Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

21 Μαρτίου 2018

Πλήρωσε την αστοχία και την ατυχία του (1971)

Σαν σήμερα στις 21/3/1971, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε στην Τούμπα τη Βέροια, για την 24η αγωνιστική του πρωταθλήματος της περιόδου 1970-1971...

Ο Δικέφαλος με τον Λες Σάνον στον πάγκο του, σε παιχνίδι που έγινε μπροστά σε 20.000 θεατές (19.000 τα εισιτήρια), έμεινε στη λευκή ισοπαλία, έχοντας σε κακή μέρα τους μεσοεπιθετικούς μας. Ο ΠΑΟΚ είχε την απόλυτη εδαφική υπεροχή, ήταν όμως ανούσιος και έχασε πολλές ευκαιρίες για να σκοράρει!

Απέναντι σε έναν αντίπαλο που δεν κλείστηκε και ήρθε στην Τούμπα για να παίξει ποδόσφαιρο (4-3-3), οι παίκτες του Σάνον, δεν έδειξαν καθόλου νεύρο στο παιχνίδι τους και κλωτσούσαν την μία ευκαιρία μετά την άλλη!

Στο 2’, μετά από μπαλιά του Λάζου ο Σταυρίδης αδρανεί αν και βρέθηκε σε εξαιρετική θέση, στο 10΄ο Κούδας δεν πρόλαβε την μπάλα σε κοφτή μεταβίβαση του Φουντουκίδη, ενώ στο 12’ και πάλι ο Σταυρίδης μετά από σέντρα του Μπέλλη, έπιασε την κεφαλιά με την μπάλα να περνάει δίπλα από το δοκάρι του Μασάδη.
Στο 24’ μετά από σέντρα του Γούναρη, ο Σταυρίδης πήρε την κεφαλιά, η μπάλα ήρθε προς τον αμαρκάριστο Ασλανίδη, που βρήκε αέρα, παγώνοντας τις σχεδόν γεμάτες εξέδρες της Τούμπας. 

Δύο λεπτά αργότερα η Βέροια έχασε τη μοναδική ευκαιρία της στο ματς, όταν το σουτ του Παπαδόπουλου Λ. πήγε προς το «Γ» της εστίας μας, όμως ο Χατζηιωάννου εκπληκτικά απέκρουσε σε κόρνερ!

Στο 48’ το σουτ του Πουλασιχίδη (μόλις 6 συμμετοχές με τον ΠΑΟΚ!), το απέκρουσε ο Μασάδης, στο 60’ ο Παπαδόπουλος μπήκε στην περιοχή της Βέροιας και με δυνατό σουτ έστειλε την μπάλα στο αριστερό δοκάρι των φιλοξενούμενων με τον τερματοφύλακα εξουδετερωμένο!

Στο 82’ ο Μασάδης απέκρουσε την κεφαλιά του Σταυρίδη με την μπάλα να κατευθύνεται στο παραθυράκι της εστίας του, ενώ στο επόμενο λεπτό, το κοντινό σουτ του Μπεσιρόπουλου κατέληξε στην αγκαλιά του Χατζηιωάννου αποφεύγοντας ο Δικέφαλος τα χειρότερα!
Τεράστια ευκαιρία χάθηκε στο 85ο λεπτό, όταν μετά από σέντρα του Κούδα, ο Ασλανίδης έπιασε την κεφαλιά ψαράκι, αλλά η μπάλα τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του Μασάδη, στερώντας από τον ΠΑΟΚ τη δυνατότητα να πάρει τη νίκη! 

Από τον μέτριο ΠΑΟΚ ξεχώρισαν οι Παπαδόπουλος, Λάζος και Χατζηιωάννου.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Χατζηιωάννου, Γούναρης, Φουντουκίδης, Χατζηαντωνίου, Παπαδόπουλος, Λάζος, Ασλανίδης, Μπέλλης (81’ Τερζανίδης), Κούδας, Σταυρίδης, Πουλασιχίδης (65’ Παρίδης).

Βέροια: Μασάδης, Θεοδωρίδης, Τσιρέλας, Σβήρκος, Κουσουλάκης, Μιχαηλίδης, Μπεσιρόπουλος, Τερζής, Παπαδόπουλος Θ. (57’ Δανδέλης), Παπαδόπουλος Λ., Μιμίδης (87’ Κεφαλίδης).
* Τη σεζόν 1970-1971, ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε με τον Χόρβατ στον πάγκο του (14 ματς), ακολούθησε ο Χασιώτης (5) και τελείωσε με τον Λες Σάνον (15), με τον Άγγλο τεχνικό να παραμένει στην ομάδα μέχρι τις δύο πρώτες αγωνιστικές της περιόδου 1974-1975.

* Η ομάδα σε 34 παιχνίδια είχε 12 νίκες, 10 ισοπαλίες, 12 ήττες, τερμάτισε στην 8η θέση με τέρματα 38-32 και 68 βαθμούς...
* Στην παραπάνω εικόνα μια ενδεκάδα του ΠΑΟΚ της περιόδου 1970-1971. Διακρίνονται: Όρθιοι (από τα αριστερά): Κούδας, Χριστοδούλου, Γούναρης, Σαράφης, Παπαδόπουλος και Φουντουκίδης. Καθιστοί (από αριστερά): Μπέλλης, Ασλανίδης, Μαντζουράκης, Κοντογιώργος και Παρίδης.

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4