τους μεγαλύτερους παίκτες που φόρεσαν την ασπρόμαυρη φανέλα από το 1926 και εντεύθεν, ενώ στον αντίποδα κρέμασε τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια ο Απόστολος Βασιλειάδης, μετά από οκταετή παρουσία του στην Τούμπα....

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.400!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.400...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4